ХИДРАВЛИКА Е46 КУПЕ - Смяна ма помпа и масло ????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
Re: ХИДРАВЛИКА Е46 КУПЕ - ПРОБЛЕМ
пробвай да я рециклираш колега 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
Re: ХИДРАВЛИКА Е46 КУПЕ - Смяна ма помпа и масло ????
колегата - gnom
Казва:
е 46 късат хидравли4ни помпи защото марку4а за хидравликата не е из4ислен правилно.Направили са нов марку4 които струва200-300 лв
Аз смени хидр помпа и не си смених марку4а и сега се о4ертва още една нова помпа-в слу4аи 4е блокира тая-като блокира се къса остта и не може да се рециклира-изпитано- след като по4не да ручи-предстои ти кусане на остта
някои знае ли кой е този маркуч и от каде да си го поръчам.
viewtopic.php?f=8&t=166762 - колегата е обяснил мн хубаво как става смяната но е за е36, някои знае ли дали е същото пори е46, Какво маслко е най- хубаво да налея.
И поли е хубаво да източа маслкот от реиката. ( има пробка. ) дали ще се обезвъздуши лесно и как става ?????
Благодаря
Казва:
е 46 късат хидравли4ни помпи защото марку4а за хидравликата не е из4ислен правилно.Направили са нов марку4 които струва200-300 лв
Аз смени хидр помпа и не си смених марку4а и сега се о4ертва още една нова помпа-в слу4аи 4е блокира тая-като блокира се къса остта и не може да се рециклира-изпитано- след като по4не да ручи-предстои ти кусане на остта
някои знае ли кой е този маркуч и от каде да си го поръчам.
viewtopic.php?f=8&t=166762 - колегата е обяснил мн хубаво как става смяната но е за е36, някои знае ли дали е същото пори е46, Какво маслко е най- хубаво да налея.
И поли е хубаво да източа маслкот от реиката. ( има пробка. ) дали ще се обезвъздуши лесно и как става ?????
Благодаря
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
маистора по телефона ли ти каза какъв е проблема колега или ходи да я погледне в сервиза
по телегона но той е мой човек смисал почти ми е роднина на дали ще ме лаже.
Значи , закарах я на канал и махнах кората от оттудоло и гледам помпата.
Паля колата и какво сава - вс си се варти обаре няма Хидр. Маслото било хубаво (ходих в сервиз и те миказаха че не е за смяна). Даже може да се кажи че знам кога се е счупила.
Значи аз се се оплаквах че се падат оборотите когато завивам ( като я взех небеше така). И една вечер когато беше мн студено -22/-24градуса и небях я палил мн отдавна, реших да я запаля , запали и нищо но след малко като отидох да я видя и да я огася те бе огаснала сама и после се помъчих да я запаля, 1 завартя но огасна и после пробвах пак и запали Веднага.
Сигурно помпата е задрала и се е натварил двигателя и затова е огаснала а после като сам мъчил да я паля сам я досчупил.
Гадна работа ,
Надявам се във вторник да ми доиде помпата и да монтирам. ще снимам и ще кача снимки.
ИСКАМ САМО ДА МИ КАЖЕТЕ КАКВО МАСЛКО ДА СЛОЖА.
БЛАГОДАРЯ
Паля колата и какво сава - вс си се варти обаре няма Хидр. Маслото било хубаво (ходих в сервиз и те миказаха че не е за смяна). Даже може да се кажи че знам кога се е счупила.
Значи аз се се оплаквах че се падат оборотите когато завивам ( като я взех небеше така). И една вечер когато беше мн студено -22/-24градуса и небях я палил мн отдавна, реших да я запаля , запали и нищо но след малко като отидох да я видя и да я огася те бе огаснала сама и после се помъчих да я запаля, 1 завартя но огасна и после пробвах пак и запали Веднага.
Сигурно помпата е задрала и се е натварил двигателя и затова е огаснала а после като сам мъчил да я паля сам я досчупил.
Гадна работа ,

Надявам се във вторник да ми доиде помпата и да монтирам. ще снимам и ще кача снимки.
БЛАГОДАРЯ
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колега маслото за тези коли са две по каталог и по думи 
червено декстрон 2
залено Pentosin CHF 11S
не са скъпи и по добре оригиналното ако имаш възможноста смени и казанчето има филтър който се задръства !!!това е мое мнение
успех 

червено декстрон 2
залено Pentosin CHF 11S
не са скъпи и по добре оригиналното ако имаш възможноста смени и казанчето има филтър който се задръства !!!това е мое мнение

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
не казвам че те лъже ,но не мога да разбера как се дава точна диагноза по телефонаReaper написа:по телегона но той е мой човек смисал почти ми е роднина на дали ще ме лаже.
Гадна работа ,
БЛАГОДАРЯ

здр колеги днес си намерих помпа за хидравликата
Номенклатурен номер : 32416760036
Описание : ПОМПА ХИДРАВЛИЧНА
Ед.цена (с ДДС) : 788.57 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Цяла България няма помпа като за моето ЖИВОТИНЧЕ
.
Утре ще слагам помпата. 6те направч снимчици да пусна.

Номенклатурен номер : 32416760036
Описание : ПОМПА ХИДРАВЛИЧНА
Ед.цена (с ДДС) : 788.57 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Цяла България няма помпа като за моето ЖИВОТИНЧЕ

Утре ще слагам помпата. 6те направч снимчици да пусна.
- badly_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 730d
Здравей колега! Аз имах абсолютно същия проблем.Тук е момента да отбележа че купето ми е 2000г. наи-вероятно като твойто. Майстора ми каза (на който имам 100% доверие) че за тези купета точно тази година на производство хидравличните помпи са по странни от на другите и са много редки.Колата ми стоя почти 2 седмици в сервиза докъто си намеря помпа втора ръка, точно защото новата е страшно скъпа. При мен случая е следния: Спирам колата, гася я (даже не извадих ключа от таблото) стоял съм към 5 минути, паля колата и няма хидравлика. Доста шокиращо в първия момент...
Веднага му звъня на въпросния човек и му описвам ситуацията. Той ми каза да направя следното за да е убеден 4е е заминала хидравликата: Каза да държа колата над 4000 об/мин. и да въртя волана от пълен ляв до пълен десен няколко пъти, защото имало случаи в които се запушвало нещо си там (не съм толкова компетентен) и по този начин можело да се отпуши. Уви не стана и затова изплаках с нова помпа и така...Успех с подмяната и поздрави 

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Reaper написа:ЗДр колеги, случи ми се нещо мн странно и сам мн притеснен. Значи.
Аз не карам колата през зимата , но тази зима малко се изложих сняг ме завари наплаца (колата) Заваля, температурите паднах до -22/24 . Не сам бутал Волана , само съм препалвал от време на време. Но днес паля и искамда я преместя, НЯМА ХИДРАВЛИКА. Волан е като дарво.
Възможно ли е да е замразнало маслото в кормилната рейка? На някои случвало ли ми се е . Как даго оправя.
Благодаря.
В момента имам същия проблем с разликата че хидравликата ми е по твърда от обичайното и аз се чудя от какво може да е.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
DiMIcha84 написа:В момента имам същия проблем с разликата че хидравликата ми е по твърда от обичайното и аз се чудя от какво може да е.
Виж си нивото на хидравличното масло и долей ако е нужно.
здр колеги .
за съжаление немужах да направя снимки на слагането напомпата но мога да покажа няколко снимки на старата момпа и да ви покажа какво и е станало. Може да помогне на някого.
отосно колегата които каза че може да се е запушило нещо - Ако случаино има боклуци или както при мен са се отделили парчета метал . от помпата към реиката има 2 маркуча които посредата са свързани с метал и имат мн малка дупчица която не позволява да преминат кам реиката.
Мога да кажа че ако сменяте помпа след като я обезвъздушите и ако не тръгне не се притесняваите даите повече газ, защото някои път залепват ламелите. при мен таката се получи.
за съжаление немужах да направя снимки на слагането напомпата но мога да покажа няколко снимки на старата момпа и да ви покажа какво и е станало. Може да помогне на някого.
отосно колегата които каза че може да се е запушило нещо - Ако случаино има боклуци или както при мен са се отделили парчета метал . от помпата към реиката има 2 маркуча които посредата са свързани с метал и имат мн малка дупчица която не позволява да преминат кам реиката.
Мога да кажа че ако сменяте помпа след като я обезвъздушите и ако не тръгне не се притесняваите даите повече газ, защото някои път залепват ламелите. при мен таката се получи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
И при мен се получи подобен проблем само че седан преди фейса.След като сменях маркуч и болт към рейката долях масло от лукойл.И хидравликата не е както преди.Ту се пооправя ту не.Незнам от каде е проблема започвам да си мисля дали не е от маслото или филтър 

Колеги след смяна на рейка, волана много трудно се върти все едно няма, можели да е от маслото?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Manuel написа:Колеги след смяна на рейка, волана много трудно се върти все едно няма, можели да е от маслото?
Да не би да е натегнат много гребена на рейката ? Волана връща ли се сам ?
hacker4eto1 написа:Manuel написа:Колеги след смяна на рейка, волана много трудно се върти все едно няма, можели да е от маслото?
Да не би да е натегнат много гребена на рейката ? Волана връща ли се сам ?
Ми връща се ама по бавно и трудно. От къде да проверя дали е много натегнат?
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3