Как да си направим "залъгалки" за ксенон?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 20 Апр 2009, 19:00

kriso85 написа:
panter написа:А я кажете за габаритите който са 5 вата, а всичките диодни габаритчета който се предлагат на българския пазар са най много по 1,5 вата! как да излъжем компютъра в този случай ? Постоянно ми показва, че са ми изгорели крушките отпред ! :help:

Купуваш си синьо-бели габарити на Филипс или Осрам и нямаш проблем ;) Диода си дава грешка винаги ;) И е много кофти че мигача свети постоянно като ти е прецакан габарита
с тези крушки на осрам или филипс няма да има голяма разлика от обикновенните,въобще неса синъо-бели а са си направо жълти :idea: най-добре е CCFL Angel ayes :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 20 Апр 2009, 19:50

milennyc написа:Аз бих опитал това
http://bmwtips.com/tipsntricks/CheckLow ... eamfix.htm

Колега това е точния отговор. При мен работи доста дълго време без проблем. Даже съм го описъл в тема тук във форума, но явно никой не ползва търсачката и не чете!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 20 Апр 2009, 20:03

krasy1982 написа:

Колега това е точния отговор. При мен работи доста дълго време без проблем. Даже съм го описъл в тема тук във форума, но явно никой не ползва търсачката и не чете!

И ти кво предлагаш - да си го направя сам ли ??? Аз ако можех да го направя сам нямаше изобщо да питам, а щях да направя такава джаджа и даже да изкарам малко парички от това нещо защото предполагам на доста колеги от форума ще им свърши работа и са готови да дадат пари за това и не могат да си го направят !!!

kriso85 написа:
panter написа:А я кажете за габаритите който са 5 вата, а всичките диодни габаритчета който се предлагат на българския пазар са най много по 1,5 вата! как да излъжем компютъра в този случай ? Постоянно ми показва, че са ми изгорели крушките отпред ! :help:

Купуваш си синьо-бели габарити на Филипс или Осрам и нямаш проблем ;) Диода си дава грешка винаги ;) И е много кофти че мигача свети постоянно като ти е прецакан габарита

дай некъв линк или нещо от рода да придобия представ за какво ми говориш ! Къде ги продават тея габарити на филипс или осрам и кви пари са ?
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 20 Апр 2009, 20:49

около 12-13лв са двете,ама както казах по-горе несе различават от обикновенните :) най-добре си е CCFL Angel ayes :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М6 G-POWER
Детайли за колата: BMW 330D M PAKET

Мнение от narcosan » 20 Апр 2009, 22:16

Колеги даите някакво решение за тия мои халогени и ксенона 4е гаснат нямате ли идеи :roll: :roll: :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 21 Апр 2009, 1:38

@milennyc точно за това става въпрос, ако някой се навие да го преведе с 2 думи ще е полезно.
Колкото до това да дадем 25лв и да не се занимаваме, въпрос на избор, аз лично искам сам да си го направя!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasy1982 » 21 Апр 2009, 1:43

колега какво толкова да превеждаме всичко там е дадено с картинки. Ако искаш може да погледнеш линка и да си го направиш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackManz » 21 Апр 2009, 2:22

krasy1982 написа:колега какво толкова да превеждаме всичко там е дадено с картинки. Ако искаш може да погледнеш линка и да си го направиш

колега без лоши чувства прегледах TEMATA, която така и "никой не намери с търсачката" и стигам до извода, че и ти преди да комуникираш с @RAFF на ЛС едва ли си знаел какво е:

Parts: All the parts can be obtained from Radioshack.

2 - 3x2x1.5 inch project boxes

4ft - wire

4 - crimp connectors

2 - 12 volt relays that provide a closed circuit during loss of power. Radioshack part# 275-218

2 - 12volt 20watt halogen light bulbs

Смятам, че затова е форум да обсъждаме и да помагаме, а не да си мерим пишките, така че ако имаш желание помогни, все пак не на всички им лепнат езиците, макар да имат желание!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasy1982 » 21 Апр 2009, 14:35

Написах едно ръководство http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 58#1591358 за всички които не можаха да се справят сами. Само да отбележа че това е залъгалка за ксенон. Незнам дали ще сработи с габаритите ако и сложите диоди вместо крушки :)
Надявам се този път всички да сте доволни :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 21 Апр 2009, 16:01

panter написа:дай некъв линк или нещо от рода да придобия представ за какво ми говориш ! Къде ги продават тея габарити на филипс или осрам и кви пари са ?

http://krushki.hit.bg/bluevision7.htm
Мисля че в Вари2000 имат пълната гама на Филипс крушките.
Осрам може да намериш в Ауто+, но филипса е по-добре.
Ако ксенона ти е 4300к или 5000к ще получиш задоволителен ефект (поне според мен)
ПП: също така Филипс имат и нови серии крушки ( Кристал Брайт), които са цял комплект (габарити, къси и дълги, но ги има и по-отделно), който пише че са с 4300к цветна температура.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackManz » 21 Апр 2009, 20:32

krasy1982 написа:Написах едно ръководство http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 58#1591358 за всички които не можаха да се справят сами. Само да отбележа че това е залъгалка за ксенон. Незнам дали ще сработи с габаритите ако и сложите диоди вместо крушки :)
Надявам се този път всички да сте доволни :)

Според мен това беше целта на темата, на разбираем български да се обясни как точно се прави и кое какво е, а не "аз тикнах кондензатор, а то трябвало резистор" :mhihi: тези дни ще пробвам дали ще сработи "чудото" като при колегата
ЕВАЛА ЗА РЪКОВОДСТВОТО КРАСИ :clap: :clap: :driving: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panter » 21 Апр 2009, 20:47

А я ми кажете какво ще стане ако сложа 10 ватови крушки на габаритите ? Дали е опасно или просто ще свети по силно ??? Защото си намерих едни 10 вата 12 волта обаче пише на опаковката " халогенна крушка" ама са без цокъл !!!
Нещо такова
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от panter » 22 Апр 2009, 14:27

А я ми кажете какво ще стане ако сложа 10 ватови крушки на габаритите ? Дали е опасно или просто ще свети по силно ??? Защото си намерих едни 10 вата 12 волта обаче пише на опаковката " халогенна крушка" ама са без цокъл !!!

Айде бе никой ли не знае :?:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 22 Апр 2009, 17:41

panter написа:

Айде бе никой ли не знае :?:

слагай не се плаши най много да ти изпише на компа ,че имаш изгоряла лампа ама едва ли :|
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 13 Сеп 2009, 19:06

Колеги, днес докато се рових из e46fanatics.com попаднах на едно решение което "фанатиците" са намерили за проблема със светещата индикация на борд-а за изгоряла крушка, решението е в махането на бушон номер 32, по този начин явно лайт модула не прави проверка на крушките и съответно индикацията на борд-а не свети. Надявам се информацията ще е полезна за всеки които има проблеми с индикацията за изгоряла крушка ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E46