Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от Amatior4o » 08 Яну 2011, 9:51

misho1979 написа:Колеги сега проблема идва със застрахователите отказват да ми я застраховат и казват че ако се застрахова щели да ми платят само ако е счупена а ако е одкратната нямало :help:

Колега това е напълно нормално и оригинална навигация да имаш е същото. Можеш сам да си я свалиш и да кажеш, че е открадната ... По принцип всички неща които се свалят не се признават от застрахователи (джанти, огледала, сд-та, волани и т.н.) При СД-тата признават само ако панела си е в тебе. Дано не се случва да завариме грозна картинка ...

П.с.
Един съвет. Недей да окрепваш навигацията с допълнителни неща като свински опашки и т.н. защото един приятел добре си беше закрепил навигацията за да не я свалят и да не ти обяснявам на какво му приличаше таблото след намеса на крадци. Явно даже и с кози крак си бяха играли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 08 Яну 2011, 14:33

misho1979 написа:Колеги сега проблема идва със застрахователите отказват да ми я застраховат и казват че ако се застрахова щели да ми платят само ако е счупена а ако е одкратната нямало :help:

Много ясно че няма да ти го платят!Ти сам може да си го откраднеш и да се правиш после на ударен че някой ти го е откраднал :winky: !
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Яну 2011, 20:39

то по принцип със всичко е така, но ако има протокол от полиция, следи от разбиване и т.н. би трябвало да платят нещо
За сега и аз съм по гаражи и паркинги, поне докато малко го свикна, че ако изчезне да не ме е яд толкова :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от misho1979 » 08 Яну 2011, 21:45

По принцип един колега които се занимава с застраховки ми каза и провери в армеец защото каското ми е там че можели да ми изплатят само 400лв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i

Мнение от doganay » 12 Яну 2011, 12:20

Amatior4o написа:

Колега това е напълно нормално и оригинална навигация да имаш е същото. Можеш сам да си я свалиш и да кажеш, че е открадната ... По принцип всички неща които се свалят не се признават от застрахователи (джанти, огледала, сд-та, волани и т.н.) При СД-тата признават само ако панела си е в тебе. Дано не се случва да завариме грозна картинка ...

Като се замислиш всичко може да се свали примерно и двигателя :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от misho1979 » 12 Яну 2011, 21:50

:yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Яну 2011, 7:33

Една добра тема от e46fanatics http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=816457
От тук може да изтеглите Primo като единствено трябва да се сдобиете с карти и релеф за България и Европа

Потребител
Аватар

Мнение от Stim » 16 Яну 2011, 23:26

колеги, от известно време и аз съм от отбора с Dynavin-и и реших да споделя малко впечатления:
1. Няма инструкции :kuku: , но с много зяпане по сайтове се преодолява ;)
2. Няма възможност за регулиране на осветлението на копчетата и през нощта дразни
3. Яркостта на дисплея не се регулира автоматично според околната осветеност - също дразни много нощем, особено извънградско (старата ми външна навигация за 200лв си ги собразява тези неща, китайците защо са си го спестили тук ?! :bang: )
4. При палене на двигателя колоните препукват (може би аз не съм съобразил нещо, ако някои от вас може да помогне, да не си мълчи :help: )
5. Менюто в режим УСБ и диск е меко казано бастунско (китайско двд от 30 лв :ranting: ) при предните модели динавин е било светлинни години напред
6. РДС-ът на радиостанциите обърква часа (пускат грешно време, а навигацията незнайно защо е решила да си го ползва) и за не се случва това, може да се спре, но пък имената на станциите не се изписват :no:
7. Вързах си камера за заден (мисля, че съм сгрешил входа, на който да я включа, понеже не я пуска автоматично при вкарване на задна, а само в режим камера - ще го проверя това скоро време)
8. Клипчетата забиват. Трябва да са с кофти качество, за да не насичат - за сега съм пробвал с 640 пиксела по хоризонтала и на някои места засичат) Всякакви формати пробвах - отказва да прочете друго освен .ави с дивх кодиране :kuku:
9. Няма вграден тв тунер
10. С айгоу 8 си бачка добре (мерси на колегата за помощта)

Сега някои въпроси:
Някой има ли идея с какъв тв тунер може да се върже - за да си работи навигацията му от динавина и да е с прилична цена)

Това с препукването на колоните при палене при всички ли е или аз не съм вързал нещо правилно?

Някой пробвал ли е тези пачове за достъп до Уйндоуса и инталване на други програмки - с други думи компютър в колата?

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Яну 2011, 7:15

нещата, които ги написал са горе долу така, за съжаление
и при мен колоните са припуквали колоните при палене, но само понякога :roll: Аз понеже почти постоянно съм на радио, не съм обърнал внимание дали го прави при всички режими.
За юсб менюто си прав, но все пак очаквам да има развитие с firmware, защото в момента сме с доста "нов" (от октомври 2010г) и не вярвам да остане последен. Предишният firmware е имал още повече проблеми с RDS, дори и грешно изписване на станциите.
Ако ти попадне някое клипче с резолюция под 720 по хоризонтала и ти насича прати ми го да го пробвам и аз, защото до сега всички са вървели. Разбира се кофти е, че трябва да са avi - Divx, Xvid или mpg
В един друг форум го оплюх това нещо и веднага скочиха като ужилени - явно на запад гледат само ДВД-та :mhihi:

дай някакви инструкции за камерата - монтаж, снимки и как се вижда от вътре.
Имаше тема в Е46fanatics където пак някой се оплакваше, че не се включвала автоматично, но съм забравил какъв му е случая

колкото до пачовете - първият съм го купил и съм с него, вторият за WiFI предполагам тази седмица ще го пробвам. Един друг колега също ще го инсталира тези дни. Най-важното е, че може да направиш WinCE на английски, останалото е меню и сборка от програми за него. Горе долу е удобно.

Потребител
Аватар

Мнение от Stim » 17 Яну 2011, 19:11

Слави, това с пача много ме заинтересува, така че може да се видим някъде да обменим опит :bchug: Можеш ли да дадеш малко повече бг инфо ;)

Колоните не препукват когато си в режим усб или диск и запалиш преди да го е прочел изцяло (т.е. докато зарежда флашката или диска съответно). Може би ако се използват чинчовите кабели и от тях се вземе сигнал за колоните, няма да препуква, но това надвишава техническите ми умения :smoke:

Камерата е на мястото на едната лампичка на табелата - уж правена за БМВ е46, ама китайска работа - при седани може и да няма проблем, но при фейслифтово купе си трябва преправяне на лайсна и плафона, защото идва по-дебела от дупката (елементарно разбира се, но пък предразполага към няколко счупени щипки :ranting: ) освен това тя си има вграден диод, за да си свети и на табелата с номера, и дава малко синкав цвят, който не знам с какъв диод може да се докара (обикновените диоди също жълтенеят) За 30 долара обаче върши перфектна работа и съм доволен, при това доста.

иначе ще погледна кои клипове ми насичат и ще ти ги пратя когато си оправя скайпа, че ми забива комп. като го пусна :dummy:

Някой с идея за тв тунер?

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Яну 2011, 20:32

ако можеш дай някакви снимки как показва камерата назад
има ли насочващи линии, от къде си я купил и каква система е - PAL или NTSC ?
Мисля, че някой беше написал, че камерата трябва да е NTSC за да се включва автоматично обаче говоря наизуст ..
Преди няколко дни поръчах една камера (не за БМВ-то) която е NTSC без лампичка, защото очаквах да има проблем със осветяването на номера. Ще я пробвам като пристигне

WinCE пача е както казах меню наподобяващо айфон за пускане на програмите на навигацията и сборка от разни програмки за WinCE, които може да намериш и свободно в интернет. Мислех да направя клипче и да го пусна тук, но все не остава време. Програмите са Word, Еxcel, notepad, десетина игри, системни интструменти, календар, калкулатор и други подобни, но не си мислете че са същите както под WinXP например :mhihi:
Не ми се иска да разпространявам пача, защото за сега румънеца помага и е ще е малко нечестно спрямо него.
Иначе преди това трябва да инсталирате английски firmware за WinCE, което всъщност е най-голямата промяна. Той май не е негово творение и не се заплаща за него

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 18 Яну 2011, 1:02

Камерата за задно няма и да тръгне, докато не се укаже на устройството по някакъв начин, че си включил задна ;). При колите с ТВ тунер това става като вземеш този сигнал от светлината за задната и тунера автоматично прехвърля образа на A/V IN входа и го изкарва на монитора на навигацията. Като разглеждах Dynavin-а, такова кабелче не видях, а може и да не съм догледал де :).

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Яну 2011, 7:29

http://www.youtube.com/watch?v=ckrDiAClGgM
Аз мога да кажа как е реализирано при тойота - камерата съм я вързал за задните светлини и в момента в който се включи и подаде видео сигнал към устройството, то нейният сигнал тръгва на екрана. Като я изключиш се показва картата т.е. не е задължително устройството да има специален кабел за камера

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 18 Яну 2011, 10:32

Да, това би могло да стане ако Dynavin-а е програмиран така, че при подаване на сигнал на входа на камерата за задно, автоматично да превключва на този вход и да показва картина от камерата. Самата камера пък взима сигнал за включване от задната светлина. Но аз разбрах, че колегата включва камерата ръчно-демек у-вото не поддържа тази функция. А може и аз да бъркам нещо :confused: .

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Яну 2011, 13:28

Да, така е, колегата включва ръчно камерата, което не е много удобно
ще го мислим като пристигнат

ПредишнаСледваща

Назад към E46