Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Масло за Е46
skoklev написа:ka4i написа:Ще го сменям и аз масълцето, малко да пукне пролет и мисля да заложа на новото на БМВ в сините туби 5W30 от препоръчан колега и да сипя една добавка на Bardahl с фюлерин : http://www.prospeed.bg/bg/product/4285/0
Точно това комбо обмислям и аз на м54б30.
Някой да има повече инфо и за добавката, и за комбинацията и с това масло и в такъв двигател?
Благодаря превдарително!
Аз съм ползвал тази добавка и мога да кажа само,че мирише отвратително /миризмата се махна чак като смених маслото/.Което значи,че тези колеги които са си изолирали клапана за картерна вентилация да не я сипват в моторите си!
За ефект от нея не мога да кажа,защото колата си работеше добре и преди да я сипя. Купих я от вносителите Проспийд.
- Alipiu
- Потребител
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: летяща чиния
- Детайли за колата: E46 320D M-Sport, M47DO1
novatora написа:Аз съм с 320д фейса и досега имам 2 смени с кастрола 5w30 edge. Никакви лоши отзиви, не го и пипа. Сервиза дето го взимам ме изненадаха неприятно че вече няма да го зареждат защото не били 100% сигурни че не е менте от дистрибутора. Колеги от къде да поръчам маслото и да е оригинал? Кой е официалния вносител за БГ?
Колега, аз бях досега само с Castrol Edge 5W30 не го пипаше дори мл. за 10-12 хил, но последната смяна ме изуми - направих 7-8 хил. и 1/2 л. изчезна безследно...и така 2 пъти...Колата ми е перфектно сервизирана всеки път и то навреме, но е на 270 хил. тоест ако съдим по спесификацията на Castrol време е за 5w40! 5w30 й идва тъничко вече на моята госпожица. Надявам се да не го пипа вече.

Купувах досега от Интеркарс...колко е истинско..един Господ знае..
Колеги дайте мнение каква е разликата м/у CASTROL EDGE FST TITANIUM 5W-40 и CASTROL EDGE FST TITANIUM 5W-40?!?! На мен са ми много еднакви, само в името са си поиграли...нещо като докато работех (навремето като лапе) за Приста Ойл пълнехме едно и също масло в туби с надпис за бензин и туби с надпис за дизел според поръчката!

- mitio8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 и Колело
- Мечтае да кара: ZЗ, Dodge Charger 1970
- Детайли за колата: БМВ Е46 318i 1998
Alipiu написа:Колеги дайте мнение каква е разликата м/у CASTROL EDGE FST TITANIUM 5W-40 и CASTROL EDGE FST TITANIUM 5W-40?!?! На мен са ми много еднакви, само в името са си поиграли...нещо като докато работех (навремето като лапе) за Приста Ойл пълнехме едно и също масло в туби с надпис за бензин и туби с надпис за дизел според поръчката!
Предполагам имаш предвид Castrol Edge Turbo Diesel Titanium fst 5w-40 - Двата вида покриват един и същи стандарт и до колкото съм проверявал и разпитвал е маркетингов трик.
- Alipiu
- Потребител
-
mitio8 написа:Alipiu написа:Колеги дайте мнение каква е разликата м/у CASTROL EDGE FST TITANIUM 5W-40 и CASTROL EDGE FST TITANIUM 5W-40?!?! На мен са ми много еднакви, само в името са си поиграли...нещо като докато работех (навремето като лапе) за Приста Ойл пълнехме едно и също масло в туби с надпис за бензин и туби с надпис за дизел според поръчката!
Предполагам имаш предвид Castrol Edge Turbo Diesel Titanium fst 5w-40 - Двата вида покриват един и същи стандарт и до колкото съм проверявал и разпитвал е маркетингов трик.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Alipiu написа: досега бях с MAHLE и KNECHT, но не видях нещо кой знае какво по-различно от останалите....
Различното се вижда след 15000км , като ти се разпадне в ръцете

Ако сменяш на 10к , проблем нямаш!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Кои са по-добрите,че така не се разбира?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Бош са средно ниво, Мале-Кнехт висок клас!
- novatora
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320d 150 hp 2003 turing
- Мечтае да кара: 7 серия
Колега да не си попаднал на менте тези 2 смени. Именно затова моя френд спира да зарежда кастрола, че много негативни отзиви е чул последните зареждания. Гледам Bardahl имат 5w30 LL-04 и на Motul specific 5w40 LL-04. Дли са подходящи за нашите мотори тези масла?
- Alipiu
- Потребител
-
novatora написа:Колега да не си попаднал на менте тези 2 смени. Именно затова моя френд спира да зарежда кастрола, че много негативни отзиви е чул последните зареждания. Гледам Bardahl имат 5w30 LL-04 и на Motul specific 5w40 LL-04. Дли са подходящи за нашите мотори тези масла?
Последната смяна беше проблемна, най-вероятно защото купих от интернет (мисля, че беше от Maxcar ако не се лъжа) заради цената..Беше с 20-30 лв. надолу спрямо Интеркарс. Накрая ги дадох за доливане така или иначе, но колата потракваше като стар мерцедес - трагедия.

Днес отивам да взема Боша + Castrol Edge Turbo Diesel 5w40 и ще кажа тези дни какво е положението. Силно се надявам всичко да е наред.

dr.peshev написа:Alipiu написа: досега бях с MAHLE и KNECHT, но не видях нещо кой знае какво по-различно от останалите....
Различното се вижда след 15000км , като ти се разпадне в ръцете![]()
Колега Д-р Пешев

- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Колеги , някой кара ли с масло Fuchs своята е46 дизел , нека да сподели впечатления . Благодаря ви ! 

- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Alipiu написа:novatora написа:Колега да не си попаднал на менте тези 2 смени. Именно затова моя френд спира да зарежда кастрола, че много негативни отзиви е чул последните зареждания. Гледам Bardahl имат 5w30 LL-04 и на Motul specific 5w40 LL-04. Дли са подходящи за нашите мотори тези масла?
Последната смяна беше проблемна, най-вероятно защото купих от интернет (мисля, че беше от Maxcar ако не се лъжа) заради цената..Беше с 20-30 лв. надолу спрямо Интеркарс. Накрая ги дадох за доливане така или иначе, но колата потракваше като стар мерцедес - трагедия.![]()
Днес отивам да взема Боша + Castrol Edge Turbo Diesel 5w40 и ще кажа тези дни какво е положението. Силно се надявам всичко да е наред.dr.peshev написа:Alipiu написа: досега бях с MAHLE и KNECHT, но не видях нещо кой знае какво по-различно от останалите....
Колега Д-р Пешевмисля, че в България всичко след 10-12к става зле така или иначе! Без значение от марката за нас идва винаги по-ниското качество, в сравнение с Европата-белите страни! Мисля, че всеки гастърбайтер като мен би се съгласил. 2013-та сложих Mann, после Mahle-Knecht... честно казано не се впечетлих ни най-малко! Всичко е само реклама и разлика в цената! Сменям винаги на около 10-11к, защото във всички случаи досега филтрите почват да заприличват на изтормозени.
Колега нормално да е проблемна. Не знам защо си купувате Castrol от интернет и си мислите, че карате с Castrol.
Всичко е въпрос на пари. Съгласен съм не винаги можем да си позволим това което искаме. Но защо рискувате да вземете и да сипете "ментето", вместо да си вземете някое масло по-нисък клас и по-евтино?
Не може Castrol Edge 5W30 навсякъде да е 30 лв. литъра в "MaxCar" да е 19,90 лв.
- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
iNfoster` написа:Alipiu написа:novatora написа:Колега да не си попаднал на менте тези 2 смени. Именно затова моя френд спира да зарежда кастрола, че много негативни отзиви е чул последните зареждания. Гледам Bardahl имат 5w30 LL-04 и на Motul specific 5w40 LL-04. Дли са подходящи за нашите мотори тези масла?
Последната смяна беше проблемна, най-вероятно защото купих от интернет (мисля, че беше от Maxcar ако не се лъжа) заради цената..Беше с 20-30 лв. надолу спрямо Интеркарс. Накрая ги дадох за доливане така или иначе, но колата потракваше като стар мерцедес - трагедия.![]()
Днес отивам да взема Боша + Castrol Edge Turbo Diesel 5w40 и ще кажа тези дни какво е положението. Силно се надявам всичко да е наред.dr.peshev написа:Alipiu написа: досега бях с MAHLE и KNECHT, но не видях нещо кой знае какво по-различно от останалите....
Колега Д-р Пешевмисля, че в България всичко след 10-12к става зле така или иначе! Без значение от марката за нас идва винаги по-ниското качество, в сравнение с Европата-белите страни! Мисля, че всеки гастърбайтер като мен би се съгласил. 2013-та сложих Mann, после Mahle-Knecht... честно казано не се впечетлих ни най-малко! Всичко е само реклама и разлика в цената! Сменям винаги на около 10-11к, защото във всички случаи досега филтрите почват да заприличват на изтормозени.
Колега нормално да е проблемна. Не знам защо си купувате Castrol от интернет и си мислите, че карате с Castrol.
Всичко е въпрос на пари. Съгласен съм не винаги можем да си позволим това което искаме. Но защо рискувате да вземете и да сипете "ментето", вместо да си вземете някое масло по-нисък клас и по-евтино?
Не може Castrol Edge 5W30 навсякъде да е 30 лв. литъра в "MaxCar" да е 19,90 лв.
При колеги от форума горе долу пак толкоз излиза, означава че е менте ли?
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Не съм гадател колега. Има холограмен код с който да проверите дали е оригинално или менте.
- mici63
- Потребител
-
- Кара: E46 320i Touring 170ks.
philipz написа:Колеги , някой кара ли с масло Fuchs своята е46 дизел , нека да сподели впечатления . Благодаря ви !
Моята е бензинка но в сервиза където го смених слагаха на много по яки дизеларки от моето.
5w30 и даже мирише на бадеми

Според мен няма проблем да покараш с такова, важното е да го вземаш от проверено място.
- mackrandev
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте.
Искам да ви попитам масло 5 w 50 на Мобил, много по-гъсто ли е от 5 w 30? Защото сутрин с 5 w 50 чукат повдигачи за 4-5 сек., а лятото няма проблем, 5/30 го гори повече, а 5/50 не го гори. Колата е 330 бензин. По принцип съм много доволен от 5/50, но това чукане сутрин ме дразни.
Искам да ви попитам масло 5 w 50 на Мобил, много по-гъсто ли е от 5 w 30? Защото сутрин с 5 w 50 чукат повдигачи за 4-5 сек., а лятото няма проблем, 5/30 го гори повече, а 5/50 не го гори. Колата е 330 бензин. По принцип съм много доволен от 5/50, но това чукане сутрин ме дразни.