RPA в Е46 инсталация...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Re: RPA в Е46 инсталация...

Мнение от Shamanek » 01 Ное 2010, 11:09

Е те бутоните най-малкия проблем. Окабеляването и свързването е по-големия филм. Затова питам дали някой е успявал да знам, че може. Нямам просто много време тези дни аз да съм първия, който да го направи. Друго си е, ако вървиш по утъпкана пътека ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 03 Апр 2013, 22:11

Днес като закачих INPA-та,видях че и моята е оборудвана с МК60.
Пробвах да му дам ресет и се чуваше някакво цъкане.
Сега ми се иска да му вържа и бутончето (допълнително съм монтирал суич център от М3).

Има ли някой,който да е правил тази манипулация ?
Или да се захващам да се ровя в схемите ?
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 04 Апр 2013, 9:55

bgpavlp написа:Днес като закачих INPA-та,видях че и моята е оборудвана с МК60.
Сега ми се иска да му вържа и бутончето (допълнително съм монтирал суич център от М3).

Правено е, но няма какво да се обяснява. Отваряш WDS-а и по схемата. K-линия, захранване и кабел до ABS/DSC модула. После кодиране и получаваш светеща лампа. :yes:

Само да кажа, че някой колега да не остане изненадан СИСТЕМАТА Я НЯМА ПРИ XD и XI МОДЕЛИТЕ.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 04 Апр 2013, 16:54

stilko написа:
bgpavlp написа:Днес като закачих INPA-та,видях че и моята е оборудвана с МК60.

Правено е, но няма какво да се обяснява. Отваряш WDS-а и по схемата. K-линия, захранване и кабел до ABS/DSC модула. После кодиране и получаваш светеща лампа. :yes:

Само да кажа, че някой колега да не остане изненадан СИСТЕМАТА Я НЯМА ПРИ XD и XI МОДЕЛИТЕ.

Е то няма Х с МК60. Логично е да я няма.
При Х-а тази система работи с отделен блок намиращ се при предпазителите.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 04 Апр 2013, 16:59

Така е и затова предупреждавам. Един колега беше наринал 300лв за нова централна конзола без да попита предварително. И когато дойде да му я монтрам остана много неприятно изненадан. Останал с впечатление от темата, че всички фейслифтови с DSC са с MK60.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 04 Апр 2013, 18:02

stilko написа:Така е и затова предупреждавам. Един колега беше наринал 300лв за нова централна конзола без да попита предварително. И когато дойде да му я монтрам остана много неприятно изненадан. Останал с впечатление от темата, че всички фейслифтови с DSC са с MK60.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

:yes:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 04 Апр 2013, 21:31

Както казах по горе,централната конзола със суич центъра съм я монтирал.Подал съм захранване,вързал съм я към К-bus шината,и копчето за Harman-а.
Сега искам да попитам това ли е схемата,че те излизат много в WDS-а, и точно това имах в предвид в по горния пост, като казах че иска ровене.
От 2-ри pin на Х1869 (А169, което е суич центъра),към pin 40 на Х18303 (А65, което е ASC/DSC модула)

Изображение

Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Апр 2013, 17:26

Съвсем случайно разбрах, че и моята е била с МК60. Интересно, че съм с отделни бутони - всъщност имам само ДСЦ сега
Ще търся копче и после ще разгледам кое как се свързва и кодира. Колега, ако може прави снимки :D
Всъщност какъв ще е ефектът когато системата работи - ако регистрира по-ниско налягане в някоя от гумите ще светне лампа на таблото?

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 06 Апр 2013, 17:41

© написа:Съвсем случайно разбрах, че и моята е била с МК60. Интересно, че съм с отделни бутони - всъщност имам само ДСЦ сега
Ще търся копче и после ще разгледам кое как се свързва и кодира. Колега, ако може прави снимки :D
Всъщност какъв ще е ефектът когато системата работи - ако регистрира по-ниско налягане в някоя от гумите ще светне лампа на таблото?

Всички след 2002 с DSC са MK60, освен xd и xi моделите. Можеш да използваш и бутон за DSC/ASC на първо време. При засичане на спаднала гума ти сигнализира със светеща в червено лампа и звукова сигнализация(piezo или gong според кодирането и наличното в автомобила). Системата се активира и без наличие на бутон и окабеляване до 40-ти пин на DSC-то. Просто ресета е през диагностика.

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Апр 2013, 18:43

Явно не съм чел добре по-напред в темата. Както и да е, бутон може и да не ми трябва на първо време. И без това не мога да открия такъв бутон нито в realoem нито където и да е другаде самостоятелно. Ако някой даде номер по БМВ ще е идеално.
Как става активацията?

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 07 Апр 2013, 0:00

© написа:Явно не съм чел добре по-напред в темата. Както и да е, бутон може и да не ми трябва на първо време. И без това не мога да открия такъв бутон нито в realoem нито където и да е другаде самостоятелно. Ако някой даде номер по БМВ ще е идеално.
Как става активацията?

Това е OEM номера 61318375440, но нов вече не се предлага. Активирането става като добавиш $251 във FA-то с NCS или DIS.

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Апр 2013, 13:37

Благодаря колега!
В Дару това копче не излиза, но при алтернативни доставчици изглежда може да се поръча срещу 59,40лв.
Може би ще използвам някое втора употреба от АСЦ/ДСЦ, а според колега може да се смени само капачката
Иначе за кодирането разбрах всичко :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 07 Апр 2013, 20:40

Аз днес реших да започна манипулацията,и се вкарах в голям филм.Ако искаш не бързай,може после да пусна едно DIY.
Ти ли мислиш да си го правиш или ще ходиш при някой друг?
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Апр 2013, 21:47

bgpavlp написа:Аз днес реших да започна манипулацията,и се вкарах в голям филм.Ако искаш не бързай,може после да пусна едно DIY.
Ти ли мислиш да си го правиш или ще ходиш при някой друг?

Няма ли го в ретрофитс през DIS?
Какво имаш предвид под "филм" ? Някакви проблеми със свързването?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 08 Апр 2013, 0:06

Много хубава тема.

Днес опитах да я кодирам със скенера, но не ми дава опциите на модула. Явно ще трябва да си взема инпа. За сега мисля само да я активирам без ботуна.

ПредишнаСледваща

Назад към E46