тресене при трьгване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: тресене при трьгване
И аз ако може да попитам нещо
тампоните на дифа голяма играчка ли е да се сменят ?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
m_marinov написа:И аз ако може да попитам нещотампоните на дифа голяма играчка ли е да се сменят ?
Доста голяма играчка е.
Si non confectus, non reficiat.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Някой колега, който е сменял маховик/съединител на дизел да даде мнение за точните симптоми, защото ме човърка отвътре какъв е случая при мен, защото на няколко меса чувам различни работи.
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Моята притриса на първа като не е карана. Като я покарам малко се оправя. Като беше топло времето не го правеше. Дали е тръгнал съединителя се чудя.
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
RaHzElChO написа:Някой колега, който е сменял маховик/съединител на дизел да даде мнение за точните симптоми, защото ме човърка отвътре какъв е случая при мен, защото на няколко меса чувам различни работи.
На моята като я гасях на свободна издаваше звук на метал в метал. Също притрисаше при потегляне

- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Като се заглеждам притриса малко и като е загряла по баир на полусъединител. При гасене нищо не се чува, а при палене притраква нещо под купето точно като запали. Като притриса също притраква под купето, явно някакъв тампон.
Колеги включвам се в темата, защото съм много обезпокоен от тресенето на моя баварец модел Е - 46 Дизел, 2000 г. Моля за помощ!!! Не остана майстор, на който да не съм ходил! Предварително ще упомена какво съм сменил и при все това тресенето е на лице: Съединител, Задни амортисьори, тампони на амортисьорите, скърцащи фтулки, 5 тампона на магарето, кардан (втора употреба), аксеални лагери, тампони на двигателя...може и нещо да пропускам. Просто незнам...не остана нещо да не съм сменил. Последният път като ходих на поредния майстор ми каза да сменя кардана!!! Как го усещам тресенето: на първа няма проблем, на втора когато дам при скорост между 30 и 36,37 км. в час или при обороти до 1950 - 2000 максимум тресенето е ужасно! Мисля, че идва отзад и другото е, че усещам виене при ниска скорост. Всички лагери са сменени на колелата! Хора помогнете!!! Надявам се да съм в правилната тема! Благодаря предварително!
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
На предишната ми кола с предно правеше така. Оказа се вътрешно каре на полуоската 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
ATIL2012 написа:Колеги включвам се в темата, защото съм много обезпокоен от тресенето на моя баварец модел Е - 46 Дизел, 2000 г. Моля за помощ!!! Не остана майстор, на който да не съм ходил! Предварително ще упомена какво съм сменил и при все това тресенето е на лице: Съединител, Задни амортисьори, тампони на амортисьорите, скърцащи фтулки, 5 тампона на магарето, кардан (втора употреба), аксеални лагери, тампони на двигателя...може и нещо да пропускам. Просто незнам...не остана нещо да не съм сменил. Последният път като ходих на поредния майстор ми каза да сменя кардана!!! Как го усещам тресенето: на първа няма проблем, на втора когато дам при скорост между 30 и 36,37 км. в час или при обороти до 1950 - 2000 максимум тресенето е ужасно! Мисля, че идва отзад и другото е, че усещам виене при ниска скорост. Всички лагери са сменени на колелата! Хора помогнете!!! Надявам се да съм в правилната тема! Благодаря предварително!
Колега погледни Демферната шайба може да е с накъсана гума и от там да има вибрации.. но пък ти казваш ,че в движение го прави този проблем не на свободна..
- gele77
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i E46 2004g.
- Детайли за колата: Сега карам 318i 143 коня
Sory no nqma BG.Ikam da pomolq za pomosht,tezi dni smenih saidinitelq i mahovika na 320D E46 2002g. i dnes pri poteglqne ot naklon,kolata mi pritrese,molq za pomosht ot kakvo moje da e tova?
Колеги, да попитам и аз. При мен нещо почна да се проявява това претрисане, САМО когато колата е студена. 2-3 км след потеглянето всякакъв помен от претрисане изчезва. Педала не тупка в нито едно от положенията му, не тресе колата на место или в движение, не изтропва при палене и гасене. Интересното е, че не всеки път, при първо потегляне сутрин, е така изразено претрисането. Понякога е слабо, понякога е ужас. Но винаги студена, а като покарам малко, почва да потегля като автоматик, супер мазно и лесно и без претрисане.
Четох темата, четох по форумите, но не ми стана ясно маховик ли е или някой тампон.
Съединител и маховик са сменяни преди 3 години с нови на Люк. Не е минато кой знае колко като километри.
Възможно ли е да се получава от задържащ диск? Преди 2 седмици рециклирах преден десен апарат. Но не съм сигурен дали другите са Ок, защото колата няма много инерция, когато е под лек наклон или изчаквам на светофар. Но пък и джантите не парят след продължително каране.
Някаква насока какво мога да проверя и има ли вероятност да е друг проблема, освен маховик???
Благодаря.
Четох темата, четох по форумите, но не ми стана ясно маховик ли е или някой тампон.
Съединител и маховик са сменяни преди 3 години с нови на Люк. Не е минато кой знае колко като километри.
Възможно ли е да се получава от задържащ диск? Преди 2 седмици рециклирах преден десен апарат. Но не съм сигурен дали другите са Ок, защото колата няма много инерция, когато е под лек наклон или изчаквам на светофар. Но пък и джантите не парят след продължително каране.
Някаква насока какво мога да проверя и има ли вероятност да е друг проблема, освен маховик???
Благодаря.
Почти година мина, симптомите си останаха, даже малко се засилиха, но нищо не е правено, защото все още се движи добре, а и цената ме спира да правя нещо превантивно. Но аз пак да попитам.
Зимата колата нямаше проблеми със съединителя или с потеглянето, или с вибрации, но в първите по-топли дни и с малко багаж и трима човека вътре, я усетих, сякаш нещо ми буксува.
Усеща се и мирис на феродо. Интересното е, че буксува само на 2-ра и 3-та след 2300 оборота, и то за секунда. Претриса при потегляне на първа, особено ако сме повече хора и е карана дълго в градски условия. При подаване на малко повече газ, при потегляне, избягвам претрисането.
Това какво подсказва?
Съединител или съединител и маховик? Вече веднъж са сменяни съединител и маховик, от предишния собственик, с Люк, минали са може би над 80 Хил км.
И съединителя при БМВ регулира ли се на ръка или е саморегулиращ се?
Зимата колата нямаше проблеми със съединителя или с потеглянето, или с вибрации, но в първите по-топли дни и с малко багаж и трима човека вътре, я усетих, сякаш нещо ми буксува.
Усеща се и мирис на феродо. Интересното е, че буксува само на 2-ра и 3-та след 2300 оборота, и то за секунда. Претриса при потегляне на първа, особено ако сме повече хора и е карана дълго в градски условия. При подаване на малко повече газ, при потегляне, избягвам претрисането.
Това какво подсказва?
Съединител или съединител и маховик? Вече веднъж са сменяни съединител и маховик, от предишния собственик, с Люк, минали са може би над 80 Хил км.
И съединителя при БМВ регулира ли се на ръка или е саморегулиращ се?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Некадърно монтирани съединител и маховик!
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Ако наистина е некадърно монтирам съединителя, то може ли да се направи същият съединител или трябва нов? И какво е необходимо в такава ситуация още да се направи и провери?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
На тези въпроси може да получиш отговор, едва след като се свали кутията от кадърен майстор с необходимите инструменти.