Масло скоростна кутия и диференциал- смяна???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Re: Масло скоростна кутия и диференциал- смяна???
BMW///M-ma6inata написа:Колеги, ето това онлайн каталогче и да спрем вече с въпросите![]()
http://www.olyslager-lubricants.nl/Fuch ... language=1
BMW
3-Series
320d (2001-2004)
Transmission, manual ZF 5/1: TITAN SINTOFLUID 75W-80, ама не пише колко литра са. 1 литър ли е или 1.2? Че и аз съм се филмирал с тия скорости и мисля да го сменям и да ми е мирна душата.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
http://www.motul.de/bg/bg/products
Кликате в ляво на Direct Search by model OEM
http://www.castrol.com/castrol/castrolh ... oryId=3210
Кликате на Das richtige Öl für mein Fahrzeug
Избирате марка/модел/двигател и гледате кой продукт е най-подходящ,а също така и количеството
Кликате в ляво на Direct Search by model OEM
http://www.castrol.com/castrol/castrolh ... oryId=3210
Кликате на Das richtige Öl für mein Fahrzeug
Избирате марка/модел/двигател и гледате кой продукт е най-подходящ,а също така и количеството

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Значи тия капундери от БМВ, ми предлагат някаква 5 литрова туба за 100 и нещо евро и се разрових за алтернативно масло на скоростите и единственото което го водят съвместимо/алтернатива с това на БМВ (MTF-L2 с номер 83 22 0 309 031) е това http://www.fuchs-europe.de/gear-oils-passenger0.html (второто в таблицата) Fuchs TITAN SINTOFLUID SAE, което е също 75W-80 като "оригиналното" на БМВ.
Та тъйкато колата ми побира 1.55л в скоростната, направо си взимам 2 литра от това на Fuchs, а тия в БМВ да си я врът в гъза тяхната 5 литрова туба.
Та тъйкато колата ми побира 1.55л в скоростната, направо си взимам 2 литра от това на Fuchs, а тия в БМВ да си я врът в гъза тяхната 5 литрова туба.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
скоро си сменях съединителя и на кутията има голям жълт натпис маслото не се сменя!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
makaveli316 написа:Значи тия капундери от БМВ, ми предлагат някаква 5 литрова туба за 100 и нещо евро и се разрових за алтернативно масло на скоростите и единственото което го водят съвместимо/алтернатива с това на БМВ (MTF-L2 с номер 83 22 0 309 031) е това http://www.fuchs-europe.de/gear-oils-passenger0.html (второто в таблицата) Fuchs TITAN SINTOFLUID SAE, което е също 75W-80 като "оригиналното" на БМВ.
Е то се продава и наливно, не е задължително да купиш цялата пет литрова туба.
Аз примерно навремето си го купих от вари2000 маслото и си взех точно 1,2 литра
Според мен няма смисъл да търсите алтернативно масло, оригиналното не е толкова скъпо , а и като го смениш забравяш за него докато е в теб колата
А това за надписа че не се сменя сме го обсъждали доста в темата и като го смениш ще усетиш разликата.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Масло скоростна кутия и диференциал- смяна???
kokakabana написа:скоро си сменях съединителя и на кутията има голям жълт натпис маслото не се сменя!
Леж ти на тази кълка.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
много хора лежат на тази кълка и не грешат- в същото време не е грешка и ако се смени
по темата, аз си го купихо от магазина на БМВ само че в испания и според номера на скоростната ми кутия ми го дадоха наливно точно толкова колкото побира тя, но пък на мен ми хартисаха към 200 милилитра- това пък защо???
П.С- само да добавя че и с дифа -същата работа-гледах под колата какви номера има щамповани на дифа и според тези номера ми дадоха маслото за дифа точно толкова колкото ми трябва и там ми хартиса към 100 грама.
по темата, аз си го купихо от магазина на БМВ само че в испания и според номера на скоростната ми кутия ми го дадоха наливно точно толкова колкото побира тя, но пък на мен ми хартисаха към 200 милилитра- това пък защо???
П.С- само да добавя че и с дифа -същата работа-гледах под колата какви номера има щамповани на дифа и според тези номера ми дадоха маслото за дифа точно толкова колкото ми трябва и там ми хартиса към 100 грама.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
мен акъла не ми го побира как може да има нещо вечно като това масло, нормално е с течение на времето да си загуби мазилните качества вискозитет и т.н не съм го сменял още но натам отиват нещата. Може да са има ли предвид да не се сменя в гаранционен период за 3 или 5 години тея коли навъртата около 100 хил км до към 150 според карането, а немците карат , след това според мен като дойдат при нас на около 100-110 до 150 хил разбирасе "реални" дефакто може и по 2 и по 3 смятай за какво иде реч и дали тва масло нее станало на мармалад - дано не съм прав.
makaveli316 написа:Значи тия капундери от БМВ, ми предлагат някаква 5 литрова туба за 100 и нещо евро и се разрових за алтернативно масло на скоростите и единственото което го водят съвместимо/алтернатива с това на БМВ (MTF-L2 с номер 83 22 0 309 031) е това http://www.fuchs-europe.de/gear-oils-passenger0.html (второто в таблицата) Fuchs TITAN SINTOFLUID SAE, което е също 75W-80 като "оригиналното" на БМВ.
Това масло, което си дал е ГЛ5.
За скоростите си вземи ГЛ4.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sineplex написа::D ами ,тука един колега ми оправи настроението,дето вика че автоматичните скорости се чупели...ако маслото е червено,аз карам 316 и...автоматик,и маслото ми е червено,,и съм минал 40 000 км...обаче,скоростите ми къртъти нема грешка....запомнете момчетаа...автоматик червено масло....а ръчкаа...жълто...
![]()
![]()
.....за дифа не знам там не мога да кажа какво массло требва но ,,требва да го сменчте ако искате да удължите живота му.
Aма ти си с най-мощния двигател

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
JTD написа:makaveli316 написа:Значи тия капундери от БМВ, ми предлагат някаква 5 литрова туба за 100 и нещо евро и се разрових за алтернативно масло на скоростите и единственото което го водят съвместимо/алтернатива с това на БМВ (MTF-L2 с номер 83 22 0 309 031) е това http://www.fuchs-europe.de/gear-oils-passenger0.html (второто в таблицата) Fuchs TITAN SINTOFLUID SAE, което е също 75W-80 като "оригиналното" на БМВ.
Това масло, което си дал е ГЛ5.
За скоростите си вземи ГЛ4.
Правилно, аз си мислех, че GL-5 e ъпдейт на GL-4, нещо като Dexron III и VI, а то не е, сега се разрових в нета да видя.

- mircho_rs
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 325i
- Мечтае да кара: Nisan GT-R
за мен е най добре e да се сменят всички масла на колата при покупка защото няма нищо вечно аз смених маслото на двигателя скоростната кутия на диферинцияла и на компресора на климатика
става въпрос за е46 325и автомат +/-
масла:
двигател: castrol 10W60 6.5л. (1л-25лв)
скоростна кутия: castrol transmax z мисля че беше 4 или 5 литра (1л-53лв)
диференциал:castrol SAF-XJ 1.1л. - (1л-48.00лв)
и вече 20000км нямам никакви проблеми

масла:
двигател: castrol 10W60 6.5л. (1л-25лв)
скоростна кутия: castrol transmax z мисля че беше 4 или 5 литра (1л-53лв)

диференциал:castrol SAF-XJ 1.1л. - (1л-48.00лв)
и вече 20000км нямам никакви проблеми

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Днес в БМВ най-накрая си взех масло за скоростната кутия.
Платих 35 евро за 1.6л
Както и да е, взех си час за събота да ми го сменят и ще видим дали ще се подобри влизането на скоростите.
Ако се подобрят нещата, следва short shift.
Платих 35 евро за 1.6л

Както и да е, взех си час за събота да ми го сменят и ще видим дали ще се подобри влизането на скоростите.
Ако се подобрят нещата, следва short shift.

от каде мога да намеря масло за скоростите на е46 318 ръчка по възможност в благоевград или мога да поръчам от някои колега в форума и каква цена е