Помощ за ABS датчик
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Помощ за ABS датчик
Runnaway написа:Е.Димитров написа:Вместо да караш 100 км. може само да дадеш на контакт и да отвориш вратата,след около 2 минути гасне ламБата
А, ти не ми говори, че почваш да ме ядосваш. Седях си жаден цяла събота и неделя заради тебе..![]()
Глу-Пост-И,аз също седях цял ден жаден с пепелник в ръка и чаках да ми чукнеш!!!!

- petarcho83
- Потребител
-
- Кара: Е 46 320i
- Мечтае да кара: X6
Runnaway написа:petarcho83 написа:колеги да попитам и аз!та както колегата бях решил да си сменям датчика сам и като рекох да го вадя се откъсна и половината остана вътре,та въпроса ми е трябва да сваля диска за да го извадя целия нали?
Не е нужно да сваляш диска.
Как тогава ,обясни ако не те притеснявам!
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Датчикът влиза отзад, зад спирачния апарат. Не е нужно да сваляш спирачния диск изобщо.
Сладко ми е, защото както си създадох проблема сам, сам си го и отстраних. Имам снимки на стария датчик, който просто е труден за описване. Ще ги пусна тия дни.
Общо взето какво трябваше да направя, за да си реша проблема.
Свалих гумата и извадих старата букса с кабелите, (буксата вече беше "модифицирана", така че я разкарах), остават 3 кабела - 3 кафяви, като единият е с червена линия. Той влиза в ПИН 2. След малко чудене - кой от другите два еднакви кабела е плюса и кой е масата се наложи да помисля малко и по-точно да разгледам по-внимателно кабелите.
Та установих, че има разлика в накрайниците. И така си реших проблема.
Здр. колеги, за да не пускам нова тема ще задам въпроса си в тази ( ако може да помогне някой ) та ... малко предистория... , Светеха ми лампите АСЦ и АБС ( от време на време ) Диагностиката показа преден ляв датчик(грешка) Изчетох доста в форума..., свалих го по със спрейче лекичко ... почистих го и заспа ... Междувременно обаче се сдобих с датчик втора ръка, но срязан по средата ( без буксата) Въпроса е следния кабелите след буксата разбрах, че са 3 кафяви единия с червена ивица, но на датчика са жълт, черен, и лилав. Има ли някой стар датчик да каже кой е маса, кой отива в модула асц и кой е тоя с ивицата(къде отива той) .. ?
Общо взето какво трябваше да направя, за да си реша проблема.
Свалих гумата и извадих старата букса с кабелите, (буксата вече беше "модифицирана", така че я разкарах), остават 3 кабела - 3 кафяви, като единият е с червена линия. Той влиза в ПИН 2. След малко чудене - кой от другите два еднакви кабела е плюса и кой е масата се наложи да помисля малко и по-точно да разгледам по-внимателно кабелите.
Та установих, че има разлика в накрайниците. И така си реших проблема.
Здр. колеги, за да не пускам нова тема ще задам въпроса си в тази ( ако може да помогне някой ) та ... малко предистория... , Светеха ми лампите АСЦ и АБС ( от време на време ) Диагностиката показа преден ляв датчик(грешка) Изчетох доста в форума..., свалих го по със спрейче лекичко ... почистих го и заспа ... Междувременно обаче се сдобих с датчик втора ръка, но срязан по средата ( без буксата) Въпроса е следния кабелите след буксата разбрах, че са 3 кафяви единия с червена ивица, но на датчика са жълт, черен, и лилав. Има ли някой стар датчик да каже кой е маса, кой отива в модула асц и кой е тоя с ивицата(къде отива той) .. ?
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Здравейте колеги, вчера като путъвах (по доста "хубав" път) и спрях колата всичко беше ок.След като я запалих и минах 200м ми светнаха ABS/ASC , индикатор на ръчна спирачка и не ми покаваше скоростта(голямо шоу беше тъй като като няма скорост и чистачките неработят нормално
). За късмет лаптопа и кабелите бяха в мен и си пуснах една диагностика която показа "rear left " че нямало връзка с него. Тъй като пътувах и нямах идея къде се намира продължих така. Имам следните въпроси на които ще съм благодарен ако ми отговорите:
1. Проблем ли е че съм карал така и дали не съм допрецакал нещо.
2. Възможно ли е да е не добър контакт, тъй като индикацията за скорост ту се показваше и работеше ту я нямаше никаква (лампите светеха и не ми даде да ги изгася)
3. След диагностиката с DIS изписа да съм проверил :
а)Check Plug Connection at Control Unit
б)Check Plug Connection speed sensor
Някой може ли да ми даде насоки къде да ги търся и как да стигна до тях, че имам все пак някаква надежда че не се е прецакал а просто се е откачил заради "хубавите" ни пътища.
Благодаря предварително
EDIT: Забравих да спомена индикацията ми за накладки ту светва и изгася от 2-3 седмици насам. Ходих на майстор да ми прегледа окачването и да ми погледне спирачки дискове накладки датчика и каза че всичко си е здрво и не трябвало да се сменят още. Може да има нещо общо и с този проблем , Въпреки че до колкото знам датчика за накладките отзад трябва да е на задно дясно колело(може и да греша)

1. Проблем ли е че съм карал така и дали не съм допрецакал нещо.
2. Възможно ли е да е не добър контакт, тъй като индикацията за скорост ту се показваше и работеше ту я нямаше никаква (лампите светеха и не ми даде да ги изгася)
3. След диагностиката с DIS изписа да съм проверил :
а)Check Plug Connection at Control Unit
б)Check Plug Connection speed sensor
Някой може ли да ми даде насоки къде да ги търся и как да стигна до тях, че имам все пак някаква надежда че не се е прецакал а просто се е откачил заради "хубавите" ни пътища.
Благодаря предварително
EDIT: Забравих да спомена индикацията ми за накладки ту светва и изгася от 2-3 седмици насам. Ходих на майстор да ми прегледа окачването и да ми погледне спирачки дискове накладки датчика и каза че всичко си е здрво и не трябвало да се сменят още. Може да има нещо общо и с този проблем , Въпреки че до колкото знам датчика за накладките отзад трябва да е на задно дясно колело(може и да греша)
- georgios
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320d
приятели , къде точно се намира този датчик ?
Моля колеги ако някой има буксата откъм купето да помогне,че моята я счупих баварката е 99 година с АБС с 3 букси
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2