Аларма - Светлинен сигнал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Аларма - Светлинен сигнал
© написа:Все си мислех, че има Е46-ци, които мигат при отключване, но уви
Слави, има!
Аз лично съм го активирал на колега с фабрична аларма тук от форума...само дето не се сещам кой беше - ако някой се познае - да свирка!
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Dimitroff написа:Moже.
Един при заключване и два при отключване. (или обратното беше - ще те излъжа)
Трябва ти човек, който работи с DIS.
Точно така и аз си направих така мойта,а няма фабрична аларма.
новият ми номер: 0877787835
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
CAR MEMORY OPTIONS
1. Anti Theft System (DWA) (Алармена система)
- Interior sensor (вътрешен датчик) - активен; може да се деактивира.
- Tilt Alarm Sensor (датчик за накланяне, разместване)- активен; може да се деактивира.
- Начини за активиране – дистанционно; от ключалките и дистанционното
- Сигнализиране – 1.Деактивиране (визуално) – когато е активно се потвърждава от кратко мигане на мигачите;
2. Деактивиране (звуково) – когато е активно се потвърждава с кратко изсвирване на клаксона;
3. Активиране (визуално) - когато е активно се потвърждава от кратко мигане на мигачите;
4. Активиране (звуково) - когато е активно се потвърждава с кратко изсвирване на клаксона;
5. Активиране след затваряне на врата/капак (визуално) - когато е активно се потвърждава от кратко мигане на мигачите след затваряне на врата/капака;
6. Активиране след затваряне на врата/капак (звуково) - когато е активно се потвърждава от кратко изсвирване на клаксона след затваряне на врата/капака;
7. Сигнализиране без наличие на алармена система – не активно – ако се активира, заключването и отключването на колата се потвърждават от кратко мигане на мигачите (при това GM-модулът ще генерира код „07 грешка в алармената система”, но няма да предизвика никакви бъдещи проблеми, просто е процедура за сигурност).
Горепосочените функции са за софтуер от преди 4-5 години, които е било възможно да се активират с ДИС.
Почти съм сигурен, че вече няма кола с тази версия на софтуера.
За коли без оригинална и без афтъмаркет аларми СЕГА в ДИС е наична само т.7 и то в часта само за заключването. При отключване мигане - йок!
Ако има инсталирана оригинална аларма, нямам наблюдения за наличните активни функции и не мога да твърдя за възможните варианти.
Ако някой, без оригинална (или друга) аларма, все още има стар софтуер (над 4 години) и не му е обновяван от тогава от някой официален дилър, е възможно да има мигане при откл. и при закл.
Моята кола със сигурност беше така, когато я купих, но след като я докарах в БГ и сложих веднага аларма (някаква), софта й беше сменен при прегледа в Дарукар и сега има възможност за активиране само на мигане при заключване.
Това е за ДИС.
С НЦС експерта вече са възможни всички варианти (+ пораждащите се безвредни грешки, ако няма заводска аларма).
1. Anti Theft System (DWA) (Алармена система)
- Interior sensor (вътрешен датчик) - активен; може да се деактивира.
- Tilt Alarm Sensor (датчик за накланяне, разместване)- активен; може да се деактивира.
- Начини за активиране – дистанционно; от ключалките и дистанционното
- Сигнализиране – 1.Деактивиране (визуално) – когато е активно се потвърждава от кратко мигане на мигачите;
2. Деактивиране (звуково) – когато е активно се потвърждава с кратко изсвирване на клаксона;
3. Активиране (визуално) - когато е активно се потвърждава от кратко мигане на мигачите;
4. Активиране (звуково) - когато е активно се потвърждава с кратко изсвирване на клаксона;
5. Активиране след затваряне на врата/капак (визуално) - когато е активно се потвърждава от кратко мигане на мигачите след затваряне на врата/капака;
6. Активиране след затваряне на врата/капак (звуково) - когато е активно се потвърждава от кратко изсвирване на клаксона след затваряне на врата/капака;
7. Сигнализиране без наличие на алармена система – не активно – ако се активира, заключването и отключването на колата се потвърждават от кратко мигане на мигачите (при това GM-модулът ще генерира код „07 грешка в алармената система”, но няма да предизвика никакви бъдещи проблеми, просто е процедура за сигурност).
Горепосочените функции са за софтуер от преди 4-5 години, които е било възможно да се активират с ДИС.
Почти съм сигурен, че вече няма кола с тази версия на софтуера.
За коли без оригинална и без афтъмаркет аларми СЕГА в ДИС е наична само т.7 и то в часта само за заключването. При отключване мигане - йок!
Ако има инсталирана оригинална аларма, нямам наблюдения за наличните активни функции и не мога да твърдя за възможните варианти.
Ако някой, без оригинална (или друга) аларма, все още има стар софтуер (над 4 години) и не му е обновяван от тогава от някой официален дилър, е възможно да има мигане при откл. и при закл.
Моята кола със сигурност беше така, когато я купих, но след като я докарах в БГ и сложих веднага аларма (някаква), софта й беше сменен при прегледа в Дарукар и сега има възможност за активиране само на мигане при заключване.
Това е за ДИС.
С НЦС експерта вече са възможни всички варианти (+ пораждащите се безвредни грешки, ако няма заводска аларма).
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
Може да си натискал копчетата на дистанционното и алармата да е минала на друг режим.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Колеги, не на всички коли може да се бутнат въпросните опции през ДИС - аз съм типичен пример...
Моята кола, примерно, има някаква неистова непоносимост към тая програма (ДИС) и едно 60% от опциите за моята кола просто ги няма...
Като пуснем обаче НЦС Експерт и положението вече става съвсем различно.
Там нещата са прости - може да си пуснете мигане само при откл. или закл. или и двете; паник мода (дори и да нямате фабрична аларма); звуков сигнал при откл./закл. или и двете и т.н... Всичките са просто едни кьопави опции, които от активни се правят неактивни или обратното и готово! 
П.П. Всякакви комбинации между всичките опции, които е изброил pazokolarov, са възможни без значение дали имате фабрична аларма или не, но това НЕ може да се направи през ДИС

Като пуснем обаче НЦС Експерт и положението вече става съвсем различно.

П.П. Всякакви комбинации между всичките опции, които е изброил pazokolarov, са възможни без значение дали имате фабрична аларма или не, но това НЕ може да се направи през ДИС

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5

новият ми номер: 0877787835
Виждам, доста колеги се интересуват от НСЦ експерта.
За активация на мигачите при заключване и отклчване в TRC файлт се променят следните опции:
DWA aktiv
QUIT_OPT_SCHAERF aktiv
QUIT_OPT_SCHAERF_KLAPPE aktiv
QUIT_OPT_ENTSCH aktiv
Как се работи с НСЦ експерта - препоръчвам от тук (по специално след заглавието "Reading FSW/PSW trace files with NCS Expert" ). Да не забравяте използването на Expert Mode или Fisterprofile или Revtor's при стартирането на НСЦ:
http://forum.autotalking.com/ncs-dummy-taking-expert-out-ncs-expert-333775.html
За активация на DRL - има различни варианти. Аз използвам най-лесният - в Car/Key Memomry
TAGESFAHRLICH - activ
Малко сламки за ксенончето и премигването му ;-)
променливите KALTUEBERWACHUNG (на къси , дълги, .... )
Малко сламки за жълтата лампа при повреден датчик за ниво на масло:
WARNUNG_MOTOR_OELSTAND - nicht_aktiv (забранява жълата лампа за ниво на маслото)
Това засега - търсете и се похвалете какво сте активирали ;-)
За активация на мигачите при заключване и отклчване в TRC файлт се променят следните опции:
DWA aktiv
QUIT_OPT_SCHAERF aktiv
QUIT_OPT_ENTSCH aktiv
Как се работи с НСЦ експерта - препоръчвам от тук (по специално след заглавието "Reading FSW/PSW trace files with NCS Expert" ). Да не забравяте използването на Expert Mode или Fisterprofile или Revtor's при стартирането на НСЦ:
http://forum.autotalking.com/ncs-dummy-taking-expert-out-ncs-expert-333775.html
За активация на DRL - има различни варианти. Аз използвам най-лесният - в Car/Key Memomry
TAGESFAHRLICH - activ
Малко сламки за ксенончето и премигването му ;-)
променливите KALTUEBERWACHUNG (на къси , дълги, .... )
Малко сламки за жълтата лампа при повреден датчик за ниво на масло:
WARNUNG_MOTOR_OELSTAND - nicht_aktiv (забранява жълата лампа за ниво на маслото)
Това засега - търсете и се похвалете какво сте активирали ;-)
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Сигурен ли си за тази опция: QUIT_OPT_SCHAERF_KLAPPE...? При мен няма значение в какво състояние я оставях, не влияеше по никакъв начин на мигачите или някакви визуални/звукови сигнализации при откл./закл. За другите две си правveskot написа:...
DWA aktiv
QUIT_OPT_SCHAERF aktiv
QUIT_OPT_ENTSCH aktiv
...

QUIT_OPT_SCHAERF // Visualy acknowledge: remote locking (one flash).
QUIT_OPT_ENTSCH // Visualy acknowledge: remote un-locking (two flashes).
QUIT_AKUST_SCHAERF // Alarm beep on lock (one beep).
QUIT_AKUST_ENTSCH // Alarm beep on unlock (two beeps).
Хубаво е да се допълни също така, че някои от опициите, които си написал, "сламките" както им казваш, не се конфигурират за ГМ-а а най-вероятно се отнасят за Лайт Модула или Клъстера.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Имаше колега дето беше разбазикал всичко ...
беше направил и габарита да му светва при отключване,
и клипче беше качил. Обясняваше ,че и фаровете може да се нагласят
да светват , квото си поискаш и т.н.
Аз питах тогава , ама всички мълчаха
беше направил и габарита да му светва при отключване,
и клипче беше качил. Обясняваше ,че и фаровете може да се нагласят
да светват , квото си поискаш и т.н.
Аз питах тогава , ама всички мълчаха

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Dimitroff написа:© написа:Все си мислех, че има Е46-ци, които мигат при отключване, но уви
Слави, има!
Аз лично съм го активирал на колега с фабрична аларма тук от форума...само дето не се сещам кой беше - ако някой се познае - да свирка!
Аз съм ето ме свиркам ама малко със закъснение...

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
© написа:само с фабрична аларма може да мигат при отключване, останалите включително и моята може да мигат само при заключване
Първо вижте опциите с DIS дали са активни

Дори и без фабрична аларма могат да мигат при отключване...два пъти при това

А ако имате аларма...може да стане дискотека - светят къси, дълги...звукови сигнализации...абе...цирк

Dimitroff написа:© написа:само с фабрична аларма може да мигат при отключване, останалите включително и моята може да мигат само при заключване
Първо вижте опциите с DIS дали са активни
![]()
Дори и без фабрична аларма могат да мигат при отключване...два пъти при това(вчера го разбрах лично!)
А ако имате аларма...може да стане дискотека - светят къси, дълги...звукови сигнализации...абе...цирк
При мен мигат и при отключване и при заключване, като при отключване светват плафоните в колата, аз съм със фабричната, но за съжаление не ми е активирана звуковата сигнализация
@ Dimitroff - колега, можеш ли да помогнеш за това?

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3