странен шум като запаля сутрин помощ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasico » 11 Апр 2009, 7:39

nik4o_83 написа:Колега, бе тва да не ти е печката:?: Като е студено е нормално да бучи в началото, докато подгрее малко антифриза. Пробвай веднага като дадеш на контакт преди да си я палил веднага да изключиш климатика - и чак тогава да палиш. Ако е от печката не би трябвало да бучи.
...просто мнение

Не не е печка щото сме с 318и :) а и от климатика не е... щото дори и изключен пак го има тожа бръмчене първите 2-3 мин.. и след това спира изведнъж и колата си работи пак тихо.

Потребител
Аватар

Мнение от donshapo » 12 Апр 2009, 20:54

абе хора това е нормално.всяко бмв го има това го прави когато е студена колата нагнетява пове4е вуздух да ти продуха катализатора и генерациата долу.ни6то стра6но.
golemmm'''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 12 Апр 2009, 23:18

donshapo написа:абе хора това е нормално.всяко бмв го има това го прави когато е студена колата нагнетява пове4е вуздух да ти продуха катализатора и генерациата долу.ни6то стра6но.

Е аз тогава трябва да съм глух, щом при мене не чувам нищо :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 13 Апр 2009, 0:54

Здравейте и от мен. Моята също го прави това от както е в моите ръце. Аз лично смятам че това е нормално. Звука се чува някъде от към дебитомера и управлението на инжекцията. Според мен има връзка с автоматичния смукач. Просто подава повече въздух и колата работи на малко по високи обороти. Мисля че въобще проблем няма :), защото и майстора който ми прави колата също го е чувал но никога не е казвал че има проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 14 Апр 2009, 11:35

Никой да не се коси и мойта си прави таи.....т.е. нормално било :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бясно
Мечтае да кара: по добри пътища
Детайли за колата: Е61, 525D

шум отдолу

Мнение от Zlatex » 19 Апр 2009, 22:21

И при мен го има сутрин докато не загрее.Не ми се струва много нормално.Бученето се появи скоро.Засега не създава проблеми но за по нататък не е ясно.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: странен шум като запаля сутрин помощ

Мнение от hacker4eto1 » 22 Мар 2014, 21:30

Колега имаш ли това :
Изображение
че може колата ти да я няма тая помпа а ние да ти викаме ,че е тя :)
Както каза митака по-горе това е напълно нормално когато колата е студена тази помпа вкарва въздух в колекторите ,за да може по-бързо да загреят катализаторите и да са максимално оптимални :) с времето става по-шумна... запали и си сложи ръката на помпата или ухото и се заслушай :yes:
П.П как може да го плашите човека едва ли не да отваря мотора за повдигачи да гледа :shock: като първо се почва от ролки и ремъци ... Може и водната му помпа да се е раздрънкала ама тя го прави постоянно... айде за най-малкият шум да отваряме двигател и да даваме сума пари за сервизи където в повечето случай незнат какво правят :yes:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Предишна

Назад към E46