е46 330d ръчка или автоматик

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

е46 330d ръчка или автоматик

Мнение от Clozzy » 29 Сеп 2015, 1:40

Здравейте,предстой ми да си купя първата си кола и съм решил това да е е46 330 D 2004-2005. Обръщам се към вас,защото не съм много запознат с този вид автомобили.Бихте ли ми дали съвет дали да е ръчка или автомат.Каква е разликата?Кое е по добре има ли разлика в ускорението на колата?Благодаря ви. И вторият ми въпрос.Масово този вид автомобили са внос от Италия имате ли впечатления дали това е някакъв проблем.Всеки казва че колите от Италия не струват и са с проблеми.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: е46 330d ръчка или автоматик

Мнение от K_Ilkov » 29 Сеп 2015, 8:53

Тва е за темата за избор по-скоро, а не за тука ...

Автоматика се предава сравнително лесно при 330д-то - почети има писано доста ...
С автомат е по-тромава, но пък автоматик и дизел е много приятна комбинация.
Трудно някой може да ти даде отговор кое е по-добро - идвете си имат "+" и "-"

От къде е все тая - навсякъде читавите коли са скъпи, от Италия ще правиш мотор,
от Германия и Австрия ще е ръждива отдолу - угодия няма :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 29 Сеп 2015, 9:05

K_Ilkov написа:Тва е за темата за избор по-скоро, а не за тука ...

Автоматика се предава сравнително лесно при 330д-то - почети има писано доста ...

От къде е все тая - навсякъде читавите коли са скъпи, от Италия ще правиш мотор,

Не е задължително..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 29 Сеп 2015, 9:28

Аз съм с ръчка на този мотор . При ръчката маховика и съединителя са скъп,но поносим консуматив . Иначе предполагам са една идея по-икономични и пъргави спрямо автоматика .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Сеп 2015, 9:52

Clozzy написа:Здравейте,предстой ми да си купя първата си кола и съм решил това да е е46 330 D 2004-2005. Обръщам се към вас,защото не съм много запознат с този вид автомобили.Бихте ли ми дали съвет дали да е ръчка или автомат.Каква е разликата?Кое е по добре има ли разлика в ускорението на колата?Благодаря ви. И вторият ми въпрос.Масово този вид автомобили са внос от Италия имате ли впечатления дали това е някакъв проблем.Всеки казва че колите от Италия не струват и са с проблеми.

Колега, дали искаш ръчка или автомат трябва да решиш ти- ръчната скоростна кутия осигурява по-голяма динамика и по-точно управление на мощността на двигателя, автоматичната определено е голямо удобство, особено ако караш преобладаващо в града. По отношение на това от къде е колата- едва ли е от голямо значение, важното е да се прегледа добре преди покупката и да не се спираш на автомобили в долната ценова група за модела, защото след това може да дадеш хиляди левове за ремонти от всякакво естество.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 29 Сеп 2015, 10:04

zvetiko написа:
Clozzy написа:Здравейте,предстой ми да си купя първата си кола и съм решил това да е е46 330 D 2004-2005. Обръщам се към вас,защото не съм много запознат с този вид автомобили.Бихте ли ми дали съвет дали да е ръчка или автомат.Каква е разликата?Кое е по добре има ли разлика в ускорението на колата?Благодаря ви. И вторият ми въпрос.Масово този вид автомобили са внос от Италия имате ли впечатления дали това е някакъв проблем.Всеки казва че колите от Италия не струват и са с проблеми.

Колега, дали искаш ръчка или автомат трябва да решиш ти- ръчната скоростна кутия осигурява по-голяма динамика и по-точно управление на мощността на двигателя, автоматичната определено е голямо удобство, особено ако караш преобладаващо в града. По отношение на това от къде е колата- едва ли е от голямо значение, важното е да се прегледа добре преди покупката и да не се спираш на автомобили в долната ценова група за модела, защото след това може да дадеш хиляди левове за ремонти от всякакво естество.

:yes: :yes: :yes:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Сеп 2015, 10:25

Evkata написа:
K_Ilkov написа:Тва е за темата за избор по-скоро, а не за тука ...

Не е задължително..

Съгласен :yes:

Ама си се фокусирал само върху тая част ... То и от Германия излизат коли без ръжда ...
Зависи от района, кой как е пазил гледал обработил купето и тн. Има и итлаианци дето сменят масло :yes:
единственото 100% вярно е уголеменото ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Сеп 2015, 12:00

philipz написа:Аз съм с ръчка на този мотор . При ръчката маховика и съединителя са скъп,но поносим консуматив . Иначе предполагам са една идея по-икономични и пъргави спрямо автоматика .

Поносим? - рециклажа на турбината на автоамта е по-евтин от маховика на ръчката...никога няма да има вибрациите на ръчката,че са идея по-икономични да и малко по-пъргави ,но двете са различни,а автоамта е страхотно удобство съчетан с голям мотор ,няма как 204 коня на 3.0 дизел и с малко ремап да е тромав
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 29 Сеп 2015, 12:20

То ако става въпрос, намират се и италианки на които им се случва да родят от мъжа си, ама сега изключенията ли да гледаме или принципа.Баш точно си бе казано - от Италия има голям шанс да правиш двигател, от Англия, Германия, Австрия, тенекии. Тоест откъде идва колата не е толкова важно.
Колкото за кутията, аз винаги съм недоумявал как хората се набутват да си купят харчеща ламя, тромава, кекава, капризна, изискваща скъпа поддръжка и консумативи, за капак на всичко ти липсва и удоволствието от шофирането.....За мен лично автомата има единствено и само недостатъци и отвсякъде, всячески си набутан, прекаран и преебан :no: :no: :no: :no:
Всичко това само и само щото ме мързи да натисна един педал и да преместя една пръчка.....
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Сеп 2015, 12:46

ivoaudi написа:То ако става въпрос, намират се и италианки на които им се случва да родят от мъжа си, ама сега изключенията ли да гледаме или принципа.Баш точно си бе казано - от Италия има голям шанс да правиш двигател, от Англия, Германия, Австрия, тенекии. Тоест откъде идва колата не е толкова важно.
Колкото за кутията, аз винаги съм недоумявал как хората се набутват да си купят харчеща ламя, тромава, кекава, капризна, изискваща скъпа поддръжка и консумативи, за капак на всичко ти липсва и удоволствието от шофирането.....За мен лично автомата има единствено и само недостатъци и отвсякъде, всячески си набутан, прекаран и преебан :no: :no: :no: :no:
Всичко това само и само щото ме мързи да натисна един педал и да преместя една пръчка.....

:kuku:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 29 Сеп 2015, 13:10

Получило се е объркване колега. Мнението ми се е ъпнало след твоето, а отговорът ми би трябвало да е над твоят. А колкото до различията ни по отношение автомати не се кахъри, ние сме различни хора с различни интереси. Просто съм изказал мнение и съм се обосновал. Според мен ръчката е не една, а няколко идеи по - бърза, иконимична и дуракоустойчива:)
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 29 Сеп 2015, 13:24

ivoaudi написа:Получило се е объркване колега. Мнението ми се е ъпнало след твоето, а отговорът ми би трябвало да е над твоят. А колкото до различията ни по отношение автомати не се кахъри, ние сме различни хора с различни интереси. Просто съм изказал мнение и съм се обосновал. Според мен ръчката е не една, а няколко идеи по - бърза, иконимична и дуракоустойчива:)

Конкретно за модела ли говориш или по принцип?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 29 Сеп 2015, 13:24

Кой харесва автомати и кой ръчки, няма никакво значение!
Колегата , пуснал темата , трябва да знае само , че точно на този модел
автомата не обича големия въртящ момент на мотора и не издържа дълго!
Ръчната кутия в случая е за предпочитане.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 29 Сеп 2015, 14:12

JTD написа:
ivoaudi написа:Получило се е объркване колега. Мнението ми се е ъпнало след твоето, а отговорът ми би трябвало да е над твоят. А колкото до различията ни по отношение автомати не се кахъри, ние сме различни хора с различни интереси. Просто съм изказал мнение и съм се обосновал. Според мен ръчката е не една, а няколко идеи по - бърза, иконимична и дуракоустойчива:)

Конкретно за модела ли говориш или по принцип?

Изобщо.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 29 Сеп 2015, 14:23

Аве не беха ли тия точно, дето им се цепеха купетата отпред при калниците + задния мост?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Следваща

Назад към E46