Пазете си BMW!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
Преди години на приятел на бащами му откраднаха колата от гаража, това не е никаква застраховка! От друга страна моя застраховател ми каза, че ДЗИ нямат открадната кола, същото го чух од други агенти и най - показателно беше човека, който ми я маркираше каза следното - нашите стикери са еднакви с на Бул Инс и означават - НЕ Я КРАДИ! Плюс това ДЗИ вече имат трето копие на застраховката, което трябва да остане в колата. Както се изрази агентката ми, "ако все пак някой се обърка и я открадне да с еобади на телефона там и да каже къде я е оставил"...
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
В тази тема не ставаше въпрос да се пазим от застрахователите, а от крадците! Така че най-малко значение има в случая къде работя пък аз! За едно сте прави - ако ви нарочат спасение няма - ще я измъкнат колата отвсякъде!
Опитах се да ви дам един приятелски съвет - да бъдете малко по-предпазливи, защото ако решат да ни взимат колата, а ние ги затрудним и имаме малко повече късмет може и да не ни я вземат!
А вие го обърнахте на обвинения по застрахователи и т.н.!
В крайна сметка крадци взимат колите, а не застрахователите за да бъдат виновни те!
Опитах се да ви дам един приятелски съвет - да бъдете малко по-предпазливи, защото ако решат да ни взимат колата, а ние ги затрудним и имаме малко повече късмет може и да не ни я вземат!
А вие го обърнахте на обвинения по застрахователи и т.н.!
В крайна сметка крадци взимат колите, а не застрахователите за да бъдат виновни те!
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
абе и застрахователите и крадците са си оплетени като "свински черва" ама айде.... официялно нали трябва да има едни добри и едни лоши
мисля, че никой не е обвинил даден застраховател... просто всеки иска да е информиран
поздрави

мисля, че никой не е обвинил даден застраховател... просто всеки иска да е информиран

поздрави
impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
bebekrisss
кандидат ентусиаст
Кара: 2000г. BMW 320D
Пуснато на: 15 Ное 2008, 9:45 Заглавие: Пазете си BMW!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Колеги,
напоследък се крадат много BMW-та!!! Работя в една застрахователна компания и искам да ви кажа че положението е страшно!!!!!!! Взимайте много предпазни мерки - крадат ги дори посред бял ден от центъра на София!!! Със сигурност ще предпочетете да ви върнат колата от колкото да ви я платят след около 3 месеца - ама не е много сигурно че ще я върнат/шанса за това е минимален в момента/!!!!!! Любимите ни BMW-та заминават за двойници!!! Това че имате автокаско никак не притеснява крадците - така че мислете по-сериозно ако искате да си запазите BMW-то!!!!!
С най-добри чувства към всички от форума!!!
Слушай пич караш ме да се превивам от смях.Защо,ще ти кажа.Първо има една българска поговорка,крадеца вика дръжте крадеца.Те колегите го намекнаха,но нема кой да чуе,понякога истината боли.Второ,да неби да сте развалили софрата с крадците или мутрите по модерно звучи,та затова апелираш към колегите да си пазят колите.Доколкото си спомням всички имат пълно автокаско,а това мисля че знаеш какво означава.Има си договори,който трябва да се изпълняват,а че на някой му идва по нагорнище не му дава правото да си прехвърля отговорноста.Трето много добре знаеш отношението към застрахователите,съжалявам но Вие сами сте си го направели.
Незнам какъв трябва да си, за да влезеш тук и да сътвориш такава тема.Твоя зов аз лично го разбирам така:НИЕ С МУТРИТЕ ЩЕ СИ ПИЕМ ПИЕНЕТО А ВИЕ СИ ПАЗЕТЕ КОЛИТЕ.Има едни други гомнари на жълтите павета,които процедират по същия начин,но и на тях скоро ще им се види края

bebekrisss съжалявам за острия тон,но това което съм написал е самата истина,трябва да я приемаме и да отреагирваме в полза на обществото,а не както се прави сега.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
браво браво...аз каско на бимера нямам и няма да си направя никога.по ефтино ми е да си купя лаисни или халоген4ета отколкото да платя застраховка и пак аз да си купувам лаисни и халоген4ета...няма спор 4е застрахователите си отгледаха джамбази и после викат а то има закон ааа там в полицата пише еди кво си..пише ама вие го интерпретирате как ви е удобно според конкретния слу4аи..а тва за халоген4етата и огледалата си е ШАНС..нормално е като ги гепат вие да ги платите а не да си миете рьцете с закони които вашите шефове са си поръ4али...от другите измекяри на жълтите павета..като не ви отърва напуснете застрахователния сектор след като некви халоген4ета и огледалца ви притесняват.ама не няма да има после пари за диаманти на шефските любовници нали?
Аз като се замисля, по това което чуствам, а и повечето собственици на БМВ ако можеха щяха да си спят в колата. Липсва само баня и тоалетна
Толкова сме облъчени, така че не мисля, че някой си оставя лековерно колата. А това дали някой ще ти нарочи колата... няма оправия
Тук впроса опира до държавата и полицията. Ако имаме добри закони и работеща полиция, застрохователите нямаше как да си правят връзки с автокрадците, щяха да си намират колите и да има присъди. Ама корупцията си ....
Аз мисля, че тази тема беше написана с добро чуство от bebekriss. Жалко, че някой хора си го изкараха на нея като представител на застрохователна компания.

Аз мисля, че тази тема беше написана с добро чуство от bebekriss. Жалко, че някой хора си го изкараха на нея като представител на застрохователна компания.
Последна промяна Hugo Boss на 16 Ное 2008, 20:38, променена общо 1 път
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Вие сте много зле!!!
Не можете да си представите колко сте далече от истината!
Ако преди години застраховането е било силово, то сега нещата стоят по много по-различен начин!
Но всеки има право на мнение!
А относно темата - реших да предупредя съфорумците, просто заради засиления интерес към марката!
Избора си е ваш - не насилвам никого нито да се застрахова, нито да не го прави, нито пък каквото и да било!
От чисто човешки добри чувства споделих с вас какво знам - защото лично на мен не ми е все едно дали ще ми откраднат колата или не - предпочитам да си я имам, защото си я поддържам и си я харесвам!
Предполагам с много от вас е така - предпочитате да си запазите колите, отколкото да ви ги платят!
Но...... може и да съм в грешка
Ако преди години застраховането е било силово, то сега нещата стоят по много по-различен начин!
А относно темата - реших да предупредя съфорумците, просто заради засиления интерес към марката!
Избора си е ваш - не насилвам никого нито да се застрахова, нито да не го прави, нито пък каквото и да било!
От чисто човешки добри чувства споделих с вас какво знам - защото лично на мен не ми е все едно дали ще ми откраднат колата или не - предпочитам да си я имам, защото си я поддържам и си я харесвам!
Предполагам с много от вас е така - предпочитате да си запазите колите, отколкото да ви ги платят!
Но...... може и да съм в грешка
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Слушай пич караш ме да се превивам от смях.
И ако беше прочел внимателно профила ми щеше да знаеш, че не съм пич!
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
bebekrisss написа:Слушай пич караш ме да се превивам от смях.
И ако беше прочел внимателно профила ми щеше да знаеш, че не съм пич!

F**k them all!
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
bebekrisss Пуснато на: 16 Ное 2008, 19:35 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Вие сте много зле!!!
За пича съжалявам,заменям го с госпожо или госпожица,поне така няма да съм в грешка.За това че сме много зле....паметта не ми е толкова къса,а е и логично преди наистина беше силово застраховането с единствена цел да се обира народа.А сега какво е....?
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
bebekrisss написа:Значи ще ви направя малко разяснения!
1. Застрахователната сума на колата се определя само и единствено по каталог/шваке/. Много е важно тя да е реална, защото ако колата на клиента струва реално 10000 лева - тя трябва да бъде застрахована на тази стойност! На някой застр. агент му е най-лесно да ти я застрахова на 15000 лева и да вземе повече комисионна от полицата,но нали се сещате че после няма агента да ти плати разликата от 5000 лева! Във всички общи условия на компаниите пише, че застрахователя носи риска до реалната стойност на застрахованото имущество - във случая стойността на автомобила по каталог/шваке/!
2. При кражба на автомобила се изисква документите да не са оставени в него, да бъдат представени всички ключове и дистанционни за аларма, които са декларирани при сключване на полицата/1бр. разлика ключ или дистанционно директно означава отказ за плащане/и естествено колата да не е оставена да с работещ двигател!
Всичко това се води предпоставка за кражба!
А изплащането на кражби не се бави по вина на застрахователя - преди да приключи законовия срок за издирване от полицията застрахователя не може да изплати обезщетение!
3. Кражба на отделни детайли от автомобила /липса на огледала, джанти, лайстни и т.н./ не се изплаща, освен в случаите когато има видими щети от липсата/останало парче/. Това е така заради прекалено многото злоупотреби от страна на застрахованите - сваля си огледалата и вика "откраднаха ми ги"...
За момента не се сещам за друго, но ако се сетя ще пиша!
Ако пък вие се сетите за нещо - питайте!

НЕ ПЛЮЙТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ! ДЪРЖАВАТА И НАЙ-ВЕЧЕ МАНТАЛИТЕТА СИ НИ Е ТАКЪВ! НЕ СМЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
ENZO87 написа:Преди години ...От друга страна моя застраховател ми каза, че ДЗИ нямат открадната кола, ...
Е с тези вицове вече ще се разплача

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Благодаря за информацията, БейбиКрис. От познати разбрах, че напоследък в Русия са луднали по БМВ и особено по Х5. Те и преди са били хит в Русия ама сега са някаква мода, както беше Ауди в България преди 5-6 години. Не зная дали това е свързано с бума на кражби на Баварки в родината. А на колегите които изписаха доста хули против теб и застрахователите не обръщай внимание, кой знае при кой са се застраховали, та сега плачат. И в интерес на истината ако безпроблемно застрахователите покриваха липси на фарове и лайсни, аз нямаше да работя а само по един път в месеца щях да си свалям по един фар, един стоп и двете огледала и да ходя да ми ги плащат и щях да съм на бял кон до края на дните си.
А може да си намеря и една ударена врата и да си я монтирам преди коледа за да купя на жената подарък
.

- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
Dani Dupeto написа:ENZO87 написа:Преди години ...От друга страна моя застраховател ми каза, че ДЗИ нямат открадната кола, ...
Е с тези вицове вече ще се разплачахайде да не се изказваме не подготвени колега, а??? Само ще спомена че от 2000г. работя в застрахователна компания "Отдел Кражби на МПС" и твоя застраховател ти пълни главата с глупости!
ти къде каза, че работиш? хубаво е човек да дава "компетентни" мения ама нека да се обоснове с факти

Явно има доста застрахователи сред нас - дайте малко факти и цифри да стане интересно

Иначе приказки просто по темата като гледам всеки може да говори.
това което каза ENZO87 за полицата в колата, ми го съобщи и един полицай преди по-малко от месец като ме спря за проверка. Стана дума точно за каското и думите му бяха няма да ги забравя:
"Нали си носиш полицата в колата, за да може ако някой случайно реши да я краде да знае после къде да я върне?!"
явно не са само дрън дрън на застрахователите

п.п. никой никой не "хулу и обижда" просто коментираме, а ако някой се засяга на професионална тема ... много жалко за него
поздрави

impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV