при запалване на студен автомобил Е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: при запалване на студен автомобил Е46 320д

Мнение от en4o » 06 Мар 2010, 20:02

ivo752 написа:Мойта след около 2-3 сек :roll: 320д 136кс.

+1 ;) :yes:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Мар 2010, 22:16

VRPerformance написа:Датчика за маслото е заминал,затова гасне по късно лампата,струва около 250лв

Датчика за маслото струва 10 лева,датчика за нивото (жълта лампа)струва около 200 лева
моята гасне за около3-5 секунди

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 06 Мар 2010, 23:07

Vanio_bmw написа:аз когато бях с 5-40 веднага гасне6е
сега с1м с 5-30 на около 1000 км и след 2 сек гасне -определено има разлика ,но нз за6то :dunno: -малко под мах с1м-мисля да долея догоре и тогава да видя нак1де отива работата.

Определено има нещо свързано с маслото, понеже преди ми гаснеше веднага лампата, лошото е че не знам какво е било.
Сега ми гасне след 2-3 секунди с 5w40, но нивото ми е малко над половината може и да е за това. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 07 Мар 2010, 0:41

Е.Димитров написа:
VRPerformance написа:Датчика за маслото е заминал,затова гасне по късно лампата,струва около 250лв

Датчика за маслото струва 10 лева,датчика за нивото (жълта лампа)струва около 200 лева
моята гасне за около3-5 секунди
за нивото на маслото имах впредвид,тук не се споменава кой точно цвят свети и гасне по-късно,ако е жалтата е от датчика за нивото на маслото,червената може да се забавя като мине повече километри маслото,понеже вече е с променени характеристики и освен че по-бавно вдига налягане и го държи и по-ниско,но това си е общо за всички коли...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 сажда
Мечтае да кара: CB1000R

Мнение от jojko » 07 Мар 2010, 2:11

колега кои е датчика кадето е 250лв,на самия маслен филтър ли? ИЛИ НЯКАДЕ ДРУГАДЕ СТОИ

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 07 Мар 2010, 2:24

на картера се намира

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F10

Мнение от bmwman » 07 Мар 2010, 10:44

Много хора го изолирали при повредата му.Според вас може ли да има последствия :?:
Все пак примерно при Е36 го нямам и не е станало нещо :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-то си всеки ден
Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!

Мнение от pifa » 07 Мар 2010, 12:09

bmwman написа:Много хора го изолирали при повредата му.Според вас може ли да има последствия :?:

Вече нищо не може да ме учуди в България!Явно за да са го сложили този датчик там има защо!Друг е въпроса дали е сложен там само за да ни направи по мързеливи/да не дърпаме щеката всяка седмица-например/.......Та на който не му се дават 200-250лв....значи датчика е излишен! Ами всеки сам преценява за колата която кара как да я поддържа и сервизира и кара........така че може още доста неща могат да се "изолират" от колите които караме, но за това ще е подходяща май специална тема!Нещо като например "Без какво може да караме колата си"......не го приемайте на сериозно но все пак така понякога стоят нещата....
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!

Потребител
Аватар

Мнение от miviet » 20 Дек 2011, 18:33

pifa написа:
bmwman написа:Много хора го изолирали при повредата му.Според вас може ли да има последствия :?:

Вече нищо не може да ме учуди в България!Явно за да са го сложили този датчик там има защо!Друг е въпроса дали е сложен там само за да ни направи по мързеливи/да не дърпаме щеката всяка седмица-например/.......Та на който не му се дават 200-250лв....значи датчика е излишен! Ами всеки сам преценява за колата която кара как да я поддържа и сервизира и кара........така че може още доста неща могат да се "изолират" от колите които караме, но за това ще е подходяща май специална тема!Нещо като например "Без какво може да караме колата си"......не го приемайте на сериозно но все пак така понякога стоят нещата....

Добре де никой ли не го е оправил това със забавеното гаснене "4-5 секунди" на червената лампа за маслото при студен старт на двигателя !!! Или сме на принципа Аз нали го оправих нека другите си блъскат мозъците и те !!!!!!!!!!!!И ВСЕ ПАК АКО НЯКОЙ ГО Е РЕШИЛ РЕБУСА НЕКА СПОДЕЛИ !!!

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 21 Дек 2011, 7:55

Не сме на този принцип.Спазвай благоприличие във форума и не пускай по 10 мнения едно след друго :nono:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Дек 2011, 12:20

miviet написа:
pifa написа:

Добре де никой ли не го е оправил това със забавеното гаснене "4-5 секунди" на червената лампа за маслото при студен старт на двигателя !!! Или сме на принципа Аз нали го оправих нека другите си блъскат мозъците и те !!!!!!!!!!!!И ВСЕ ПАК АКО НЯКОЙ ГО Е РЕШИЛ РЕБУСА НЕКА СПОДЕЛИ !!!

Колега,а евентуално ако имаш познат,при когото няма проблем - а при теб има,защо не се пробвате да смените датчиците :dunno: или евентуално някъде ,някой кабел ако е прекъснат :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 21 Дек 2011, 13:22

Аз също съм с 2.0d 136к.с. и при мен има такъв проблем
с бавното гаснене на ЧЕРВЕНАТА лампа.Случайно говорих
с един колега,който ми спомена нещо за клапан или вакум
на помпата или масления филтър,който се скапвал с времето
и не задържал масло.От там идва драмата с бавното гаснене
на лампата,т.е. пълненето на този елемент от системата.
Понеже не слушах внимателно,не мога да кажа с точност,
от къде идва драмата,но мисля,че тези дни ще го видя и ще
пиша с точност,какво ми беше казал по този въпрос.
При него е изчезнал проблема веднага след смяната на тая
"дришня" :dunno:
На следващата смяна на маслото и аз ще отстраня проблема,
каквото и да ми струва :angel:
от свинята лебед не става...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 21 Дек 2011, 13:40

И аз дочух нещо такова - идеята е, че гарнитурата на вакуумпомпата дава фира с времето и почва да пуска масълце и не държи хубав вакуум при тихи обороти. Почти всяка дизелова Е46ца, която съм виждал, около помпата е омаслено (включително и около моята). При по-подходящо време ще си купя гарнитурата и ще я сменя (елементарно е) и ще споделя как се държи тая проклета лампа. Иначе за протокола - и при мен гасне след 2-3 секунди.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 21 Дек 2011, 14:16

Странно е че е толкова разпространено... при мен с паленето и лампата гасне на мига... (и слава богу :mhihi: )
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Дек 2011, 15:02

xerial написа:Странно е че е толкова разпространено... при мен с паленето и лампата гасне на мига... (и слава богу :mhihi: )

:yes: +1
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E46