Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Re: Масло за Е46
И аз тествах новото масло на БМВ 5в30 стоя цяло нощ на -18 и е течно 

- mici63
- Потребител
-
- Кара: E46 320i Touring 170ks.
Вече съм с ново масло,не съм го слагал във фризера там има други работи
Налях Fuchs Titan GT1 pro c-3.Имали някой от форума който кара с такова масло .

Налях Fuchs Titan GT1 pro c-3.Имали някой от форума който кара с такова масло .
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
streetracing12 написа:И аз тествах новото масло на БМВ 5в30 стоя цяло нощ на -18 и е течно
Супер, щото преди 5 дена сложих такова

Tires are evil - destroy them all ...
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
За да не пускам нова тема реших да пусна въпросчето, което ме затормози тук. До преди малко се рових по нета за информация относно маслата. Направи ми впечатление, че всички масла, които са много висок клас не покриват изискването BMW LL-98,01,04. По-скъпи са и са със някакви специални технологии, но така и не намирам спецификацията за BMW, докато по-евтините им алтернативи ги покриват. Пример: Eneos Sustina 5W50 и Sustina 5W40 нямат LL спецификация, докато по-евтината му алтернатива premium hyper 5 w 40 има LL 04, така е и с Bardahl и с Motul X-Clean 5w40 и Motul Sport 5W50? Дали тези масла просто са над всякакви такива спецификации като качества или наистина би имало проблем, ако се сложат в мотора? 

- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
xterminator написа:За да не пускам нова тема реших да пусна въпросчето, което ме затормози тук. До преди малко се рових по нета за информация относно маслата. Направи ми впечатление, че всички масла, които са много висок клас не покриват изискването BMW LL-98,01,04. По-скъпи са и са със някакви специални технологии, но така и не намирам спецификацията за BMW, докато по-евтините им алтернативи ги покриват. Пример: Eneos Sustina 5W50 и Sustina 5W40 нямат LL спецификация, докато по-евтината му алтернатива premium hyper 5 w 40 има LL 04, така е и с Bardahl и с Motul X-Clean 5w40 и Motul Sport 5W50? Дали тези масла просто са над всякакви такива спецификации като качества или наистина би имало проблем, ако се сложат в мотора?
Не намирам логика по-евтините им варианти да покриват изискването, а по-скъпите не. Затова слагай Castrol EDGE или MAGNATEC и да ти е мирна главата. И 2-те са LL 04 и покриват изискванията. Само гледай да е оригинален, че на пазара е пълно с ментета. Или другия вариант е BMW TWIN POWER TURBO 5W-30 - което се произвежда от ШЕЛ, специално за BMW.

- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
iNfoster` написа:xterminator написа:За да не пускам нова тема реших да пусна въпросчето, което ме затормози тук. До преди малко се рових по нета за информация относно маслата. Направи ми впечатление, че всички масла, които са много висок клас не покриват изискването BMW LL-98,01,04. По-скъпи са и са със някакви специални технологии, но така и не намирам спецификацията за BMW, докато по-евтините им алтернативи ги покриват. Пример: Eneos Sustina 5W50 и Sustina 5W40 нямат LL спецификация, докато по-евтината му алтернатива premium hyper 5 w 40 има LL 04, така е и с Bardahl и с Motul X-Clean 5w40 и Motul Sport 5W50? Дали тези масла просто са над всякакви такива спецификации като качества или наистина би имало проблем, ако се сложат в мотора?
Не намирам логика по-евтините им варианти да покриват изискването, а по-скъпите не. Затова слагай Castrol EDGE или MAGNATEC и да ти е мирна главата. И 2-те са LL 04 и покриват изискванията. Само гледай да е оригинален, че на пазара е пълно с ментета. Или другия вариант е BMW TWIN POWER TURBO 5W-30 - което се произвежда от ШЕЛ, специално за BMW.![]()
Именно тази причина ме кара да избягвам кастрола - защото пазарът е наводнен с ментета. Това ме кара да търся някоя висококачествена алтернатива, която не е толкова популяризирана и съответно фалшифицирана. А 5W30 ми се вижда леко рядко за бензинов мотор на 100к+ км.

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
За маслата без БМВ спецификация... Въпроса е защо нямат тая спецификация, кое точно им пречи да я покрият... И дали ти от това имаш нужда.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
host написа:За маслата без БМВ спецификация... Въпроса е защо нямат тая спецификация, кое точно им пречи да я покрият... И дали ти от това имаш нужда.
Именно и аз това се чудя. Нека, ако някой разбира повече да каже.
Високия клас масла, според мен не покриват изискванията на БМВ, защото маслото не влияе само на двигателя(самия двигател
), а и на филтри за твърди частици, катализатори, ЕГР-и и разни други такива простотии, а който купува естерно масло най-вероятно ще го слага на някоя бегачка, където ги няма тия глупости.
Така мисля аз.

Така мисля аз.
Също да попитам, в момента съм с масло Wolf 5w30 и от сервиза са ми писали на една бележка 20 000 км., или 1 година.
След месец ще стане една година, а аз съм врътнал без малко 10 000 км.
Мислех да го сменям, но преди малко погледнах инспекцията на бордовия компютър и показа 13 550
Тази цифричка, до колкото знам се изчислява от колата.
Въпроса ми е, да махам ли маслото, или да го покарам още малко. Да кажем 13 000 км.
Не искам да съм, като предишния собственик(италианец
), затова питам.
Мислех да го сменям, но преди малко погледнах инспекцията на бордовия компютър и показа 13 550

Въпроса ми е, да махам ли маслото, или да го покарам още малко. Да кажем 13 000 км.
Не искам да съм, като предишния собственик(италианец

- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Като ресна моя oil inspection се ресва на 30000 а гледам в youtube има на 22000, 11000, 25000 и т.н., въпроса ми е как да си сменя обратното отброяване примерно и аз на 10 000 ?
https://www.youtube.com/watch?v=rK4I71lMIhg
https://www.youtube.com/watch?v=rK4I71lMIhg
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Моя съвет е да не го връщаш на 10 000.
Ако се постараш достатъчно София-Пловдив може да паднат и 1000+км от инспекшъна.
Ако се постараш достатъчно София-Пловдив може да паднат и 1000+км от инспекшъна.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Kurtov написа:Също да попитам, в момента съм с масло Wolf 5w30 и от сервиза са ми писали на една бележка 20 000 км., или 1 година.
Мислех да го сменям, но преди малко погледнах инспекцията на бордовия компютър и показа 13 550![]()
Не искам да съм, като предишния собственик(италианец), затова питам.
Не го знам това масло Wolf, но ако смяташ че е качествено и двигателя работи добре си карай на 12-13к. На мен ми е на 25к inspection-а на таблото и го рестартирам на 2 смени на маслото.