Проблем с рейката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Проблем с рейката
kaspar_ivo написа:Така като ви слушам майче и аз съм за рециклиране на рейка. Имах потропване отпред и от ляво се чуваше повече. Мислих че са тъмпони на носачите - смених ги определено предницата се стегна но леко потропване още се чува като минавам през неравности.. трябва да ида да е видят
абе ти вече верно си болен

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
kaspar_ivo написа:Така като ви слушам майче и аз съм за рециклиране на рейка. Имах потропване отпред и от ляво се чуваше повече. Мислих че са тъмпони на носачите - смених ги определено предницата се стегна но леко потропване още се чува като минавам през неравности.. трябва да ида да е видят
Да не е накрайник защото и при мен беше така, а се оказа вътрешен накрайник аз ги смених и двата и сега няма проблем, а всеки майстор ми казваше, че е рейка.
Така, че провери първо тях плюс тампони на стабилизираща щанга и биалетките и тогава рейка, почни от по евтиното и най-вероятното.
- malkiq utd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
- Мечтае да кара: x6
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Някой рециклирал ли е рейка напоследък? Колко излиза с монтаж и демонтаж?
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
чувал съм за цени от сорта на 300+лв
slitter написа:хаха, оци, вчера рециклирах рейката и направих предницата, направо е чук сега! не съм вярвал, че е46 може да има мерцедесова хидравлика! Направо уникално лесно се върти волана, супер е! и аз след ходене по майстори установих, че е заминала! рециклирах я при жан, дано да държи! сега е уникално след смяната на всичко!!!
колега, колко ти взе Жан за рециклирването, че ми предстой

- valery
- кандидат ентусиаст
-
И аз в кюпа! След ходене по майстори и рециклиране на носачите + нови тампони се оказа:
- колата е много стегната отпред
- в волана не се осеща никакъв луфт
- и пак да му се невиди се чува гатното глухо похлопване при по-големи неравност (главно с ниска скорост)
Това което мога да споделя е, че наистина провериха колата доста обстойно и изключихме накрайниците на кормилната щанга. Първоначало и аз си мислих, че може да е от износени тампони на стабилизиращата щанга, но и тях проверихме + факта, че похлопването го има при разклащане на волана "на място", та изключваме и тях. Натегнаха малко рейката и тропа по-малко, но явно има някакъв луфт в нея. (единственото което трудно бихме проверили са лагерите на амортесьорите, но и те на място не трябва да се чуват)
Въпроса е да я свалям ли още сега да я рециклирам и да знам, че всичко е ОК или да я карам така и да не се кахаря? Ако този луфт е минимален и само се чува, как би повлиял на току що оправеното окачване?
Също така ако може тези, които са минали през процедурата да споделят къде, колко за рециклирането, колко за сваляне и качване (все пак да си направим някаква сметка пък и да е по-добрия избор), дали на някой не му се е прецакала пак и т.н......?
- и пак да му се невиди се чува гатното глухо похлопване при по-големи неравност (главно с ниска скорост)
Това което мога да споделя е, че наистина провериха колата доста обстойно и изключихме накрайниците на кормилната щанга. Първоначало и аз си мислих, че може да е от износени тампони на стабилизиращата щанга, но и тях проверихме + факта, че похлопването го има при разклащане на волана "на място", та изключваме и тях. Натегнаха малко рейката и тропа по-малко, но явно има някакъв луфт в нея. (единственото което трудно бихме проверили са лагерите на амортесьорите, но и те на място не трябва да се чуват)
Въпроса е да я свалям ли още сега да я рециклирам и да знам, че всичко е ОК или да я карам така и да не се кахаря? Ако този луфт е минимален и само се чува, как би повлиял на току що оправеното окачване?
Също така ако може тези, които са минали през процедурата да споделят къде, колко за рециклирането, колко за сваляне и качване (все пак да си направим някаква сметка пък и да е по-добрия избор), дали на някой не му се е прецакала пак и т.н......?
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
valery написа:И аз в кюпа! След ходене по майстори и рециклиране на носачите + нови тампони се оказа:
Мен ме съмнява да са макверсони.
Аз също имам луфт във вътрешния накраиник на рейката от едната страна.Някой сменял ли е такъв накраиник или по добре на сервиз

- oci
- старши ентусиаст
-
bochogogogo написа:valery написа:И аз в кюпа! След ходене по майстори и рециклиране на носачите + нови тампони се оказа:
Мен ме съмнява да са макверсони.
Аз също имам луфт във вътрешния накраиник на рейката от едната страна.Някой сменял ли е такъв накраиник или по добре на сервиз
Аз сам си ги сменях, но си е приключение то свалянето на двата накрайника е лесно вътрешния заедно с външния, но след това не можеш да ги разделиш двата защото запичат с времето и няма развиване. Аз ги грях до червено с оксижена и се развиха с яко зор и зато по някога е по лесно да си вземех комплект вътрешни с външни и се сменят за половин час.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
А маслото изтича ли?после реглаж?
- oci
- старши ентусиаст
-
bochogogogo написа:А маслото изтича ли?после реглаж?
маслото си е в рейката и няма нищо общо с накрайниците, а реглажа е задължителен после.
колеги преди да сменявате рейка или рециклирате просто я натегнете. Гайката се намира се намира над червячния вал от лявата страна на рейката и става с камиче "17". За десет минути работа но вече почти година няма луфт или тропане
Ако темата не е за тук моля да ме извините но все още съм нов.

Ако темата не е за тук моля да ме извините но все още съм нов.
- valery
- кандидат ентусиаст
-
joreto81 написа:колеги преди да сменявате рейка или рециклирате просто я натегнете. Гайката се намира се намира над червячния вал от лявата страна на рейката и става с камиче "17". За десет минути работа но вече почти година няма луфт или тропане![]()
Прав си, но волана става по тежък, може и да запича когато е навит докрай, но и това не е проблем, проблема е че до колкото съм знам"отиват" втулките от двете стани на червяка. Така че натягайте до максимално допустимото!
Ако има някой по-запознат нека да разясни подробно!
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Колеги, за какво рециклиране на рейката говорите? В смисъл ако тече, ок, с рециклиране се прави, но ако има луфт как ще се оправи с рециклиране?
Луфта се появява, зиради износване на червяка и назъбения прът по който той се варти. Единствено може да се натегне малко за да се обере луфт-а до известна степен. Най- добре отидете зад 12-ти блок на МЕИ. За 20 лева някаде ще ви я натегнат точно до където трябва. Ако го правите сами, идеята е да натягате до толкова, че на ръка да можете да я навивате и в двете посоки от край до край като сте хванали с ръка пластмасата, в която влиза кормилния прът. След като я сглобите, ако сте я натегнали прекалено много, колата няма сама да си връща волана след завой. Пренатягането хич не е добре и защото износването става още по- бързо!
Иначе при мен има някво тупкане, когато минавам през ръбове /резки неравности/... Дори и 5см да е, примерно когато режат асфалта, колкото е слабо да мина се чува много ясно чукане в предницата. Май ще взема да ги реклирам поне тия носачи да видя дали ще има някакъв ефект... щото с натягане на рейката нищо не се промени
.
Луфта се появява, зиради износване на червяка и назъбения прът по който той се варти. Единствено може да се натегне малко за да се обере луфт-а до известна степен. Най- добре отидете зад 12-ти блок на МЕИ. За 20 лева някаде ще ви я натегнат точно до където трябва. Ако го правите сами, идеята е да натягате до толкова, че на ръка да можете да я навивате и в двете посоки от край до край като сте хванали с ръка пластмасата, в която влиза кормилния прът. След като я сглобите, ако сте я натегнали прекалено много, колата няма сама да си връща волана след завой. Пренатягането хич не е добре и защото износването става още по- бързо!
Иначе при мен има някво тупкане, когато минавам през ръбове /резки неравности/... Дори и 5см да е, примерно когато режат асфалта, колкото е слабо да мина се чува много ясно чукане в предницата. Май ще взема да ги реклирам поне тия носачи да видя дали ще има някакъв ефект... щото с натягане на рейката нищо не се промени

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
ckrumov написа:Иначе при мен има някво тупкане, когато минавам през ръбове /резки неравности/... Дори и 5см да е, примерно когато режат асфалта, колкото е слабо да мина се чува много ясно чукане в предницата.
И при мен е същата работа. Рециклирах рейката точно зариди това тупкане при ръбчета (резки неравности) когато карам бавно. Няма ефект. Ходих пак да я гледат на 2 места колата казаха ми всичко е здраво и стегнато само една биалетка. Сменх и нея еми тупкането си остана..

58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4