Превенция срещу кражба на колите ни

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Превенция срещу кражба на колите ни

Мнение от philipz » 19 Юни 2015, 15:32

Здравейте колеги !

Напоследък много често се крадат е46-ци от всякакви разновидности ! Поради тази причина създавам тази тема ,за да споделим полезен опит в превенцията на кражбата на колите ни .
Доколкото прочетох от тази тема във форума :http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=284390 , най-честите способи са чрез допълнителен имобилайзер , прекъсващ определена верига в системата . Друг от методите е чрез тайно ключе ( това нямам идея какво е :| ).

Моля да давате идеи и за други методи , защото тези очевидно са до болка познати на крадците.

Другото ,което искам да повдигна като въпрос е - ако не ти открадат колата , броните са доста по-лесни за сваляне . Знам,че се държат на 2 болта , та мисълта ми е , има ли начин да се заменят тези болтове със секретни такива , и от къде могат да се намерят подходящи ?

Ако ви хрумват и други превантивни мерки за свалянето на чаркове от колата ( фарове , лайсни , парктроници и т.н ) от крадците , моля дерзайте тук :)

За съжаление трябва сами да се пазим , няма кой друг :|

Благодаря ви колеги !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Превенция срещу кражба на колите ни

Мнение от zvetiko » 19 Юни 2015, 15:49

Един от основните елементи на превенцията против кражба е изненадата. Ако се спомене кое как се прави- ще се обезсмисли.
По отношение на закрепването на външни елементи- колкото са по-здраво закрепени толкова са по-тежки последиците за колата при кражбата им, да кажем вместо халоген, може да се наложи да се купува и броня. Също така при закрепването трябва да се мисли как ще се демонтира даден елемент, когато се налага ремонт- да кажем един колега със седмица, дойде да му сменя крушката на ангелските очи, за да се смени трябва да се извади фара, за да се извади, се демонтира частично бронята. Лошото беше, че за да не му откраднат датчиците на парктроника, беше залепил със силикон декоративните лайсни на бронята и демонтажа и можеше да стане само с чупене, провери цената им и мисля, че беше около 200лв/ бройката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 19 Юни 2015, 16:25

Ти напиши относно всички шукариики, който си накичил срещу кражба на колата си, тук! Пък се надявай да не ти я вдигнат :banghead:
От къде си сигурен, че всички тук сме честни бмв ентусиасти и няма хора, които само чакат такава тема и да ти вдигнат колата, знаейки как ТОЧНО твоята е защитена. Тези неща се обсъждат само между приятели/роднини и това е, не се споделят на всеобщо слушане, защото само може да си изпати някой. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 19 Юни 2015, 18:12

колега,вярвай че тази тема е излишна.............
но за "тях" е полезна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 19 Юни 2015, 19:28

Няма смисъл от всякакви глупости......
през нощта ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на платен паркинг! 50,60 лв на месец ама е сигурно и ще спите спокойно
през деня на оживени места :bchug:

Живеем в България..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 19 Юни 2015, 21:51

wladio написа:колега,вярвай че тази тема е излишна.............
но за "тях" е полезна.

;) То е младо момчето, с времето ще се научи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 19 Юни 2015, 23:09

1 . Гаражна клетка 6-700 лева да си я купиш или платен паркинг 50-60 лв месечно . Не може да имаш претенции ,че караш хубава кола и то марка ,която е по-скъпа и уважавана от другите и да я държиш пред блока наравно с ръждасялите опели и голфовве на 30 години и да не можеш да отделиш някви къси пари за сигурността й .

2.Ще спомена някои от хитрините,които всички знаем ,а и крадците бъдете сигурни знаят.Няма нужда да се превземате,че някой чете форуми,за да разбере как се крадат коли :lol: Хората които крадат коли в София са не повече от 10-20 човека ,бандите са 2-3 . Всички до един са професионалисти от най-високо ниво . Знаят всичко,дори и това което ние не знаем да направим :) .
Примерно тайно копче ,което да спира тока към горивната помпа и по този начин колата няма палене без да се натисне копчето.Да,това се знае от всички ,но всеки може сам да си избере къде да го скрие и си е индивидуално за всеки.
Сваляне на волана
Слагане на допълнителен чип - по -скъпо е обаче.

3.Каско.По-добре да дадеш 300-400 лева ,дори и да стане най-лошото ,ще вземеш поне 80% от парите за колата.А пък ако не стане,ще ги избиеш от изписване на щети.

И още методи и начини има,но разберете,че набележат ли ви колата е въпрос на време.Ако трябва и с Паяк ще ви я вдигнат.Ако трябва ще ви следят месеци наред и ще ви я вземат на бензиностанцията.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 20 Юни 2015, 9:33

Друг добър вариант е да сложиш бомба в колата и да изчакаш крадците да я откарат в редовната дестинация някой гараж в някое забутано село и там да взривиш колата. При 2,3 смъртни случая на джамбази ще се предотврати напълно кражбата на коли :mhihi:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 22 Юни 2015, 17:51

Мтел мисля, че предлагаха некав GPS да се сложи на колата и да се следи постоянно. Не знам някой да го е правил, ама не е изброено от по-горните колеги.. :D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: BMW M5 или M3
Детайли за колата: 320d, 6 speed, 2003, 150 P.S.
525d LCI

Мнение от guBaHeTo » 22 Юни 2015, 20:32

dpopov написа:Мтел мисля, че предлагаха некав GPS да се сложи на колата и да се следи постоянно. Не знам някой да го е правил, ама не е изброено от по-горните колеги.. :D

Единствено нещо такова може би, ще им се отрази на джамбазите. Всичко останало е безполезно срещу тях...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Юни 2015, 20:36

guBaHeTo написа:
dpopov написа:Мтел мисля, че предлагаха некав GPS да се сложи на колата и да се следи постоянно. Не знам някой да го е правил, ама не е изброено от по-горните колеги.. :D

Единствено нещо такова може би, ще им се отрази на джамбазите. Всичко останало е безполезно срещу тях...

Пари на вятъра бият му тапата докато го намерят и после просто с чука :mhihi: или му махат батерията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 23 Юни 2015, 9:20

oci написа:
guBaHeTo написа:

Пари на вятъра бият му тапата докато го намерят и после просто с чука :mhihi: или му махат батерията

ако го потърсят въобще..
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gameon_BG » 23 Юни 2015, 9:30

За това слагате 2. Един на сравнително лесно място и един заврян. Като намерят първия едва ли ще търсят втори :mrgreen: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 23 Юни 2015, 11:28

Докато има магазини от сорта на Мегапартс, автоморги, онлайн теми из фейсбук купува продава бмв и прочие и прочие ще се крадат и още и още. А нашите 70 000 полицая си търкат големите шкембета и се чудят вечер къде да си наместят патрулката и да поспят. Относно темата да не съм съвсем оффтопик. Гепай си акумулатора всяка вечер с теб и готов хаха :) На мен за 1 месец ми окрадаха задния лип, емблемите и накрая за капак ми нарязаха гумите по доста брутален начин. Накрая се принудих и продадох колата!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 E46 2.2

Мнение от Psysky » 23 Юни 2015, 18:31

Колеги, извинявам се ако звуча лаишки или не на място, ама тези мерки, които разисквате, в случай на липса на каско - кражба на цял автомобил ли са? Или просто не разчитате на Каско-то? Тези коли които се крадат имат ли каско изобщо. Интересно ми стана, защото нали неизказаната истина е, че застрахователи и джамбази до някъде работят заедно, за да не си "пречат".

Следваща

Назад към E46