Въпрос за тръгване на сняг и лед
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Re: Въпрос за тръгване на сняг и лед
nani написа:Всеки ден ми се налага да изкачвам един доста голям наклон / зимата такситата отказват поръчки до мястото/, повечето съседи държат колите си преди баира като натрупа сняг. Най- странното е, че си пърпоря цяла зима по наклона без проблеми, а съседите гледат, защото съм и млад шофьор на 4 месеца. Единствено го отдавам на чисто новите зимни гуми. Някои гадняри ме засичат идвайки отгоре насред баира и пак успявам после да го изкача. Вчера от яд са ми надрали колата.
Да им изсъхнат ръцете дано !
2-3 месеца ? много си казал
аз обикновено казвам 1 месец
лошото е че колкото и да е "проходима" колата със задно при тази височина е за никъде в снега
докато другите коли си минават спокойно по коловози или не изчистени участъци, тя ще забие нос
честно казано зимата я карам доста по-рядко
аз обикновено казвам 1 месец

лошото е че колкото и да е "проходима" колата със задно при тази височина е за никъде в снега
докато другите коли си минават спокойно по коловози или не изчистени участъци, тя ще забие нос
честно казано зимата я карам доста по-рядко
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз досега зор на баир не съм видял - с хубави зимни гуми съм. До Бизнеспарка през тунелчето отстрани има едно изкачване (не е голямо), после ляв завой, който си е стръмничък - никакви грижи. През големите снегове на няколко пъти по Цариградското спирах точно на баира над алея Яворов посока Плиска - после колата си тръгва без никакви проблеми. Задното си е екстра - тоя, дето не може да го овладее, да си купи друга кола 

Si non confectus, non reficiat.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
БМВ за лятото - 4х4 за зимата!Това е решението!Хората които съм ги наразвал по пътищата когато нямаше сняг сега ми го връщат! 

- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Вече втора зима си карам без проблем.Няма баир които да не съм преодолял.Само да уточня , че карам Е36 с шпер на 3.45. А който не иска да има проблем през зимата да си купи X серия 

VarVariN написа:Вече втора зима си карам без проблем.Няма баир които да не съм преодолял.Само да уточня , че карам Е36 с шпер на 3.45. А който не иска да има проблем през зимата да си купи X серия
Е шпера е друга бира... Тук в Е46 подфорума само ни дразниш

Инък... На лед и с луноходки да сте... фЪйдЪ...

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Днес сутринта беше един голям тест на задното + АСЦ
20см сняг ... грижи почти никакви освен с малко емоции по завоите 

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Wolfen написа:Днес сутринта беше един голям тест на задното + АСЦ20см сняг ... грижи почти никакви освен с малко емоции по завоите
Много си прав

И все пак - днес сутринта не беше много подходящо за коли като нашите ако трябва да съм честен

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз пък днес с Голфарата бях чук - никакви грижи

Si non confectus, non reficiat.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
днес с компакта на мойта до 3та с вратите напред си се движеше
иначе вчера на е46цата тествах АСЦто колко време му е нужно да зацепи и около метър буксуване в снега и се успокояваше ама с яко настъпана газ 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Ейййй тва задно
Днес излизам и един снешен борд (направен от снегорина) , и колата цялата в сняг
Намя измъкване 100-часа ! Не са го измислили немците .... много е слабичка в сняг нещо!

Днес излизам и един снешен борд (направен от снегорина) , и колата цялата в сняг
Намя измъкване 100-часа ! Не са го измислили немците .... много е слабичка в сняг нещо!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Май не е нито до немците, нито до задното...
Хубави и НОВИ (до 2 години) зимни гуми.
Не едно, а 10 на ум!
Предпазлив водач...и всичко е наред!
Там от където вчера карах със старата Е46ца (136+ к.с. автомат) бутаха 2 Вектри, 1 кадет, 1 Мерцедес. (всяка година съм на Боровец...никога не съм ползвал вериги...давам ги на познати с предно по пътя!)
Днес (Е46 150к.с.) по пътя от Х.Димитър за Гара Искър през "ма`Алата"...след мен караха (обаче и закъсаха...) 1 VW Шаран и един Опел Зафира и някакъв Форд комби...като втория го дърпах 10-15 метра, докато си стъпи както трябва на гумите (с много добър грайфер, но ДОТ-а му беше 04).
Старата Е46 е с 4 чисто нови Дънлоп Уйнтър спорт 3Д на 205/ 16 цола
Новата е с чисто нови Барум нещо си... на 225 на 17 цола.
Новата е и с фабричен теглич...ако оказва влияние някакви си 20-30кг...
Днес при мен големия проблем беше, че на Ботевградско в крайна дясна лента автобусите бяха направили пътя ледена пързалка на една от спирките.Правя ляв завой, за да се включа в него и се озовавам точно там!!!
1см. сняг, а отдоло блести ли блести леда! И пак нямах проблеми...само дето не можах да вдигна повече от 40...и DSC то беше като блиц лампа
-ляв мигач и в средната лента беше съвсем друго - под снега- пак сняг! 
Хубави и НОВИ (до 2 години) зимни гуми.
Не едно, а 10 на ум!
Предпазлив водач...и всичко е наред!
Там от където вчера карах със старата Е46ца (136+ к.с. автомат) бутаха 2 Вектри, 1 кадет, 1 Мерцедес. (всяка година съм на Боровец...никога не съм ползвал вериги...давам ги на познати с предно по пътя!)
Днес (Е46 150к.с.) по пътя от Х.Димитър за Гара Искър през "ма`Алата"...след мен караха (обаче и закъсаха...) 1 VW Шаран и един Опел Зафира и някакъв Форд комби...като втория го дърпах 10-15 метра, докато си стъпи както трябва на гумите (с много добър грайфер, но ДОТ-а му беше 04).
Старата Е46 е с 4 чисто нови Дънлоп Уйнтър спорт 3Д на 205/ 16 цола
Новата е с чисто нови Барум нещо си... на 225 на 17 цола.
Новата е и с фабричен теглич...ако оказва влияние някакви си 20-30кг...
Днес при мен големия проблем беше, че на Ботевградско в крайна дясна лента автобусите бяха направили пътя ледена пързалка на една от спирките.Правя ляв завой, за да се включа в него и се озовавам точно там!!!
1см. сняг, а отдоло блести ли блести леда! И пак нямах проблеми...само дето не можах да вдигна повече от 40...и DSC то беше като блиц лампа

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Днес един съсед ( полицай
) гледам го през прозореца мъчи се да изкара мерцедеса си. След 30мин. излязох за работа и го гледам още се мъчи.
Помоли ме да го бутна, бутам аз, той газ до ламарина и се окопава. Казах му стани да пробвам аз. Задна 1-ва след което на от тласъци и излязох за нула време.
Има хора които не им се отдава и това е, (може би друго правят по-добре).

Помоли ме да го бутна, бутам аз, той газ до ламарина и се окопава. Казах му стани да пробвам аз. Задна 1-ва след което на от тласъци и излязох за нула време.
Има хора които не им се отдава и това е, (може би друго правят по-добре).

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Хич не съм усетил да върви зле през зимата Е46. Нови качествени гуми, леко с газта и няма ядове. Преди това съм имал много коли с предно и лично не усетих да вървят по-добре на сняг. Даже предпочитам да карам зимата със задно, защото е много по информативно. АСЦ/ДСЦ то подпомага водача. Подпомага е ключовата дума, защото ако водачът е дърво и господ не може да му помогне.
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
8 часа сутринта от Бизнес парка към Г.М.Димитров- сняг 15 см, гадост пълна обаче колата наистина си вървеше прилично, ASC то общо взето мога да си го святкам като поискам аз, иначе рядко се включва неочаквано, но без него ми се струва, че тръгва много по- добре...лично мнение. Гумите са good year UG на 3 сезона...
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3