автоматична скоростна кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- celt_
- Потребител
-
- Кара: БМВ ГС
- Мечтае да кара: аз си го мечтая, не го разказвам
Re: автоматична скоростна кутия
Привет,
някой може ли да насочи къде мога да видя какво и колко масло (и как) се слага на 330xi ? Кутията би трябвало да е ZF.
Ще го прави много добър майстор, но ще гледам какво прави, че нещо параноята ме гони.
Имам BMW 3 Series Service Manual (E46).pdf , но вътре не е описано. Има само проверка да нивото (бъркаш с пръста). Също така в същия документ е споменато "балансиране на количеството масло при ремонт (отваряне)" - някой да знае за какво става дума?
(моля не ми препоръчвайте да не го сменям - ще го сменя, имам някакви технически познания и знам чe това с доживотните масла не става дори и температурите да са значително по-ниски от на двигателя)
Поздрави,
някой може ли да насочи къде мога да видя какво и колко масло (и как) се слага на 330xi ? Кутията би трябвало да е ZF.
Ще го прави много добър майстор, но ще гледам какво прави, че нещо параноята ме гони.
Имам BMW 3 Series Service Manual (E46).pdf , но вътре не е описано. Има само проверка да нивото (бъркаш с пръста). Също така в същия документ е споменато "балансиране на количеството масло при ремонт (отваряне)" - някой да знае за какво става дума?
(моля не ми препоръчвайте да не го сменям - ще го сменя, имам някакви технически познания и знам чe това с доживотните масла не става дори и температурите да са значително по-ниски от на двигателя)
Поздрави,
we do what they call 'sport-touring' - a code name for riding powerful motorcycles over extreme distances at illegal speeds in semi-constant state of alarm and discomfort
- biser
- Потребител
-
- Кара: '11 328i xDrive
Случвало ли се е на някой следният проблем: За да се включи на директна трябва от задна леко да се чукне лоста назад за да включи директна. Иначе от P през R и N не иска да включи на D. Един път включи ли няма никакъв проблем, не изкючва, кутията превключва перфектно, но имам проблем при включването на скорост.
Колата е 330хи, предполагам ZF скорости.
Колата е 330хи, предполагам ZF скорости.
LIMITS LIKE FEARS ARE OFTEN JUST AN ILLUSION
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
celt_ написа:Привет,
Поздрави,
Колега, ако питаш мен отиди в Дару. Доколкото знам промоцията за коли над 7 години още я има. Аз така се чудих какво масло да взема, получих доста отговори, но накрая по VIN излезе някакво, което никой не го беше споменал. А и цената беше повече от нормална. Ако разровиш публикациите ми ще прочетеш.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
bai_ILIA написа:
относно 5 степения автомат на GM за 3 кила дизела на Е46 - и аз исках такъв докато не изчетох нета и се оказа, че е "обречен". това първо, второ доста повече гори от ръчката.
има теории, че въртящия момент му идва множко и затова процента повреди с тази кутия е доста висок. да не говорим за хора с ремап с такава кутия...още повече и колите ни отдавна не са нови...
след това обаче БМВ минават на 6 степенната автоматична кутия на ZF с различните и модификация според двигателя. там вече всичко е перфектно.
Да бе Илия, ама аз като се кача и тя сама върви, само и галя гаста, а пък ти като се качиш и почваш да бачкаш с левия крак и дясната ръка.. в шибаните задръствания дупка ми ставаше на крака от съединителя със старото добиче.. освен това гори - гори .. колко да гори.

Да ви попитам, мойта 330да като сменя скоростите се чува някъв тих звук от сорта на зука като се движи тролей, възможно ли е да е от скоростите .... звука в по високите обороти леко се усилва и като смени предавката към по висока рязко спада силата на звука.. дано ме разберете.
Нещо от сорта 2-ра - вввв ... 3-та вввв
Незнам дали е от скоростите или може да е от нещо друго, но много слабо се чува, пусна ли музика не се чува изобщо, за сега май ще си карам така, маслото в скоростите е сменено преди 15к км?

Незнам дали е от скоростите или може да е от нещо друго, но много слабо се чува, пусна ли музика не се чува изобщо, за сега май ще си карам така, маслото в скоростите е сменено преди 15к км?

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vinchenzo написа:Незнам дали е от скоростите или може да е от нещо друго, но много слабо се чува, пусна ли музика не се чува изобщо, за сега май ще си карам така, маслото в скоростите е сменено преди 15к км?
От скоростите е... няма се плашиш... и при колегите е така! Рано или късно ще се опраси... Аз вече съм си заделил пари, а ти?

п.с. автоматика гори ЗНАЧИТЕЛНО повече

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
MonsteR написа:bai_ILIA написа:
относно 5 степения автомат на GM за 3 кила дизела на Е46 - и аз исках такъв докато не изчетох нета и се оказа, че е "обречен". това първо, второ доста повече гори от ръчката.
има теории, че въртящия момент му идва множко и затова процента повреди с тази кутия е доста висок. да не говорим за хора с ремап с такава кутия...още повече и колите ни отдавна не са нови...
след това обаче БМВ минават на 6 степенната автоматична кутия на ZF с различните и модификация според двигателя. там вече всичко е перфектно.
Да бе Илия, ама аз като се кача и тя сама върви, само и галя гаста, а пък ти като се качиш и почваш да бачкаш с левия крак и дясната ръка.. в шибаните задръствания дупка ми ставаше на крака от съединителя със старото добиче.. освен това гори - гори .. колко да гори.
Така е колега. Автомата си е супер като удобство. Наложи ми се да карам 1-ва серия 200 коня дизел автомат 2 седмици, че един селяк ми блъсна купето и вчера се качвам в мойта и нещо не ми хареса идеята със скоростите в първия момент. след 2 седмична пауза левият ми крак в първия момент се почуди какво да направи ама се досети набързо.
Обаче точно понеже не съм свикнал с автомата му чупех кокалите и бая гореше. Отдавам го по-скоро на това, че мотора е 4 цилиндров понеже на магистралата гореше 1л. константно над шестака 130-140-150-160 на автопилот. В града с мойто си карне не мога да го бутна под 10-ка. Даже 11/100 на моменти!!! С ръчката 10-ка никога не съм правил в Пловдив...по едно време много се изнервих понеже резервоара малък и ми писна да зареждам

Просто ще трябва да свикна, но автомата си е автомат. Никога не мога да кажа лошо нещо за автомата по принцип, понеже съм реалист, а не фанатик. следващото БМВ, което ще си купя не се предлага с ръчна кутия, така че имам време да свикна с мисълта. Мисля, че ще свикна много лесно

"Чемодан, вокзал, Москва"
vicho написа:vinchenzo написа:Незнам дали е от скоростите или може да е от нещо друго, но много слабо се чува, пусна ли музика не се чува изобщо, за сега май ще си карам така, маслото в скоростите е сменено преди 15к км?
От скоростите е... няма се плашиш... и при колегите е така! Рано или късно ще се опраси... Аз вече съм си заделил пари, а ти?![]()
п.с. автоматика гори ЗНАЧИТЕЛНО повече
И при теб ли го има звука, това ли е признака, че ще се опраси или да не го мисля ?

- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Колега, карай!!! Като се опрасят ще ги мислим. Не е толкова страшно, като гледам един ремонт на ръчките, за смяна на съединител -обикновено комплект, е измерим с ремонта на автомата. Може и да бъркам, но това съм чел в постовете за съединител. Аз също исках ръчка, но не намерих - това да не започнат да ме оплюват.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Basko не бъркаш.
А тези 200 кончета с автоматчето зле ли бяха ?
И последно на винчензо... абе винчецо споко бе, като се окоти тогава ше я мислиш.
А тези 200 кончета с автоматчето зле ли бяха ?

И последно на винчензо... абе винчецо споко бе, като се окоти тогава ше я мислиш.

Kолеги,
автоматична кутия от 730Д 184кс Е38 става ли на Е46 330Д 184кс ?
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
tihich написа:Kолеги,
Става

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Просто ще трябва да свикна, но автомата си е автомат. Никога не мога да кажа лошо нещо за автомата по принцип, понеже съм реалист, а не фанатик. следващото БМВ, което ще си купя не се предлага с ръчна кутия, така че имам време да свикна с мисълта. Мисля, че ще свикна много лесно
[/quote]
И ти ли искаш 335 ....и аз гледай и ми стана тъпо че нямат ръчка ...мразя автомати ,занимавам се с ремонт на ск.кутии (механични ) и винаги съм мразил автомата. Спор няма че е 100 пъти по комфортно но...не ме кефат. И харча е доста по голям наистина и на мен никой не ми вярва че зимата при студовете ми дава таван 11.....но кво да си прави

И ти ли искаш 335 ....и аз гледай и ми стана тъпо че нямат ръчка ...мразя автомати ,занимавам се с ремонт на ск.кутии (механични ) и винаги съм мразил автомата. Спор няма че е 100 пъти по комфортно но...не ме кефат. И харча е доста по голям наистина и на мен никой не ми вярва че зимата при студовете ми дава таван 11.....но кво да си прави

batzlati написа:tihich написа:Kолеги,
Става
Колега, сигурен ли си ? Аз остананх с впечетление ,че е ZF кутията на 730Д ? Моля някой да потвърди това ?
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Коя година е седмицата?