Превъртане на биелен лагер и надиране на колянов вал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Превъртане на биелен лагер и надиране на колянов вал
Alexi написа:моята е италианка,М43 .. за 3 години съм сменил .. термостат ... той си беше за смяна още като я купувах ,и това е ,само консумативи .. сега я продавам ,новия и собственик и той само ще кара ,няма нищо за правене
Общо взето си от късметлиите, колега

Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Всички са мърлячи, защото за тях тези коли не са особен проблем за ремонт, а и ги карат докато им изтече гаранцията и после ние им берем ядовете.... Общо взето е както случиш - немецът повече пази, но "немец" вече не означава това което значеше преди - сега има доста шваби наречени Хасан, Али, Мехмед и Асан
При кола на старо е както случиш ..... винаги има неясноти.
За всичко останало - има си магазини , шоуруми и т.н.

При кола на старо е както случиш ..... винаги има неясноти.
За всичко останало - има си магазини , шоуруми и т.н.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
divvakka написа:Това за колите внос от Италия има нещо вярно понеже баща ми си взема на старо Голф 4-ка и тя имаше доста проблеми от лоша поддръжка.
Та до къде стигна ремонта:
Трябва и да сменям една от биелите,освен биелни лагери, основни лагери, гарнитури, и дрОказа се ,че и съединителя е за смяна ( поръчах на Закс) частите ми ги дават с отстъпка... това е за сега
Незнам само биелата какъв зор е видяла, че да е за смяна, но доверявам се на майсторите...
Това е за сега...
Казах ти аз за биелите. Нз само дали ще намериш една. Ще проверя дали някоя от моите не беше оцеляла. Ако имаш интерес и аз имам здрава може да се разберем нещо, защото както ти казах комплекта е около 900 лв
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Намери ли са биела от някъде (осведомяват ме по телефона) втора употреба за 130лв ми излезе. Започват да я сглобяват вече и се надявам събота, или най - късно понеделник да си карам колата най - после.
Мисля да сложа някакво по - евтино масло (10в40) и да го сменя след 500-600км.Преди самата сняма възнамерявам да сложа една добавка за почистване на двигател,която се слага непосредствено преди самата смяна. Слагал ли ер някой такава добавка и има ли ефект от нея ?
Мисля да сложа някакво по - евтино масло (10в40) и да го сменя след 500-600км.Преди самата сняма възнамерявам да сложа една добавка за почистване на двигател,която се слага непосредствено преди самата смяна. Слагал ли ер някой такава добавка и има ли ефект от нея ?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
divvakka написа:Намери ли са биела от някъде (осведомяват ме по телефона) втора употреба за 130лв ми излезе. Започват да я сглобяват вече и се надявам събота, или най - късно понеделник да си карам колата най - после.
Няма да е лошо да сипеш такава добавка, сигурно мотора е целия в гняс, та поне малко да я махне. А за маслото правилно мислиш, и аз съм чувал, че след основен ремонт се сипва обикновенно масло, кара се 200-300км и се сменя с маслото, с което вече наистина си караш колата. Като я вземеш кажи как е положението, стискаме палци

Si non confectus, non reficiat.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
krasy1982 написа:divvakka написа:Това за колите внос от Италия има нещо вярно понеже баща ми си взема на старо Голф 4-ка и тя имаше доста проблеми от лоша поддръжка.
Та до къде стигна ремонта:
Трябва и да сменям една от биелите,освен биелни лагери, основни лагери, гарнитури, и дрОказа се ,че и съединителя е за смяна ( поръчах на Закс) частите ми ги дават с отстъпка... това е за сега
Незнам само биелата какъв зор е видяла, че да е за смяна, но доверявам се на майсторите...
Това е за сега...
Казах ти аз за биелите. Нз само дали ще намериш една. Ще проверя дали някоя от моите не беше оцеляла. Ако имаш интерес и аз имам здрава може да се разберем нещо, защото както ти казах комплекта е около 900 лв
Щом превърти лагер на биела, гаранция, че и тя е мръднала. Става на елипса отвора, и още неща и стават ама да не задълбочаваме...
"... биелата какъв зор е видяла..." ами така да се каже те виждат най-големия зор в един двигател, защото преобразуват възвратно постъпателното движение на буталата във въртеливо движение на коляновия вал....
Много внимавай кой ще шлайфа вала. Да не го шлайфат криво на ексцентрик, разпитай за шлайфист. За Варна знам един много добър, работи през бул Я. Хуняди срещу стария опел в една бетонова работилничка
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
Честно казано нямам си и на представа кой ми е шлайфал вала. От самия сервиз са го дали на някой. Надявам се да е станал както трябва. Смених и едната биела. Вторник идват частите от Германия и сряда вечер или четвъртък се надявам да съм в колата 

- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Много кофти ситуация колега. И моята италианка, Е36 в случая но със същия проблем. Моят обаче излезе веднага след покупката. Нямах време дори да и се порадвам. Само като и вкарах добавката за промиване на двигателя и сложих новото масло и на следващия ден вече започна да чука като дизелче. Резултата беше като при теб, 3ти цилиндър с превъртяла биела. Наложи се шлайфане на вала, нови лагери, нова биела с която се видях в приключение докато намеря 1 бр. Всичките които вадеха от М43 мотори имаха минимална разлика в размер и тегло, което беше над допустимите разлики. Но накрая намерих. Колата ми я правиха във Варна и досега вече над 10к километра няма проблем. Моят двигател беше свален целия, разглобен на най-съставни части и почистен основно, какво е излязло от него само са ми разказвали, тъй като бях в София през цялото време, но картинката е била ужасяваща.
Мой съвет ... покараи около 1000 км с маслото което ще сложиш след ремонта и след това си сложи хубаво масло. За гарнитури, колкото и дребни и незначителни пари не жали, която свалиш сменяваи защото после протичат, рано или късно. Прегледай си гумички на клапани, така и така е разглобено. При масления филтър има клапанче, което задържа маслото след като бъде изгасен мотора. Струва 13 лв. заедно с гарнитурата около него, не е зле да си го смениш. На неудобно място е за смяна след като се сложи всичко. Моето по неясна причина не си вършеше работата както трябва и лампата за маслото ми гаснеше със закъснение и про студено време се чуваше причукване като запаля, и след малко време протече масло от там. За около 40 км - около 1л. масло избяга.
Дано съм ти бил полезен. Това е от опита който имам. Надявам се да не трупам повече в тази област. Пожелавам и на теб същото.
Иначе като мотор си е доста прилично изпълнение това М43. Аз лично съм много доволен от моето. В момента има и ГИ, разхода е почти както му дават по книга, тъй че мога да ти пожелая много безаварийни километри след ремонта.
Мой съвет ... покараи около 1000 км с маслото което ще сложиш след ремонта и след това си сложи хубаво масло. За гарнитури, колкото и дребни и незначителни пари не жали, която свалиш сменяваи защото после протичат, рано или късно. Прегледай си гумички на клапани, така и така е разглобено. При масления филтър има клапанче, което задържа маслото след като бъде изгасен мотора. Струва 13 лв. заедно с гарнитурата около него, не е зле да си го смениш. На неудобно място е за смяна след като се сложи всичко. Моето по неясна причина не си вършеше работата както трябва и лампата за маслото ми гаснеше със закъснение и про студено време се чуваше причукване като запаля, и след малко време протече масло от там. За около 40 км - около 1л. масло избяга.
Дано съм ти бил полезен. Това е от опита който имам. Надявам се да не трупам повече в тази област. Пожелавам и на теб същото.
Иначе като мотор си е доста прилично изпълнение това М43. Аз лично съм много доволен от моето. В момента има и ГИ, разхода е почти както му дават по книга, тъй че мога да ти пожелая много безаварийни километри след ремонта.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
колко излиза накрая удоволствието да ремонтираш м43 из основи 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
При мен излезе около 5-600 лв. Като трябва да отчетем, че за работа не съм плащал. Колата я прави мои роднина. Това е само за шлайф на вала, биела, лагери, гарнитурки, и други дреболии.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
павката написа:колко излиза накрая удоволствието да ремонтираш м43 из основи
Частите ги взимам с намаление и ми излязаха около 1200лв (със съдинител Сакс - комплект) + 700лв за труд + разни дреболийки. Това е за сега. Надявам се като я взема след няколко дни да се побера в рамките на 2к лева. И дано само после да нямам проблеми!
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги, взех си колата след ремонта, минах вече към 2000 километра, въпроса ми е, трябва ли да ходя да притягат главата, или да си карам така? Попитах майстора, той ми каза, че е хубаво да се притегне, но да отида до Варна при него , иначе да не пипам! Чудя се и аз какво да правя. Някой знае ли какво усилие се приляга на болтовете ?
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
На болтовете трябва да е написано на колко килограма остискват, но ти трябва и специален ключ за целта. По добре не го прави сам ако наситина не знаеш. Всеки майстор който се занимава с двигатели може да ти направи тази услуга
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
Аз не съм притягал моята. Вече 15к всичко е ОК
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза