Въпрос за печка на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Въпрос за печка на Е46

Мнение от Retrofit » 03 Окт 2011, 22:56

alexsch има печки които се управляват по К-линия и такива от DDE/DME, взимаш си печка с к-линия, кодираш и я управляваш от навито.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 04 Окт 2011, 7:59

Добре! Аз сега пак да си кажа- на моята кола няма печка оригнално! Искам да си сложа . Имам навигация- задоска. Проблема е от каква кола да си намеря печка? От 320Д след фейса (т.е. тези, които се командват по kан-шина според WDS) са относително трудни за намиране. Затова се чудя- ако си купя от бмв Х5-ца 330Д или 530Д дали ще стане? Кой може да се заеме с прекодирането на самата печка, така че да се командва по кан-шина. Въобще каква печка да търся. Termo Top Z или някаква друга?
PS – още нещо- във електросхемите пише, че пчката оригенално на моя модел се свързва с ДДЕ-то и с кан-линия от арматурното табло. Не съм сигурен, еч ако взема от друго бмв свързването е същото. Въобще тези връзки между печката, навито, климата и останалите „черни” кутийки по колата не са ми ясни! Ако може някой да ме осветли ще бъде супер!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Мнение от Spawn » 17 Окт 2011, 9:21

Някой има ли си на идея къде могат да ми направят диагностика и съответно да ми ремонтират печката ?
Излиза много здрав пушек от ауспуха на печката и не спира, иначе свири

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 17 Окт 2011, 12:24

Щом излиза пушек всичко е наред, ако не пуши става лошо...не работи печката.
Нормално е ако не е работила дълго време, после да пуши като военна димка, особено ауспуха ако е пълен със сурова нафта, ще има да пуши докато я изгори.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 17 Окт 2011, 12:37

JTD написа:Аз да попитам, някой може ли да ми покаже снимка на нафтова печка, вградена в 330хд.
Питам това, защото всички разправяте, че печката седи от дясно под прозореца, където седят малките акумулатори.
Да ама на 330хд-то там седи блока на АБС-а и до сега никъде не съм виждал нафтова печка в такова чудо. Винаги са електрически, такава каквато е в моя автомобил в момента.

Аз пак да питам запознатите.
Къде стои печката в 330хд?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Окт 2011, 15:16

Spawn написа:Някой има ли си на идея къде могат да ми направят диагностика и съответно да ми ремонтират печката ?

Колега няма какво да ти диагностицират, щом ти работи печката карай си и не хвърляй пари на вятъра! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 17 Окт 2011, 15:47

Spawn написа:Някой има ли си на идея къде могат да ми направят диагностика и съответно да ми ремонтират печката ?

Миналата година моята се развали и я смених с втора употреба. Явно не беше работила дълго време и пушеше ужасно много. Майстора ми каза, че вариантите са два- или да я отвори и изчисти от саждите или да покарам малко и сама ще се оправи. Спрях се на втория вариант. Всяка сутрин преди да тръгна, палех колата и оставях печката да изпуши пред нас и след това тръгвах. Оправи се за около 2 седмици. Ако сложиш климатроника на 32 градуса и вентилатора на макс, печката се пуска и при по-високи температури.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spawn » 18 Окт 2011, 14:09

Retrofit написа:Щом излиза пушек всичко е наред, ако не пуши става лошо...не работи печката.
Нормално е ако не е работила дълго време, после да пуши като военна димка, особено ауспуха ако е пълен със сурова нафта, ще има да пуши докато я изгори.

Ми коелга миналат година установихме , че имам, а предишния собственик изобщо не е знаел, тъй че ел. нагревателят не е бил пален повече от 3 год. най-малко.Беше и изгорял бушона и така си стоеше.Смених го и тръгна веднага.
Миналата година пак така ми казаха и карах около 4-5 дена , но не спря да пуши и реших, че нещо й има.
Но щом казвате, че пвоече време е нужно, от днес ще я псуна пак и почвам да карам така поне 2 седмици.
Това , което ме притеснява е наистина , че е като военна димка ама ужасно много пушек излиза и хората по светофарите излизат от колите си да ми дават вода, пожарогасители, да ме предупреждават и така - стряскат се доста.

b_velev написа:Миналата година моята се развали и я смених с втора употреба. Явно не беше работила дълго време и пушеше ужасно много. Майстора ми каза, че вариантите са два- или да я отвори и изчисти от саждите или да покарам малко и сама ще се оправи. Спрях се на втория вариант. Всяка сутрин преди да тръгна, палех колата и оставях печката да изпуши пред нас и след това тръгвах. Оправи се за около 2 седмици. Ако сложиш климатроника на 32 градуса и вентилатора на макс, печката се пуска и при по-високи температури.

Лошото колега , че засега не спира да пуши изобщо, но все пак е първи ден.Надънил съм я на 32 C , дано се оправи , защото е прекрасна екстра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 18 Окт 2011, 16:22

Spawn написа:
Retrofit написа:Щом излиза пушек всичко е наред, ако не пуши става лошо...не работи печката.

Ми коелга миналат година установихме , че имам, а предишния собственик изобщо не е знаел, тъй че ел. нагревателят не е бил пален повече от 3 год. най-малко.Беше и изгорял бушона и така си стоеше.Смених го и тръгна веднага.
Миналата година пак така ми казаха и карах около 4-5 дена , но не спря да пуши и реших, че нещо й има.
Но щом казвате, че пвоече време е нужно, от днес ще я псуна пак и почвам да карам така поне 2 седмици.
Това , което ме притеснява е наистина , че е като военна димка ама ужасно много пушек излиза и хората по светофарите излизат от колите си да ми дават вода, пожарогасители, да ме предупреждават и така - стряскат се доста.

b_velev написа:Миналата година моята се развали и я смених с втора употреба. Явно не беше работила дълго време и пушеше ужасно много. Майстора ми каза, че вариантите са два- или да я отвори и изчисти от саждите или да покарам малко и сама ще се оправи. Спрях се на втория вариант. Всяка сутрин преди да тръгна, палех колата и оставях печката да изпуши пред нас и след това тръгвах. Оправи се за около 2 седмици. Ако сложиш климатроника на 32 градуса и вентилатора на макс, печката се пуска и при по-високи температури.

Лошото колега , че засега не спира да пуши изобщо, но все пак е първи ден.Надънил съм я на 32 C , дано се оправи , защото е прекрасна екстра.

И аз се бях отчаял. Тъкмо щях да я нося да я чистят и спря да пуши. Един ден е малко.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e46

Мнение от na4ev_bg » 18 Окт 2011, 20:48

И на мен така ми казаха, че на минус 6 градуса се вклучвала автоматично, но се оказа че изобщо нямам печка... мястото и е като отвориш капака в ляво... ако имаш една голяма дупка, значи нямаш печка

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 21 Окт 2011, 2:35

при плюс (+) 6 градуса се пуска печката
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spawn » 21 Окт 2011, 14:45

Днес сутринта беше 7 C и бях набузил на 32 C парното за да се включи - но така и не се получи.
Може би реално трябва да е по бордови 6 C

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Въпрос за печка на Е46

Мнение от RaHzElChO » 22 Окт 2011, 0:17

JTD написа:
JTD написа:Аз да попитам, някой може ли да ми покаже снимка на нафтова печка, вградена в 330хд.
Питам това, защото всички разправяте, че печката седи от дясно под прозореца, където седят малките акумулатори.
Да ама на 330хд-то там седи блока на АБС-а и до сега никъде не съм виждал нафтова печка в такова чудо. Винаги са електрически, такава каквато е в моя автомобил в момента.

Не е задължително да имаш нафтова, но ел. имаш 100%.

Sent from my Desire HD using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Re: Въпрос за печка на Е46

Мнение от JTD » 23 Окт 2011, 22:57

RaHzElChO написа:
JTD написа:

Не е задължително да имаш нафтова, но ел. имаш 100%.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

А, че нафтова е ясно, че нямам, така както е ясно, че електрическа имам.
Ама аз единствено питам къде стои оригинална нафтова печка в дизеловите 4х4 Е46-ци.
Май няма никой с такова чудо...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от tihotop » 19 Ное 2011, 22:05

Здравейте колеги, зимата идва и мисля че е време да съживим темата.Въпроса ми е до колко градуса (на таблото) работят вашите печки,защото след включването си моята продължава да работи докато стрелката на темп. застане вертикално ( 90 град), след което не спира напълно, а намалява и започва да духа леко топло от ауспуха под калника.Нормално ли е това?А да не забравя печката е "Thermo Top Z".

ПредишнаСледваща

Назад към E46