Проблем с премахване на драскотини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: Проблем с премахване на драскотини
Face написа:ilia8505 написа:westcoastnwa написа:Колеги постоянно виждам все нови и нови драскотини и вече не издържам след всяка автомивка да се ядосвам или някакво камаче ми паднало и станала хлътнатина или някоя котка надрала боята.Вие как се оправяте с тия проблеми ?
колега и аз като теб си патя от тез некадърници по автомивките и ми омръзна през 3ри месеца да правя паста и лятото ще я боядисвам цялата
Честото пастирване ще ти разруши лака,както стана при мен.Във войната с драскотините отдавна съм се предал.То не бяха котки спящи на капака,друг паркирал до мен и отворил широко врата,та да може добре да ми сцепи прясно боядисаната лайсна,на магистралата камъчета и прочее.От мивкаджии нямам оплаквания,но най често след добро измиване лъсват всички кусури,станали през седмицата,което кара някои да си мислят,че са станали при миенето.
Лятото и слагам брезент,поне да я спася от котки и летящи предмети![]()
Направо се чудя,като ги вкарват от германия без забележка по боята,къде са ги карали тези коли
Колега какъв брезент взимаш и от къде

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
В гърция ми го ушиха по поръчка.Нещо като шушлеков материал,отвън има някакво като асбестово покритие,което отблъсква слънцето,а отвътре е много нежен плата.Лек е и няма опастност ако поадне нещо под него да надраска боята.
Има ластик в долната част и го надявам на колата за минута.Ако те интересува ще го снимам.
Има ластик в долната част и го надявам на колата за минута.Ако те интересува ще го снимам.
Не знам дали имате проблем с драскотините, но при мен днес забелязах, че на предния десен калник е избила ръжда и имам две мехурчета малко по-малки от 1 стотинка. Още не е паднала боята, само е подпухнала, но пак дразни. Преди 3 месеца ги нямаше, тия какви боклуци хвърлят по нашите пътища не знам. Някакви решения за такъв случай да предложи някой? 

- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
И аз да споделя като си взех старат е36ца от Италия беше без нито една забележка..след година престой в Бг стана на каруца...да му мине мерака на човек,егати мизерната държава 

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Какво стана с маркера колеги?Като изказвате мнение давайте до край кви са тия покупки и изпробването им по една година.Нали за това е този форум да си казваме кой какво е правил по колата си и от какви консумативи майстори сервизи и.т.н едоволен. 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
ако не го оправиш това сега след зимата ще трябва да го сменишdimodi написа:Не знам дали имате проблем с драскотините, но при мен днес забелязах, че на предния десен калник е избила ръжда и имам две мехурчета малко по-малки от 1 стотинка. Още не е паднала боята, само е подпухнала, но пак дразни. Преди 3 месеца ги нямаше, тия какви боклуци хвърлят по нашите пътища не знам. Някакви решения за такъв случай да предложи някой?

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
kunaa написа:Какво стана с маркера колеги?Като изказвате мнение давайте до край кви са тия покупки и изпробването им по една година.Нали за това е този форум да си казваме кой какво е правил по колата си и от какви консумативи майстори сервизи и.т.н едоволен.
Извинявам се за закъснението.
Маркера за нищо не става

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Колега не че имам нещо специално към теб но като гледам този форум 80% от регистрираните тук създават теми и до там.

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Next написа:kunaa написа:Какво стана с маркера колеги?Като изказвате мнение давайте до край кви са тия покупки и изпробването им по една година.Нали за това е този форум да си казваме кой какво е правил по колата си и от какви консумативи майстори сервизи и.т.н едоволен.
Маркера за нищо не става
+100.
Тия пастелните маркери никаква работа не вършат.
Не си давайте парите напразно.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Аз също се учудвам къде ги държите тези коли
,кофти е с драскотините - на предната,верно на сивия цвят си личи дооста по-малко,и все пак..лятото тъй като исках да се пробвам сам,взех си 3-те пасти на 3М със съответните кичета за тях - ефекта е поразяващ,като за аматьор- далече съм от мисълта,че съм се справил в сравнение с хора ,които са мноого напред в материала - но ефекта е
След това - паста Hard Wax на BMW (Към 40+ лв ,която е за над 4 пъти минаване) вече всичко заспа...няма драскотини от мивки и т.н но и колата я мия само и еднствено аз - доверие нямам особено много..не че няма хора,които наистина мият професионално.
Но сега с този черен цвят - ужас,надявам се преди големия сняг да я закарам да я полират и пастират - минавам пак ваксичка и заспива,за моя радост вече новата е и в гараж (подземен в моята кооперация),и ще видим..
Но дебели драскотини - ако не минат през каско - събирам пари и отивам при мой познат и цялата отгоре до долу с хубави бои и лакове

След това - паста Hard Wax на BMW (Към 40+ лв ,която е за над 4 пъти минаване) вече всичко заспа...няма драскотини от мивки и т.н но и колата я мия само и еднствено аз - доверие нямам особено много..не че няма хора,които наистина мият професионално.
Но сега с този черен цвят - ужас,надявам се преди големия сняг да я закарам да я полират и пастират - минавам пак ваксичка и заспива,за моя радост вече новата е и в гараж (подземен в моята кооперация),и ще видим..
Но дебели драскотини - ако не минат през каско - събирам пари и отивам при мой познат и цялата отгоре до долу с хубави бои и лакове

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
Колеги оставете тея насрани маркери на никъв к*р не стават.. вижте колегата ви е казал пиниза за камъчетата(зимаш си базичка(бойчка) и с 1 четка поне ще закърпи положението.Тея маркери има риск да мине вода през тва подобие на боя което нанася и сещате се кво може да стане.А за пастите само мога да ви посъветвам да избягвате паси със силикон и пастел вътре в тях.. просто преебават и лака и боята особенно тея със силикона

- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic
Има една фирма която оправя такива дребни проблеми по боята,но незнам дали да я казвам тука за да не прозввучи като реклама.Слогана им е че премахват люспите от камъчета и дребните драскотини без да боядисват целия детайл,а самото проблемно място.Не са аматьори,имат си и зала за съхнене и каквото трябва.Виждал съм как става и мога да кажа че е много добре.Има ги като доверен сервиз на някои застрахователи,така че си ги минавате по каско и cash free 

$ anotha day anotha dollar $
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Аз имах същия проблем, който ме дразни изключително - 3 драскотини по калниците(привидно от камъчета), измих перфектно наранените места, подсуших и с четка за рисуване с остър връх нанесох сигурен слой боя, но лак не съм слагал.. Самите драскотини бяха много малки, но дълбоки около половин милиметър(под лака). Така според Вас има ли вариант да тръгне ръжда ???
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2