Проблем-задна чистачка Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 46, 318i kombi,143ps avtomatik
Мечтае да кара: Същото
Детайли за колата: С газов инжекцион

Re: Проблем-задна чистачка Е46

Мнение от snk1 » 17 Фев 2011, 10:28

tani bojilov написа:Проблема на тия чистачки 90% е във втулката на оста на самата чистачка,която минава през стъклото.там клеясват и започва да се товари моторчето и релето изключва.Разглобява се основата на рамото избива се втулката от оста,смазва се и всичко си става ок..От личен опит го знам и при мен така беше,но го оправих :yes:

Колега а случаино да си правил снимки на тази втулка .Процедурата лесна ли е има ли някакви хитрини които трябва да се приложат при разглобяването и избиването или е с чука и вълшебните думи... :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 17 Фев 2011, 13:46

знам че тия задните стъкла лесно се чупят и трябва много да се внимава там , а мен хич не ми е ясно как ще ми работи моторчето а самото блокче няма да работи.......нещо....

иначе като отворя задното стъкло чистачката си се мърда на ръка , защото няма съпротивление явно или някакси се освобождава

наиситна ако се снима ще е добре , да си намеря занимавка за пролетта :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 20 Фев 2011, 15:39

snk1 написа:Колега а случаино да си правил снимки на тази втулка .Процедурата лесна ли е има ли някакви хитрини които трябва да се приложат при разглобяването и избиването или е с чука и вълшебните думи... :lol:
tani bojilov написа:Проблема на тия чистачки 90% е във втулката на оста на самата чистачка,която минава през стъклото.там клеясват и започва да се товари моторчето и релето изключва.Разглобява се основата на рамото избива се втулката от оста,смазва се и всичко си става ок..От личен опит го знам и при мен така беше,но го оправих :yes:

Колега а случаино да си правил снимки на тази втулка .Процедурата лесна ли е има ли някакви хитрини които трябва да се приложат при разглобяването и избиването или е с чука и вълшебните думи... :lol:
Колега,снимки несъм правил.Значи всичко се разглобява много лесно и културно,не се налага да се употребяват вълшебните думи "е те се ти е..." :lol: Доколкото си спомням една от втулките оставаше на оста след като се извади и трябваше да ги разделя двете с една отверка.Но както колегата по горе беше написал,отвори първо стъклото и раздвижи чистачката на ръка,ако се движи спокойно значи проблема не е там.При мен се движеше доста тегаво..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 21 Фев 2011, 15:15

при мен на отворено прозорче чистачката на ръка си се движи без проблем
дали може да са тези втулки или съм за нещо друго ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 21 Фев 2011, 15:24

el lobo написа:при мен на отворено прозорче чистачката на ръка си се движи без проблем
дали може да са тези втулки или съм за нещо друго ?
Щом се движи чистачката свобадно и леко значи проблема не е в механизма.Търси проблема колега в бушони,релета ,кабели,буксии ...т.н.Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46

Мнение от stefsax » 29 Апр 2011, 21:52

и мойта спря ей ся и не пръска ,ще видя тея три бушона утре по светло.иначе при отворено стъкло се движи лесно с един пръст,надявам се да е бушон,но сега колегите ме притесниха с това реле (или блок беше) и това зъбно колело,А да не би да е от снопа с кабелите които влизат в задната врата на комбито???? всъщност.много комбита там им се късат жиците ,лично съм поправял такъв проблем на ауди а 80 и вектра комбели
помагайте колеги,благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefsax » 30 Апр 2011, 16:39

при мене се оказа че проблеба е някаде от сноповете с кабели или може би ако има букса е за зачистване,защото като поразмърдах вратата работата се оправи за сега и разбрах каде е проблема
благодаря за помоща на колегите които помогнаха

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefsax » 30 Апр 2011, 20:27

.аз имах и такъв проблем,го решихме.една гумичка има след гайката и шайбата от външна страна на оста (о пръстен)на прозореца,тя се износва и изчезва ,накъсва се .и от там влиза вода и клеясва.като се поразглоби и се почисти и смаже,трябва да му се измисли такава гумичка от нещо си ,щото не се продава оригинална за целта. и внимавайте,прозореца е трошлив!!!така аз си реших проблема и до днес си се движи ок(при отворен заден прозорец)като изключим скъсаните жици за които съм опоменал в другото ми писание.дано да съм полезен.поздрави

Потребител
Аватар

Мнение от svetlana » 06 Апр 2012, 12:17

здравеите колеги вчера ми спря да работи задната чистачка даже и вода не пуска гледах бушоните 15,45 "15 позиция до колкото разбрах е за сензор ама ас нямам а бушон имам :roll: " каде да погледна за релето или други бушони ако има такива в темата е писано за комби а моита е компакт 320

благодаря предварително

Потребител
Аватар

Мнение от electron » 28 Май 2013, 0:49

И мойта нито пръска нито движи, така я купих. На отворено прозорче движи много леко на ръка.
Освен някой да каже кое точно е релето, за да го проверим и него... :? :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от bu4komobil » 13 Юни 2013, 0:01

IMG_1166.JPG
днес и аз се сблъсках с проблема със задната чистачка спря да работи,когато я активирам с лоста се чува само някакво щракване отзад и това е.разглобих всичко моторчето върти но това което съм показал с чевената стрелка не помръдва дори и при натиск с доста голяма отверка.ако някой може да помогне ще чакам с нетърпение защото колата ми е разглобена и неможе да се заключи тъй като с механизма за чистачката е и това за затварянето :(
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 13 Юни 2013, 15:39

на компакта тия моторчета са развалени в голям процент от колите, и при мен също, причината, водата за почистване минава през оста на въртене на самата чистачка и след време пълни механизма с вода, който започва да ръждясва и натоварва голямото зъбно колело, което е пластмасово :bang: , изронва го и чистачката се скапва, след което и гори електрониката. Приказка просто.На комбито не съм сигурен как е изработено заради отварящото се стъкло, но явно и там има дефекти

Потребител
Аватар

Мнение от bu4komobil » 13 Юни 2013, 21:10

Чистачката е отремонтирана без никакви средства,монтирана е и работи... Накиснах в нафта въпросния механизъм за около 4-5 часа след това с много малко чукче почуквайки изкарах остта вътре се беше почти заварило всичко,с финна шкурка минах остта и там където ляга намазах обилно сгрес и сега се мърда с един пръст :) остава само да видя и защо температурата на антифриза играе но това е за друга тема

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Touring и E21 316
Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател

Мнение от E.Alexandrov » 10 Авг 2013, 10:38

Колеги , купих си 320d Touring но тогава не се сетих за задната чистачка.Оказа се че не работи, както и пръскачката на задното стъкло. Днес ще проверя бушоните, но на отворена врата размърдах чистачката и нямаше някакво забележимо съпротивление.Доколкото разбирам проблемът ми не е обвързан с оста на чистачката , колкото с токовете. Дайте ми съвет , моля. :( :(

Потребител
Аватар

Мнение от Jinx » 11 Авг 2013, 9:26

Колеги при вас не работи, а при мен проблемът е обратния. Веднага щом дам контакт и задната чистачка и пръскалката започват да работят и не спират. Пръска и върти нон стоп, източва течността в казана, продължава на сухо...ужас. Стана след една автомивка. Момчето там не успя да ми обясни как точно е станало, очевидно се беше притеснил, че е счупил нещо и само мънкаше, че нищо не знае.
Извадил съм бушоните и карам така. Майсторите викат може да са 3-4 неща - лостчето на волана, някакъв електронен блок за управление зад жабката, късо някъде другаде по веригата или пък в самото моторче... Ама на никой не му се занимава да си играе да търси от къде точно иде проблема.

ПредишнаСледваща

Назад към E46