OBD/CAN газов инжекцион на М52В28
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
OBD/CAN газов инжекцион на М52В28
Колеги, преди няколко месеца си купих купе с М52В28 с монтиран газов инжекцион AGIS OBD/CAN. При каране извън града при натоварване около 2000 до към 2500 оборота при по-рязко натискане на газта ми изключва винаги 4-ти цилиндър. След ходене при газаджията, който е слагал инжекциона и донастройване на картите проблема остава като записва и грешки за ламбдите за богата смес, но може би е нормално защото пообогати сместа при донастройването. Вчера сипах изглежда някаква кофти газ на ОМВ и колата тотално умря на газ, дори в града по светофарите започва да тресе и дори загасва, като грешката пак е в 4-ти цилиндър, а до сега никога в града не съм имал проблеми. По телефона газаджията ми каза, че са се омазали адаптациите заради лошата газ и затова било така. Утре ще му я закарам да я види и евентуално да смени дюзата на 4-ти цилиндър, понеже на бензин нямам никакви проблеми. Молбата ми е някой които е наясно ако може да ми разясни как стоят нещата с тия самоадаптации на ОБД газовите инжекциони и верни ли са думите на газаджията, че тоя мотор е много претенциозен към газ? И какво бихте ме посъветвали да направя за да си реша проблема. Дюзите ми са APIS SOLO. Благодаря на отзовалите се!
Re: OBD/CAN газов инжекцион на М52В28
Карам Е38 със същия мотор и газова STAG 300ISA2 като OBD ми е ИЗКЛЮЧЕНО
На газ върви почти като на бензин,двигателя не тресе на празен ход и си ускорява равномерно без придърпване-не бих казал че този мотор е капризен към газта
Защо не пробваш при друг газаджия?

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
Тук във Варна е трудно с газаджиите, който да питам казва, че нямало кадърни тук. А интересното е, че разхода ми извън града при каране 120-130 е 9/100, което страшно много ме радва, в града по задръстванията ми е 15.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Във Варна наистина няма кадърни газаджий и аз имам наблюдения към единичния ванос б28 никакви проблеми с газта но щом ти дава проблеми във даден цилиндър само на газ, найстина би трябвало да се види какво става с инжектора 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ще чета с интерес аз съм със същия мотор , и газова агис и апис соло , но не съм вързал още жиците да видя кво съм направил де (аз си я монтирах) колега би ли споделил как е вързана обд адаптацията ? Благодаря предварително
I'm slowly drifting

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
Не съм я ровил да гледам как е свързана, но взех да се замислям да пробвам с изключване на обд връзката. Иначе развитието по темата е, че колата тотално умря на газ след зареждане на Омв. Буквално спря на газ преди да свърши още и интересното е, че не обръща на бензин а направо загасва. Заредих 8 литра на Еко и сега мога да се движа на газ, но мощноста е доста намалена. Според газаджията трябва да покарам малко да се поизчистела от старата газ и да правим адаптации наново, че от лошата газ се били омазали. А дали е така не знам.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ти имаш ли кабел да си я четеш сам ? Че аз подпуках вчера моята , но и тя нещо не е ок
I'm slowly drifting

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
Все се каня да си купувам но още не съм. Иначе днес говорих с друг газаджия и ми каза, че сигурно имам запушване някъдеи затова колата предърпва много и другото, което ми предложи е да изключи ОБД и да направи нови настройки. И сега се чудя как да постъпя, ако някой изкаже мнение ще съм много благодарен и реално какво ще изгубя ако изключа ОБД?
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Принципно ако колата е добре настроена и без ОБД ще си върви без проблеми. Явно бъркат нещо хората при теб и се опитват да го оправят с корекция през ОБД и както се вижда не се получава. Като цяло този мотор е безпроблемен за газ! Спрете ОБД и направете колата да върви без да се освятква и да умира и след това го включете ако има нужда!
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
Утре ми пристига кабела и ще се опитам да си я настроя сам. Ще съм благодарен ако някой препоръча как да го направя, всмисъл какво налягане да и задам и т.н. пък ако някой ми опише стъпките за най-правилна настройка ще е още по хубаво. Пак казвам АГИС ОБД, изпарител Шарк, инжектори Апис Соло.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Колега този мотор , а също и М54 си вървят чудесно и с газова без OBD връзка. Разлика в качеството и количеството което сипват на различните газостанции наистина има , но чак да спре изцяло работата на газ не е възможно. Имах подобен случай на твоя при току що монтирана газова на една Алфа и се оказа, че има задръстване по чисто-новите тръби за газта. Бих ти препоръчал да закачиш газовата на компа, да изключиш OBD комуникацията и да пуснеш една автоматична настройка. Ако картинката е същата, отиваш при газаджията и го караш да си оправи бакиите.
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
bmwinio написа:Утре ми пристига кабела и ще се опитам да си я настроя сам. Ще съм благодарен ако някой препоръча как да го направя, всмисъл какво налягане да и задам и т.н. пък ако някой ми опише стъпките за най-правилна настройка ще е още по хубаво. Пак казвам АГИС ОБД, изпарител Шарк, инжектори Апис Соло.
Човек през форума много сложно ще стане само време и пари ще трошиш! Вземи го закрепи да работи някак си и отиди на най-близкото място където някой разбира да ти го настрои. Но си вземи кабела и ПЦ-то че не са много популярни тези уредби!
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
Тая вечер инсталирах програмата и излязох да настройвам. В първия момент всичко беше наред, но после пак обичайното зверско придърпване, изключване на цилиндри. И като прочетох грешките в газовия комп имаше за грешно измерване на налягането на газа и температурата на газа. Мисля, че това е ключа от палатката, но ще си покаже тия дни. Иначе нямам нищо напротив да си платя на някой да ми я настрои, но първо мисля, че проблема в момента не е в настройката и колкото газаджии съм питал всички са все много заети и ми казват за след седмица. Просто не им се занимава сякаш.
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Не знам какво трябва да значи това грешно измерване но понякога тези сензори са в един корпус. Може самия сензор нещо да е повреден. Вземи пусни някакъв teamviewer или нещо подобно да видя какво ти показва.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
Днес взех друг МАП от един газаджия и нещата за сега са наред, през седмицата ще правим настройки по магистралата за да стане всичко както трябва. Благодаря на отзовалите се!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2