Помогнете БМВ 316i 118 к. с. 2000 г.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Помогнете БМВ 316i 118 к. с. 2000 г.

Мнение от vlashev » 05 Дек 2010, 19:16

привет та по темата.имах същия проблем. смених дебитомера(маф-а) след което пак гръмна. на другия ден кабели и нжка свещи.но мисля че датчика на разпределителния вал може да прави някви магарий,само веднъж претрисва при потегляне и после всичко заспива :yes:
=-=-=-=-=-=-=-=

Потребител
Аватар

Мнение от vesko69 » 29 Юли 2013, 22:08

Здравейте,прочетох темата понеже и аз имам горе долу същия проблем,но така и не разбрах когато се отвие капачката за маслото при запален двигател,трябва да смуче или да духа това ме интересува,понеже съм чувал,че имало двигатели като моя 316i 1,9 бензин трябвало да смуче навътре,а не да духа навън,при мен когато я отвия капачката обортите падат доста,а да изгасне, но смуче навътре вуздух и то доста,и съм доста объркан нека някой който наистина знае да каже този мотор дали трябва да духа или да смуче вуздух?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 29 Юли 2013, 23:32

vesko69 написа:Здравейте,прочетох темата понеже и аз имам горе долу същия проблем,но така и не разбрах когато се отвие капачката за маслото при запален двигател,трябва да смуче или да духа това ме интересува,понеже съм чувал,че имало двигатели като моя 316i 1,9 бензин трябвало да смуче навътре,а не да духа навън,при мен когато я отвия капачката обортите падат доста,а да изгасне, но смуче навътре вуздух и то доста,и съм доста объркан нека някой който наистина знае да каже този мотор дали трябва да духа или да смуче вуздух?

Духа колега няма две мнения, при запален мотор и отвита капачта трябва да духа, щом прави вакум значи клапана на картерната вентилация или маркуча до него е заминал и трябва да ги смениш, ако ти играят оборотите и се чува съскане при работещ двигател от това ти е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от vesko69 » 30 Юли 2013, 8:08

благодаря за отговора,значи ако се оправи клапана трябва да спре този вакуум който се получава,ще пиша по темата след ремонта...

Потребител
Аватар

Мнение от vesko69 » 08 Авг 2013, 20:00

днес смених този клапан с нов,но нищо не се промени,само незнам как работи този клапан щота като духам и от двата отвора няма разлика въздуха си минава свободно,а по принцип трябва едната страна да се отватря при определено налягане,нали за това е клапан,моля някой ако е сменял такъв да ми каже как трябва да бъде

Предишна

Назад към E46