Волан - много твърд
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
...просто дизеловият мотор е по-тежък. Както казаха колегите - малко се понабираме на волана на градско, ма на извън жми градо!!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
На Е46 волана си е "приятно твърд" както казаха колегите.
Може да ви се стори леко прецакана хидравликата, ако се качите от някоя друга кола в Е46. Но лично на мен ми допада изключително много, колата е доста директна и върви точно там където и кажа
Иначе не съм забелязал да има разлика м/у различните Е46ци , почти всякакви съм карал.
А и размера на гумите се отразява доста леко (зимата карам с 195, сега с 215/р17 и не усещам разлика)
Все пак може да провериш хидравличното масло и дали няма някакви нередности в хидравликата като цяло
Може да ви се стори леко прецакана хидравликата, ако се качите от някоя друга кола в Е46. Но лично на мен ми допада изключително много, колата е доста директна и върви точно там където и кажа

Иначе не съм забелязал да има разлика м/у различните Е46ци , почти всякакви съм карал.

Все пак може да провериш хидравличното масло и дали няма някакви нередности в хидравликата като цяло
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Re: Волан - много твърд
Твърд волан = Блокирал датчик ... трябва сам да се втвърдява при висока скорост .... но като "забие" датчика е твърд постоянно !!! 

- ReDDcaFFe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d '00
Колеги аз моя волан с 1 пръст го връткам.С е36-цата ми 318и като сравня тя се1 е без хидравлика 

because Nothing breaks necks like a Black BMW
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Тъй като знам че моята реика има проблем (луфт) и един ден като си обръщам волана (ако реша) така или иначе рейката ми ще е друга (защото е наобратно) та и при мен волана е твърд,дали найстина е блокирал някакъв датчик???
Макар че вече изобщо няма да се очудя от тази кочина
Та аз съм с 316-ка със 1.9 бензинов,феиска... и волана си твърд да,така че не е само при дизелите.

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
Къде го тоя датчик?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Абе не е твърд волана на новите фейсове,в сравнение с някоя малка кола може и да е по-твърд но като цяло си е супер.На мен с 19-ки го усещам по-хард но иначе със зимните 16-ки си е супер.Смени течността на хидравликата и би трябвало да има разлика 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
kronos написа:Къде го тоя датчик?
Незнам, на диагностиката го оправяли (1 познат с Е39 е ходил на 3-4 места
-оторизирани, БОШ и т.н./все разбирачи/) и накрая в един сервиз - където е бил за др. нещо след диагностика му казали , че има проблем с това и му го оправили...
вика ми: "Сега разбрах , че наистина съм имал хидравлика" буквално с единия
пръст върти геврека !!!
Бил датчик за авт. втвърдяване при по-висока скорост!
Като оправя мойта ще напиша подробности (къде е , кво е и как се оправя)

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Малко да възродим темата, че има интересна препратка тук.... Някой да може да сподели инфо за този датчик и дали изобщо съществува?
Аз от скоро карам Е46 и ми прави впечатление, че волана е доста твърд! Четох доста теми в които доста хора твърдят, че това е нормално за Е46, но аз не съм убеден че е нормално/въпреки че не е нищо страшно де/. По скоро ми харесва идеята да има датчик, който да го втвърдява когато трябва. И да спомена че не ми е първа кола и имам някакво усещане за воланите...
Аз от скоро карам Е46 и ми прави впечатление, че волана е доста твърд! Четох доста теми в които доста хора твърдят, че това е нормално за Е46, но аз не съм убеден че е нормално/въпреки че не е нищо страшно де/. По скоро ми харесва идеята да има датчик, който да го втвърдява когато трябва. И да спомена че не ми е първа кола и имам някакво усещане за воланите...

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Никой ли не знае къде се намира този датчик на дизела ми беше по мека хидравликата от на бензинката. 

новият ми номер: 0877787835
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4