Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Re: Масло за Е46
Stanimir330 написа:Колеги, какво масло ще препоръчате да сложа на 330д 184 коня ? До сега 3 смени само с Castrol Edge 5w40, иж оригинално, но мисля да го сменя с някакво друго. Масло не пипа мотора, вече съм на почти 10 000км и все още си е м/у минимума и максимума.
И според мен си карай с него щом си доволен. Аз карам с 5W30 Castrol Edge и до момента не мога да се оплача.

- sevenfifty
- Потребител
-
- Кара: e46 330xd touring
Stanimir330 написа:Колеги, какво масло ще препоръчате да сложа на 330д 184 коня ? До сега 3 смени само с Castrol Edge 5w40, иж оригинално, но мисля да го сменя с някакво друго. Масло не пипа мотора, вече съм на почти 10 000км и все още си е м/у минимума и максимума.
Здрасти, аз също съм с EDGE, но 5W30 вече две смени и нямам никакви оплаквания (330xd 184к.с.) Смятам, че това е правилото масло за този мотор ако не гори масло.
Sent from my D5803 using Tapatalk
- sonaki
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i
Здравейте
имам BMW e46 318i 1998 след основен ремонт на двигателя заради горене най-вече на масло.
В момента за първо масло след ремонта е сложено Repsol 10w40, но колата се използва ежедневно за ходене на работа и съответно има моменти в които се кара на -15/-18 градуса и 10w40 ми се струва доста гъсто за тези моменти!? Дали няма да е по-добре да боцна 5w40? След основния ремонт до сега маслото не е мръднало от макса.
Колата се кара на газ + бензин, като винаги пали на бензин докато загрее на 55/60 градуса (не е от тея дето ги мъчат да палят направо на газ).
На места четох, че препоръчват 5w50 заради големите жеги лятото, но не съм сигурен кое е оптималния вариант, колата в момента е на 232 000 км
имам BMW e46 318i 1998 след основен ремонт на двигателя заради горене най-вече на масло.
В момента за първо масло след ремонта е сложено Repsol 10w40, но колата се използва ежедневно за ходене на работа и съответно има моменти в които се кара на -15/-18 градуса и 10w40 ми се струва доста гъсто за тези моменти!? Дали няма да е по-добре да боцна 5w40? След основния ремонт до сега маслото не е мръднало от макса.
Колата се кара на газ + бензин, като винаги пали на бензин докато загрее на 55/60 градуса (не е от тея дето ги мъчат да палят направо на газ).
На места четох, че препоръчват 5w50 заради големите жеги лятото, но не съм сигурен кое е оптималния вариант, колата в момента е на 232 000 км
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
sonaki написа:Здравейте
5W40 е твоето масло. Не си прави други експерименти.
Добре е било да се разработи с 5W40 ама вече е късно.
- mitio8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 и Колело
- Мечтае да кара: ZЗ, Dodge Charger 1970
- Детайли за колата: БМВ Е46 318i 1998
Alipiu написа:Здравейте колеги, ето на какво се натъкнах в мрежата: писмо-отговор на запитване към Кастрол. Описано е доста подробно кое масло за какво е най-подходящо! Дано съм бил полезен на тези, които все още умуват какво да изберат!
Има доста изчерпателна информация от Alipiu горе, която според мен е достатъчна, за да се прецени маслото.
Иначе моята е същата BMW e46 318i и я карам с 5W40 Edge.
- novatora
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320d 150 hp 2003 turing
- Мечтае да кара: 7 серия
Аз съм с 320д фейса и досега имам 2 смени с кастрола 5w30 edge. Никакви лоши отзиви, не го и пипа. Сервиза дето го взимам ме изненадаха неприятно че вече няма да го зареждат защото не били 100% сигурни че не е менте от дистрибутора. Колеги от къде да поръчам маслото и да е оригинал? Кой е официалния вносител за БГ?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
novatora написа:Аз съм с 320д фейса и досега имам 2 смени с кастрола 5w30 edge. Никакви лоши отзиви, не го и пипа. Сервиза дето го взимам ме изненадаха неприятно че вече няма да го зареждат защото не били 100% сигурни че не е менте от дистрибутора. Колеги от къде да поръчам маслото и да е оригинал? Кой е официалния вносител за БГ?
Официален представител за БГ: http://www.castrol.com/en/home/bulgaria.html Колко е представител само те си знаят....

- mitio8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 и Колело
- Мечтае да кара: ZЗ, Dodge Charger 1970
- Детайли за колата: БМВ Е46 318i 1998
novatora написа:Аз съм с 320д фейса и досега имам 2 смени с кастрола 5w30 edge. Никакви лоши отзиви, не го и пипа. Сервиза дето го взимам ме изненадаха неприятно че вече няма да го зареждат защото не били 100% сигурни че не е менте от дистрибутора. Колеги от къде да поръчам маслото и да е оригинал? Кой е официалния вносител за БГ?
Лятото когато търсих един от дистрибутори беше Motobul, към момента е още предполагам.
Имай предвид, че цената там е леко по-висока, но пък съм доволен.
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
BobbyD написа:![]()
След толкова писане и четене поне не стана ли ясно, че продукта за BMW на Castrol Edge 5w30 се казва Castrol Edge Titanium C3 5w30.
Този Castrol Edge Titanium LL 5w30 няма стандарт LL-04 и изобщо няма стандарт за BMW. Има и един Castrol Edge Titanium Professional LL-04 5w30, но той не е толкова масов.
Вносителят за България е един, който не се афишира много много, и продава масло на всеки, който отиде с пари при него. Отдавна Мотобул не е основен вносител.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Аз на моята 320Д 150 hp и сложих сега 0W/40 кастрол едж и за момента не мога да се оплача. Вече 7000 км карам ,но малко пипа до тук 50-100 мл съм налял ( мисля ,че е нормално за дизел ) а и аз и стъпвам на гушата постоянно
. Но и му е време да го сменям. Чука докато я запаля сутрин и след 1-2 мин мотора отихва. Бях налял някакво друго не мога да се сетя марката и го лапаше стабилно. Сложих кастрола и всичко си заспа. Сега ще мина отново на 5w/30 или 10/30 .
Но от кастрола съм супер доволен

Но от кастрола съм супер доволен

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
AutoCoil написа:BobbyD написа:![]()
След толкова писане и четене поне не стана ли ясно, че продукта за BMW на Castrol Edge 5w30 се казва Castrol Edge Titanium C3 5w30.
Този Castrol Edge Titanium LL 5w30 няма стандарт LL-04 и изобщо няма стандарт за BMW. Има и един Castrol Edge Titanium Professional LL-04 5w30, но той не е толкова масов.
Вносителят за България е един, който не се афишира много много, и продава масло на всеки, който отиде с пари при него. Отдавна Мотобул не е основен вносител.
Не гоня стандарт нито LL, гледах в официалния на кастрол и това което вади за мен никой от форума и от магазините в моят град го няма. Най-близко беше това, пък и на мен си ми харесва и със сигурност работата стана доста по тиха

- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
sonaki написа:Колата се кара на газ + бензин, като винаги пали на бензин докато загрее на 55/60 градуса (не е от тея дето ги мъчат да палят направо на газ).
Колега не съм много запознат с колите на газ, но доколкото знам газов инжекцион и да искаш не можеш да го запалиш на газ. На газ могат да си палят колите с обикновени газови уредби. Но няма значение. По темата и според мен си сложи 5W40 дали сега дали на следващата смяна на маслото ти ще си прецениш.

BobbyD написа:AutoCoil написа:BobbyD написа:![]()
Не гоня стандарт нито LL, гледах в официалния на кастрол и това което вади за мен никой от форума и от магазините в моят град го няма. Най-близко беше това, пък и на мен си ми харесва и със сигурност работата стана доста по тиха
Колега и аз карам с такова масло, само че моето е с LL-04 стандарта.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Ще го сменям и аз масълцето, малко да пукне пролет и мисля да заложа на новото на БМВ в сините туби 5W30 от препоръчан колега и да сипя една добавка на Bardahl с фюлерин : http://www.prospeed.bg/bg/product/4285/0
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
ka4i написа:Ще го сменям и аз масълцето, малко да пукне пролет и мисля да заложа на новото на БМВ в сините туби 5W30 от препоръчан колега и да сипя една добавка на Bardahl с фюлерин : http://www.prospeed.bg/bg/product/4285/0
Точно това комбо обмислям и аз на м54б30.
Някой да има повече инфо и за добавката, и за комбинацията и с това масло и в такъв двигател?
Благодаря превдарително!