Е 46 320d пуши черно

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E 46 320D

:)

Мнение от vladu » 09 Сеп 2009, 18:06

Варви прекрасно,изпушва рядко бял дим при самото палене иначе не.Да почертая че това се случва много рядко но се случва.Проверих маркучи всичко е ок

Потребител
Аватар

Мнение от boikonur » 12 Сеп 2009, 22:11

Колеги,колата си върви прекрасно но за пушенето не е нормално,защото един приятел има още едно такова Е46 и то не пуши грам,та затова сме се захванали да я чепкаме.За сега няма развитие,че колата беше при бояджията.Като има резултат ще пиша пак. :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от boikonur » 12 Сеп 2009, 22:12

Колеги,колата си върви прекрасно но за пушенето не е нормално,защото един приятел има още едно такова Е46 и то не пуши грам,та затова сме се захванали да я чепкаме.За сега няма развитие,че колата беше при бояджията.Като има резултат ще пиша пак. :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от boikonur » 16 Сеп 2009, 19:12

Колеги,след зареждане с премиум дизел пушенето почти изчезна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 16 Сеп 2009, 22:48

провери ЕГР клапата да не е блокирала в отворено положение. ако върви нормално карай смело.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW i8

Re: Е 46 320d пуши черно

Мнение от Amigo0o » 25 Сеп 2009, 22:46

Ся като чета се сетих преди няколко дни ме задмина някакъв пич с е46-ца беше я настъпал леко и след него черно облаче.Доста кофти тръпка :no:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 26 Сеп 2009, 11:05

Сега ме наплашихте с тази тема. Какво значи да пуши бяло ? На спраля кола като съм зад нея се усеща намирисване и си пуши един почти невидим бял дим. Също като я ръчкам на 1ва и 2ра също изпушва леко в началото пак бяло. Дали е сериозно положението?? Възможно ли е да е , защото заредих обикновен дизел последният път ?? Ще се радвам на отговорите ви, че се притесних.
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 26 Сеп 2009, 11:59

ceno83 написа:Сега ме наплашихте с тази тема. Какво значи да пуши бяло ? На спраля кола като съм зад нея се усеща намирисване и си пуши един почти невидим бял дим. Също като я ръчкам на 1ва и 2ра също изпушва леко в началото пак бяло. Дали е сериозно положението?? Възможно ли е да е , защото заредих обикновен дизел последният път ?? Ще се радвам на отговорите ви, че се притесних.

Сиво белия дим е проблем. Хубаво е да прочетеш и други теми.... за пушеци има ги тук във форума. Смени горивото и пробвай с добавка. Но имай в предвид че всичко пуши :). Ако не е нещо фрапиращо и не е съпроводено със зауба на мощност, трудно палене...... не се шашкай

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 26 Сеп 2009, 15:10

milennyc написа:
ceno83 написа:Сега ме наплашихте с тази тема. Какво значи да пуши бяло ? На спраля кола като съм зад нея се усеща намирисване и си пуши един почти невидим бял дим. Също като я ръчкам на 1ва и 2ра също изпушва леко в началото пак бяло. Дали е сериозно положението?? Възможно ли е да е , защото заредих обикновен дизел последният път ?? Ще се радвам на отговорите ви, че се притесних.

Сиво белия дим е проблем. Хубаво е да прочетеш и други теми.... за пушеци има ги тук във форума. Смени горивото и пробвай с добавка. Но имай в предвид че всичко пуши :). Ако не е нещо фрапиращо и не е съпроводено със зауба на мощност, трудно палене...... не се шашкай

Всичко е наред ... няма загуба на мощност няма смяна на обороти няма нищо върви си на пушка, само дето малко пуши или аз се втилясвам :) :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

Аватар

Мнение от milennyc » 27 Сеп 2009, 17:06

Май се впрягаш повече, всяка кола пропушва по малко(говоря за дизел) но все пак да не пуши като някой комин на кремиковци. Но голямото НО е да не пуши въобще. Сега идва зима и всички почват да пропушват но в нормални граници

Потребител
Аватар

Мнение от stenlee » 30 Сеп 2009, 0:35

сега като 4ета и на мен ми се слу4и много скоро това и се притесних при работила кола не на току шо запалена по време на ускорение и изпушва един бял облак направо и после нищо длу4и ми се два пати за около седмица до сега никога не е нито пушила нито 4ерно нито бяло освен нормалното като я изрежеш :)

Потребител
Аватар

Мнение от stenlee » 30 Сеп 2009, 0:38

дайте съвет ако е нещо сериозно 4е се намирам в 4ужбина и не знам какво да правя дали е от турбо или от някоя регулировка просто да знам за какво да приказвам в сервиза колата е 320d 150к.с и да добавя 4е си върви доста добре и ускорява и не ми гори разли4но от досега ,турбото има добар звук не знам просто от какво може да е тоя бял дим :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 01 Окт 2009, 16:21

Kолега ако няма и мощност е възможно катализаторите да са задръстени до крайна фаза
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 03 Окт 2009, 22:04

бял пушек излиза от дизеловите автомобили при следните случай когато са се скапали дюзите (това е постоянно) и току що запален автомобил и при изрязване изпушва бял пушек еднократно и всичко след това е ок. това се получава когато е стоял повечко време автомобила на място изгасен и се на смуква с масло което се е стекло по водачите на клапаните. не е задължително да имате загуба на масло от смяна до смана

Аватар

Мнение от milennyc » 04 Окт 2009, 7:23

Бял пушек ..... уха може ли да си е заминала помпата(ГНП-то), примерно авансов клапан :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46