RPA в Е46 инсталация...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Re: RPA в Е46 инсталация...
Е те бутоните най-малкия проблем. Окабеляването и свързването е по-големия филм. Затова питам дали някой е успявал да знам, че може. Нямам просто много време тези дни аз да съм първия, който да го направи. Друго си е, ако вървиш по утъпкана пътека 

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Днес като закачих INPA-та,видях че и моята е оборудвана с МК60.
Пробвах да му дам ресет и се чуваше някакво цъкане.
Сега ми се иска да му вържа и бутончето (допълнително съм монтирал суич център от М3).
Има ли някой,който да е правил тази манипулация ?
Или да се захващам да се ровя в схемите ?
Сега ми се иска да му вържа и бутончето (допълнително съм монтирал суич център от М3).

Ако нема у глава, има у Google.
bgpavlp написа:Днес като закачих INPA-та,видях че и моята е оборудвана с МК60.
Правено е, но няма какво да се обяснява. Отваряш WDS-а и по схемата. K-линия, захранване и кабел до ABS/DSC модула. После кодиране и получаваш светеща лампа.

Само да кажа, че някой колега да не остане изненадан СИСТЕМАТА Я НЯМА ПРИ XD и XI МОДЕЛИТЕ.
stilko написа:bgpavlp написа:Днес като закачих INPA-та,видях че и моята е оборудвана с МК60.
Правено е, но няма какво да се обяснява. Отваряш WDS-а и по схемата. K-линия, захранване и кабел до ABS/DSC модула. После кодиране и получаваш светеща лампа.![]()
Само да кажа, че някой колега да не остане изненадан СИСТЕМАТА Я НЯМА ПРИ XD и XI МОДЕЛИТЕ.
Е то няма Х с МК60. Логично е да я няма.
При Х-а тази система работи с отделен блок намиращ се при предпазителите.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Така е и затова предупреждавам. Един колега беше наринал 300лв за нова централна конзола без да попита предварително. И когато дойде да му я монтрам остана много неприятно изненадан. Останал с впечатление от темата, че всички фейслифтови с DSC са с MK60.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
stilko написа:Така е и затова предупреждавам. Един колега беше наринал 300лв за нова централна конзола без да попита предварително. И когато дойде да му я монтрам остана много неприятно изненадан. Останал с впечатление от темата, че всички фейслифтови с DSC са с MK60.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Както казах по горе,централната конзола със суич центъра съм я монтирал.Подал съм захранване,вързал съм я към К-bus шината,и копчето за Harman-а.
Сега искам да попитам това ли е схемата,че те излизат много в WDS-а, и точно това имах в предвид в по горния пост, като казах че иска ровене.
От 2-ри pin на Х1869 (А169, което е суич центъра),към pin 40 на Х18303 (А65, което е ASC/DSC модула)

Сега искам да попитам това ли е схемата,че те излизат много в WDS-а, и точно това имах в предвид в по горния пост, като казах че иска ровене.
От 2-ри pin на Х1869 (А169, което е суич центъра),към pin 40 на Х18303 (А65, което е ASC/DSC модула)

Съвсем случайно разбрах, че и моята е била с МК60. Интересно, че съм с отделни бутони - всъщност имам само ДСЦ сега
Ще търся копче и после ще разгледам кое как се свързва и кодира. Колега, ако може прави снимки
Всъщност какъв ще е ефектът когато системата работи - ако регистрира по-ниско налягане в някоя от гумите ще светне лампа на таблото?
Ще търся копче и после ще разгледам кое как се свързва и кодира. Колега, ако може прави снимки

Всъщност какъв ще е ефектът когато системата работи - ако регистрира по-ниско налягане в някоя от гумите ще светне лампа на таблото?
© написа:Съвсем случайно разбрах, че и моята е била с МК60. Интересно, че съм с отделни бутони - всъщност имам само ДСЦ сега
Всички след 2002 с DSC са MK60, освен xd и xi моделите. Можеш да използваш и бутон за DSC/ASC на първо време. При засичане на спаднала гума ти сигнализира със светеща в червено лампа и звукова сигнализация(piezo или gong според кодирането и наличното в автомобила). Системата се активира и без наличие на бутон и окабеляване до 40-ти пин на DSC-то. Просто ресета е през диагностика.
Явно не съм чел добре по-напред в темата. Както и да е, бутон може и да не ми трябва на първо време. И без това не мога да открия такъв бутон нито в realoem нито където и да е другаде самостоятелно. Ако някой даде номер по БМВ ще е идеално.
Как става активацията?
Как става активацията?
© написа:Явно не съм чел добре по-напред в темата. Както и да е, бутон може и да не ми трябва на първо време. И без това не мога да открия такъв бутон нито в realoem нито където и да е другаде самостоятелно. Ако някой даде номер по БМВ ще е идеално.
Как става активацията?
Това е OEM номера 61318375440, но нов вече не се предлага. Активирането става като добавиш $251 във FA-то с NCS или DIS.
Благодаря колега!
В Дару това копче не излиза, но при алтернативни доставчици изглежда може да се поръча срещу 59,40лв.
Може би ще използвам някое втора употреба от АСЦ/ДСЦ, а според колега може да се смени само капачката
Иначе за кодирането разбрах всичко
В Дару това копче не излиза, но при алтернативни доставчици изглежда може да се поръча срещу 59,40лв.
Може би ще използвам някое втора употреба от АСЦ/ДСЦ, а според колега може да се смени само капачката
Иначе за кодирането разбрах всичко

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Аз днес реших да започна манипулацията,и се вкарах в голям филм.Ако искаш не бързай,може после да пусна едно DIY.
Ти ли мислиш да си го правиш или ще ходиш при някой друг?

bgpavlp написа:Аз днес реших да започна манипулацията,и се вкарах в голям филм.Ако искаш не бързай,може после да пусна едно DIY.
Няма ли го в ретрофитс през DIS?
Какво имаш предвид под "филм" ? Някакви проблеми със свързването?
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Много хубава тема.
Днес опитах да я кодирам със скенера, но не ми дава опциите на модула. Явно ще трябва да си взема инпа. За сега мисля само да я активирам без ботуна.
Днес опитах да я кодирам със скенера, но не ми дава опциите на модула. Явно ще трябва да си взема инпа. За сега мисля само да я активирам без ботуна.