330д проблем палене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- deqn_petkov
- Потребител
-
330д проблем палене
Здравейте колеги.имам следния проблем:колата е 330 д 2000 година 184 коня.колата пали когато в студена,но като е топла пали когато си поиска и като изстине си пали.смених датчик колянов вал но не се оправи и вече не знам какво да правя.на диагностика не отчита проблем.благодаря предварително 

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
- deqn_petkov
- Потребител
-
Re: 330д проблем палене
Благодаря колега ще го сменя и ще пиша какъв е резултата
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Каква диагностика прави и с какво и надявам се при можещ човек.. Какъв датчик сложи оригинален или някакъв заместител. Това палене студена и не палене топла виж погледни и температурният датчик на мотора.
Не бързай така да сменяш датчици за по 200 лева парчето преди да си сигурен
Не бързай така да сменяш датчици за по 200 лева парчето преди да си сигурен

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
А дюзите как са? На топло може да не пали от пикаеща дюза...направи диагностика при хора които са наясно и ще се разбере. Успех 

- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Аз имах същият проблем с 530d. Оказа се студена спойка в DDE-то. На диагностика с GT1 показа вътрешна грешка в компютъра. Като се разчетох по чуждите сайтове, това се оказа честа причина при тези симптоми. Дано откриеш бързо проблема, защото е доста неприятно. На мен ми се случи на бензиностанция и така блолирах едната колонка.
Sent from my LT22i using Tapatalk
Sent from my LT22i using Tapatalk
- deqn_petkov
- Потребител
-
Дюзите съм ги свалял и замервал на стенд нямат проблем, последния път ми даде грешка в компютъра
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
дюзи не закачаи тези датчици 

- guBaHeTo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: BMW M5 или M3
- Детайли за колата: 320d, 6 speed, 2003, 150 P.S.
525d LCI
Може да са много неща... дюзи, разтегната верига, центровка и т.н. Как така без да сте видели колата давате диагноза дюзи или нещо друго като нямате допир с колата
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
deqn_petkov написа:Здравейте колеги.имам следния проблем:колата е 330 д 2000 година 184 коня.колата пали когато в студена,но като е топла пали когато си поиска и като изстине си пали.смених датчик колянов вал но не се оправи и вече не знам какво да правя.на диагностика не отчита проблем.благодаря предварително
Това, че не показва никаква грешка не означава, че не може с диагностика да се намери проблема. За целта намираш наистина човек който знае кое как работи и знае какво да гледа, а не само дали има грешки или не и я пускате на реални данни, ако се наложи и в движение и ще се хване проблема.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
guBaHeTo написа:Може да са много неща... дюзи, разтегната верига, центровка и т.н. Как така без да сте видели колата давате диагноза дюзи или нещо друго като нямате допир с колата
Да особено на тоя мотор разтегната верига и центровка......

- guBaHeTo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: BMW M5 или M3
- Детайли за колата: 320d, 6 speed, 2003, 150 P.S.
525d LCI
choio написа:guBaHeTo написа:Може да са много неща... дюзи, разтегната верига, центровка и т.н. Как така без да сте видели колата давате диагноза дюзи или нещо друго като нямате допир с колата
Да особено на тоя мотор разтегната верига и центровка......![]()
![]()
Точно на този мотор сменихме верига и колата започна да пали топла... какво толкова нереално има, или за теб колите дето караме са си на "реалните километри" и са карани от лекари дето ги ползват само по 5 км на ден да ходят до болницата...
- choio
- младши ентусиаст
-
guBaHeTo написа:choio написа:guBaHeTo написа:Може да са много неща... дюзи, разтегната верига, центровка и т.н. Как така без да сте видели колата давате диагноза дюзи или нещо друго като нямате допир с колата
Да особено на тоя мотор разтегната верига и центровка......![]()
![]()
Точно на този мотор сменихме верига и колата започна да пали топла... какво толкова нереално има, или за теб колите дето караме са си на "реалните километри" и са карани от лекари дето ги ползват само по 5 км на ден да ходят до болницата...
Досега не съм чул за разтегната верига на такъв...ама щом сте сменили и всичко е ок....и каква центровка се прави на този мотор?
- itso7777
- Потребител
-
- Кара: Бмв-320д Е46
- Мечтае да кара: Бмв-330д Е60
Имам подобен проблем и е помпата при мен. Ниско налягане обаче моята е 320д 136коня.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2