Проблем-задна чистачка Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- snk1
- Потребител
-
- Кара: Е 46, 318i kombi,143ps avtomatik
- Мечтае да кара: Същото
- Детайли за колата: С газов инжекцион
Re: Проблем-задна чистачка Е46
tani bojilov написа:Проблема на тия чистачки 90% е във втулката на оста на самата чистачка,която минава през стъклото.там клеясват и започва да се товари моторчето и релето изключва.Разглобява се основата на рамото избива се втулката от оста,смазва се и всичко си става ок..От личен опит го знам и при мен така беше,но го оправих
Колега а случаино да си правил снимки на тази втулка .Процедурата лесна ли е има ли някакви хитрини които трябва да се приложат при разглобяването и избиването или е с чука и вълшебните думи...

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
знам че тия задните стъкла лесно се чупят и трябва много да се внимава там , а мен хич не ми е ясно как ще ми работи моторчето а самото блокче няма да работи.......нещо....
иначе като отворя задното стъкло чистачката си се мърда на ръка , защото няма съпротивление явно или някакси се освобождава
наиситна ако се снима ще е добре , да си намеря занимавка за пролетта
иначе като отворя задното стъкло чистачката си се мърда на ръка , защото няма съпротивление явно или някакси се освобождава
наиситна ако се снима ще е добре , да си намеря занимавка за пролетта

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
snk1 написа:Колега а случаино да си правил снимки на тази втулка .Процедурата лесна ли е има ли някакви хитрини които трябва да се приложат при разглобяването и избиването или е с чука и вълшебните думи...tani bojilov написа:Проблема на тия чистачки 90% е във втулката на оста на самата чистачка,която минава през стъклото.там клеясват и започва да се товари моторчето и релето изключва.Разглобява се основата на рамото избива се втулката от оста,смазва се и всичко си става ок..От личен опит го знам и при мен така беше,но го оправих
Колега а случаино да си правил снимки на тази втулка .Процедурата лесна ли е има ли някакви хитрини които трябва да се приложат при разглобяването и избиването или е с чука и вълшебните думи...

Колега,снимки несъм правил.Значи всичко се разглобява много лесно и културно,не се налага да се употребяват вълшебните думи "е те се ти е..."

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
при мен на отворено прозорче чистачката на ръка си се движи без проблем
дали може да са тези втулки или съм за нещо друго ?
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Щом се движи чистачката свобадно и леко значи проблема не е в механизма.Търси проблема колега в бушони,релета ,кабели,буксии ...т.н.Успех.el lobo написа:при мен на отворено прозорче чистачката на ръка си се движи без проблем
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
и мойта спря ей ся и не пръска ,ще видя тея три бушона утре по светло.иначе при отворено стъкло се движи лесно с един пръст,надявам се да е бушон,но сега колегите ме притесниха с това реле (или блок беше) и това зъбно колело,А да не би да е от снопа с кабелите които влизат в задната врата на комбито???? всъщност.много комбита там им се късат жиците ,лично съм поправял такъв проблем на ауди а 80 и вектра комбели
помагайте колеги,благодаря предварително
помагайте колеги,благодаря предварително
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
при мене се оказа че проблеба е някаде от сноповете с кабели или може би ако има букса е за зачистване,защото като поразмърдах вратата работата се оправи за сега и разбрах каде е проблема
благодаря за помоща на колегите които помогнаха
благодаря за помоща на колегите които помогнаха
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
.аз имах и такъв проблем,го решихме.една гумичка има след гайката и шайбата от външна страна на оста (о пръстен)на прозореца,тя се износва и изчезва ,накъсва се .и от там влиза вода и клеясва.като се поразглоби и се почисти и смаже,трябва да му се измисли такава гумичка от нещо си ,щото не се продава оригинална за целта. и внимавайте,прозореца е трошлив!!!така аз си реших проблема и до днес си се движи ок(при отворен заден прозорец)като изключим скъсаните жици за които съм опоменал в другото ми писание.дано да съм полезен.поздрави
здравеите колеги вчера ми спря да работи задната чистачка даже и вода не пуска гледах бушоните 15,45 "15 позиция до колкото разбрах е за сензор ама ас нямам а бушон имам
" каде да погледна за релето или други бушони ако има такива в темата е писано за комби а моита е компакт 320
благодаря предварително

благодаря предварително
И мойта нито пръска нито движи, така я купих. На отворено прозорче движи много леко на ръка.
Освен някой да каже кое точно е релето, за да го проверим и него... :?
Освен някой да каже кое точно е релето, за да го проверим и него... :?

- bu4komobil
- Потребител
-

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
на компакта тия моторчета са развалени в голям процент от колите, и при мен също, причината, водата за почистване минава през оста на въртене на самата чистачка и след време пълни механизма с вода, който започва да ръждясва и натоварва голямото зъбно колело, което е пластмасово
, изронва го и чистачката се скапва, след което и гори електрониката. Приказка просто.На комбито не съм сигурен как е изработено заради отварящото се стъкло, но явно и там има дефекти

- bu4komobil
- Потребител
-
Чистачката е отремонтирана без никакви средства,монтирана е и работи... Накиснах в нафта въпросния механизъм за около 4-5 часа след това с много малко чукче почуквайки изкарах остта вътре се беше почти заварило всичко,с финна шкурка минах остта и там където ляга намазах обилно сгрес и сега се мърда с един пръст
остава само да видя и защо температурата на антифриза играе но това е за друга тема

- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Touring и E21 316
- Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател
Колеги , купих си 320d Touring но тогава не се сетих за задната чистачка.Оказа се че не работи, както и пръскачката на задното стъкло. Днес ще проверя бушоните, но на отворена врата размърдах чистачката и нямаше някакво забележимо съпротивление.Доколкото разбирам проблемът ми не е обвързан с оста на чистачката , колкото с токовете. Дайте ми съвет , моля.

Колеги при вас не работи, а при мен проблемът е обратния. Веднага щом дам контакт и задната чистачка и пръскалката започват да работят и не спират. Пръска и върти нон стоп, източва течността в казана, продължава на сухо...ужас. Стана след една автомивка. Момчето там не успя да ми обясни как точно е станало, очевидно се беше притеснил, че е счупил нещо и само мънкаше, че нищо не знае.
Извадил съм бушоните и карам така. Майсторите викат може да са 3-4 неща - лостчето на волана, някакъв електронен блок за управление зад жабката, късо някъде другаде по веригата или пък в самото моторче... Ама на никой не му се занимава да си играе да търси от къде точно иде проблема.
Извадил съм бушоните и карам така. Майсторите викат може да са 3-4 неща - лостчето на волана, някакъв електронен блок за управление зад жабката, късо някъде другаде по веригата или пък в самото моторче... Ама на никой не му се занимава да си играе да търси от къде точно иде проблема.
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4