Свирене при палене и гасене?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Свирене при палене и гасене?

Мнение от JSB » 12 Дек 2009, 23:29

Колеги, сменил съм ремака на климатика, ролката на климатика (обтега4а) , ремака и ролките на основният ремак, амортисоира на оптега4а, демферната шаиба (смених я защото казаха че е от нея) а водната помпа съм сменил през лятото. И пак си просвирва. Мисля че нещо от тези неща е дефектно но не зная какво и скъпо ще ми излезе да разбера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 13 Дек 2009, 17:56

аз също смених ремъците и обтегачите и веригите (320д) лятото и си остана просвирването. Не съм сменял демпферната шайба, в Камор ми казаха, че е за смяна, а моят майстор каза че уж нищо и нямало и не я смених. Не усещам вибрации на място, а съм чувал, че това е знак за смяната й. Бащата има форд фокус, който също просвирва в някои ситуации и при него са казали шайба. Сега ще му я сменят и ще пиша как е.

Потребител
Аватар
Кара: e90
Детайли за колата: 320d

Мнение от SSSSS_1989 » 07 Ное 2010, 19:51

здравейте колеги, и при мен се появи това свирене. аз съм с 318и, е46. чува се при палене, гасене, потегляне и сменяне на предавките до около 60 км в час. при по-висока скорост не го усещам. освен това забелязах че се появява при подаване на газ на празен ход и също при ускоряване /например на трета скорост с 30 км в час./ много ще съм ви благодарен ако споделите вашите мнения.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 10 Ное 2010, 0:20

brabusbg написа:И при мен е същото и немога да разбера какво е! Абсолютно всичко съм сменил както колегата по горе включително и тампоните на двигателя!

И аз така, всичко смених и пак го има да му е** майката. Демпферна шайба оригинална от Дару, ремъци, ролки, водна помпа, амортисьорче обтяжно, тампони на двигател и пак.
Мислех, че само аз съм така, но явно доста хора го имат проблема и явно никой няма решение. :conf:

Потребител
Аватар
Кара: e90
Детайли за колата: 320d

Мнение от SSSSS_1989 » 10 Ное 2010, 2:44

а ви кажа аз реших днес проблема. при мен излезе един спукан маркуч на вентилацията, който се намира зад карбуратора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 10 Ное 2010, 12:19

И аз го имам това просвирване, но като чета тука кой какво е сменял и не е изчезнало, направо не искам да почвам да се занимавам с него. При мен просвирването е само при изгасяне на двигателя.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 10 Ное 2010, 18:15

При мен свири доста силно , но само при гасене.
Сменил съм шаибата , ролките , ремаците , тампони на мотор. Всякакви вибрации в купето изчезнаха.
Остана само това отвратително скърцане при гасене на мотора !

Същия проблем го имам и на е39ката. Отвратително е. Но и аз като повечето от вас взех да свиквам и да не му обръщам внимание.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: e46 m3, x5

Мнение от diak007 » 10 Ное 2010, 23:50

еми колеги оказва се че доста хора имат този проблем :(
вчера смених 2та ремъка (320д) и паразитната ролка (една желязна) при което след като запалих се оказа че прискърцва при палене и гасене ...
моя майстор твърди че е от обтегача и че трябвало да се свали и да се смаже. каза че така е оправил една пета серия.
кажете си мнението дали е възможно, че ми звучи малко странно.
28298

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 11 Ное 2010, 10:49

SSSSS_1989 написа:а ви кажа аз реших днес проблема. при мен излезе един спукан маркуч на вентилацията, който се намира зад карбуратора.

Абе колега е46 318 да не ти е жигули, че да има карбуратор :kuku:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 11 Ное 2010, 11:15

spower написа:
SSSSS_1989 написа:а ви кажа аз реших днес проблема. при мен излезе един спукан маркуч на вентилацията, който се намира зад карбуратора.

Абе колега е46 318 да не ти е жигули, че да има карбуратор :kuku:

Това щях да попитам и аз,че нещо се зачудих. :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 11 Ное 2010, 14:15

мисля да не е сбор от следните части: обтегач, ролки, демпферна шайба + маховик. Ако примерно маховика е отпуснат вече може да се получава по-яко удряне на мотора при палене. Но това са само хипотези разбира се :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 12 Ное 2010, 11:33

kasabov написа:мисля да не е сбор от следните части: обтегач, ролки, демпферна шайба + маховик. Ако примерно маховика е отпуснат вече може да се получава по-яко удряне на мотора при палене. Но това са само хипотези разбира се :)

А сега сменяйте и маховика :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 12 Ное 2010, 13:11

I posleden variant za koito se seshtam - motorite ni poneje sa ostareli, namalena i neravnomerna nai-veche kompresia - ot tam i po-grubichko palene. Ot tam i po-silno natovarvane na tezi demferni elementi .. te poddavat povechko i efekta varhu rolkite i remacite e po-silen ot predvidenia. Za tova kakvo ste kejete? :)

Dimitroff: Кирилицата в този форум - задължителна!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Мнение от Ivakis Solo » 13 Ное 2010, 12:47

При мен всичко си беше ОК докато не я закарах на Сервиз. Смених Всички ролки, без денферната шайба, всички филтри и ремъци. След тази интервнция се появи това прискърцване/изсвирване когато паля и много рядко, и за много кратко, когата гася мотора. Консултирах се с човека правил ремонта (батко ми :mhihi: ) и той ми каза да не се притеснявам, това било от някакъв обтегач и не е никакъв проблем. При мен не се проявява постоянно, а само когато колата не е палена дълго време, сутрин примерно, после през деня си е ОК, пали си без този звук. Аз не се съмнявам в познанията на батко ми и затова си шофиркам спокойно. :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 13 Ное 2010, 12:57

Ivakis Solo написа:При мен всичко си беше ОК докато не я закарах на Сервиз. Смених Всички ролки, без денферната шайба, всички филтри и ремъци. След тази интервнция се появи това прискърцване/изсвирване когато паля и много рядко, и за много кратко, когата гася мотора. Консултирах се с човека правил ремонта (батко ми :mhihi: ) и той ми каза да не се притеснявам, това било от някакъв обтегач и не е никакъв проблем. При мен не се проявява постоянно, а само когато колата не е палена дълго време, сутрин примерно, после през деня си е ОК, пали си без този звук. Аз не се съмнявам в познанията на батко ми и затова си шофиркам спокойно. :driving:

А така колега и при мен стана така обаче като смених двата ремъка и от тогава само при палене и рядко при гасене се чува това призкърцване!Да не е от новия ремък да не са го сложили както трябва щото човека който го слагаше със зор я постави!То може да не е проблем обаче звука дразни и не е хубаво да го има!Ще му хвана яките аз на него ако вината е в него :ranting:
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46