Повдигане на задницата на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Повдигане на задницата на Е46
oci написа:Не виждам защо се отвиват носачите
Много си прав после за реглажа,но ще ти споделя защо се отвиват и болтовете при тампоните,когато се сложат подложките,колата става с около 3-5 см по-висока,ако не сте развили болтовете при тампоните,самите тампони ще са под напрежение постоянно,тоест постоянно ще са усукани и само когато влезнете в някаква неравност,ще се връщат в нормалното си положение,именно за това,след като се сложи подложката,колата "стъпва" на гумите си за да се затегне тампоните в нормалното си положение,в което колата ще е през по-голямата си част...
Всеки решава как да си прави колата,аз примерно НЕ СЪМ направил това,и вярно че за сега нямам грижи,но ако искате да сте перфекционисти-охлабете тампоните и после на стъпила кола ги затегнете...
Поздрави
п/п
Тампоните/подложките струват 6 лева са 2 та
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Dimitroff написа:Ако е тази от аватара - няма как да е ниска със стандартното окачване, ако не е М техник...или не е сменяно.
Не съм видял Е46 преди фейса с ниско фабрично окачване...особено предницата. (разстоянието гума-калник)
Ето колеги но предница е добре при мен проблема е в задницата е много ниска и като се натовари става по ниска

Uploaded with ImageShack.us
Ето я и задницата
URL=http://img231.imageshack.us/i/2109200908718f5e1908400.jpg/]

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Малко трудно се преценя от снимките, амам на мен ми изглежда че си е със стандартно окачване - има предвид че не е със някакво стандартно по-ниско, а че си е стандартно висока, не знам какъв проблем има колегата като е натоварена колата?!
то един багажник и 5 мъжаги... може и да опре знам ли, макар че ЕТ-то е такова че да не опира гумата в калника 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не се знае...с тези джанти... и по-точно ЕТ-то им...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Dimitroff написа:Не се знае...с тези джанти... и по-точно ЕТ-то им...
ЕТ-то като чели не би трябвало да играе някаква роля в случая

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ако са много изнесени при 3ма отзад с багаж...можеи да опира...
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Не Колега просто пружините са омекнали и ще ги сменям и мисля да сложа от комби дали ще станат 

Колеги, опасявам се, че ако сложа подложки 15мм колата ми ще стане доста висока, в момента разстоянието между калника и гумата отпред е по голямо от това отзад и ме дразни адски много. Някой ако е правил тази интервенция - искам да задам един тъп въпрос като се сложи отзад подложка има ли шанс отпред да падне малко колата надолу???

Няма как да я свала отпред, иначе ще стане супер, но гаража не ми позволява, опира ми и сега понякога отдолу по корите.

Няма как да я свала отпред, иначе ще стане супер, но гаража не ми позволява, опира ми и сега понякога отдолу по корите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- diskoinferno
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: M4
///M_Martin написа:Има едни гумени тампони,които се слагат на мястото на тези тънките от долната част на пружината.Самите пружини лягат на тези тампони и колата се вдига малко.
АЗ имах такива едно време за проба бях ги купувал и после ги дадох на колегата disкoinferno(Румен),питай го как се държи колата.
Струваха по около 10-15лв. за брой
Да се включа и аз по темата, тампоните които ми даде Марто вършат перфектна работа повдигат достатъчно и няма никаква промяна по отношение на устойчивост и т.н. така че ги препоръчвам горещо.

Едни задни пружини и амортисьори от "Х", от някоя морга и си решавате проблема.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Да ама моята е 330XD и седи като синьото комби от горните постове. Искам да го повдигна отзад. Какви подложки и от къде да взема? Четох, че тези от Опел се сплесквали за година време. Благодаря.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
basko написа:Да ама моята е 330XD и седи като синьото комби от горните постове. Искам да го повдигна отзад. Какви подложки и от къде да взема? Четох, че тези от Опел се сплесквали за година време. Благодаря.
Ами значи някой ти е сменял пружините без да знае, че реално на Х-са пружините и амортисьорите са различни от на другите, стандартни БМВ-та.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Понеже никой не ми отговри на въпроса, утре отивам и взимам от ДаруКар едни подложки от тези по напред в темата (15мм) по 24 лв бройката са, слагам ги, и после ще кача снимки да видите резултата ако има такъв и се надявам да не е пък прекалено висока отзад. 

- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
JTD написа:basko написа:Да ама моята е 330XD и седи като синьото комби от горните постове. Искам да го повдигна отзад. Какви подложки и от къде да взема? Четох, че тези от Опел се сплесквали за година време. Благодаря.
Ами значи някой ти е сменял пружините без да знае, че реално на Х-са пружините и амортисьорите са различни от на другите, стандартни БМВ-та.
За пружините? Знам ли?! Така я купих. Но амортисьорите ги сменях сам /голяма забава е с корите в багажника на комбито

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
Смених ги. Задницата се вдигна с около 10мм. Не е кой знае каква разлика, незнам пружините да не са омекнали, но задницата е яко твърда.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4