Проблем със стартер е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Проблем със стартер е46
Привет колеги.
Когато тръгна да запаля се слуша едно виене на ротор но не и зацепване на бендикс и така 4-5 пъти и като разместя лоста на сухо колата пали (стартер работи добре(шалтера исхвърля бендикса и колата пали) ).
След като се посъветвах с майстори ми казаха да си сменя бендикса.
Днес свалям стария стартер и съм се заредил с два бендикса защото не знаех кои модел е стартера и гледам че пластмасата под лоста които изхвърля стартера е счупен а там има 3 зъбни колелета и вървят уртапанела,и реших да взема друг стартер (втора употреба 60лв със същите оригинални номера като моя)и да го сложа .След като го сложих колата запали веднъж без проблем и повече не иска да изхвърли бендикса.Като искам да запаля се слуша едно цъкане от шалтера таблото става дискотека(светва къде кво лампа има барабар с фаровете)и не иска да изхвърля бендикса.
Свалих пак стартера и си оборудвах стария стартер с частите които бяха развалени от новия и пак същата работа.
Кабелите на шалтера са 3 и няма как да се объркат защото са различна дебелина.
Ако някои е имал същия или подобен проблем нека сподели.
Колата е 46 99г 318i
Иначе как го свалих за 20 мин.
1-откачих клемите
2-махнах пластмасови капак на филтъра за купето след това филтъра и накрая с 5 зведи свалих тавата на филтъра за купето.От там се отваря гледка на горния подържащ болт на стартера.Развива се с торкс но става и със звезда 10.
3-под колата съм и гледам шалтера на стартера и развивам основния кабел(те са два) с номер 13 и после малкия кабел (и те са два но другия е от другата страна) с номер 10
3-развивам долния подържащ болт на стартера и с клатене го дърпам напред към фаровете.
4-след като излезне се завърта надолу и се откача последния кабел от шалтера които е номер 8.
Събирането става по обратния ред.
За кабелите не се притесняваите няма как да ги объркате всички са с различна широчина обувки.
Искаше ми се да направя и снимки но ми е евтин телефона паа за по нов не ми отива мноо съм зле

Когато тръгна да запаля се слуша едно виене на ротор но не и зацепване на бендикс и така 4-5 пъти и като разместя лоста на сухо колата пали (стартер работи добре(шалтера исхвърля бендикса и колата пали) ).
След като се посъветвах с майстори ми казаха да си сменя бендикса.
Днес свалям стария стартер и съм се заредил с два бендикса защото не знаех кои модел е стартера и гледам че пластмасата под лоста които изхвърля стартера е счупен а там има 3 зъбни колелета и вървят уртапанела,и реших да взема друг стартер (втора употреба 60лв със същите оригинални номера като моя)и да го сложа .След като го сложих колата запали веднъж без проблем и повече не иска да изхвърли бендикса.Като искам да запаля се слуша едно цъкане от шалтера таблото става дискотека(светва къде кво лампа има барабар с фаровете)и не иска да изхвърля бендикса.
Свалих пак стартера и си оборудвах стария стартер с частите които бяха развалени от новия и пак същата работа.
Кабелите на шалтера са 3 и няма как да се объркат защото са различна дебелина.
Ако някои е имал същия или подобен проблем нека сподели.
Колата е 46 99г 318i
Иначе как го свалих за 20 мин.
1-откачих клемите
2-махнах пластмасови капак на филтъра за купето след това филтъра и накрая с 5 зведи свалих тавата на филтъра за купето.От там се отваря гледка на горния подържащ болт на стартера.Развива се с торкс но става и със звезда 10.
3-под колата съм и гледам шалтера на стартера и развивам основния кабел(те са два) с номер 13 и после малкия кабел (и те са два но другия е от другата страна) с номер 10
3-развивам долния подържащ болт на стартера и с клатене го дърпам напред към фаровете.
4-след като излезне се завърта надолу и се откача последния кабел от шалтера които е номер 8.
Събирането става по обратния ред.
За кабелите не се притесняваите няма как да ги объркате всички са с различна широчина обувки.
Искаше ми се да направя и снимки но ми е евтин телефона паа за по нов не ми отива мноо съм зле

Последна промяна nasko_hd на 21 Юни 2014, 21:30, променена общо 2 пъти
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем със стартер
Зареди си акумулатора 

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
акумyлатора е нов в гаранция 77ah.
И не може до одеве да е палила с него сега изведнъж батерията да е в трастиките
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
nasko_hd написа:акумyлатора е нов в гаранция 77ah.
Тогава си виж клемите дали са затегнати.Тая дискотека я прави като няма акумулатор.
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Геца и аз четях по темите че когато се опиташ да запалиш и стане диско таблото и светната фаровете проблема отива или имобилаизер или слаба батерия .Понеже не давам никои да ми пипа по колата аз лично оправях клемите и да ти кажа +та клема колко и да е стягам е хлабава затова сложих една пластина да затегне малко повече а минусовата си стегна добре.Клемите ги намазах с малко кастрол да не клеясват до понеделник докато си взема спреи за почистване.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
По клемите си търси проблема,а колкото до маслото то е изолатор и няма работа там има си други методи за предпазване.
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Геца запалил съм тук една свещ и се надявам да си прав .Сега вечерям и след малко слизам па да я мъча.
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Геца бирата ще е от мен.
Почистих с шкурка кабелите и сложих по една пластина между кабелите и клемите на акумулатора за да стегнат по добре и всичко си дойде на мястото.

Почистих с шкурка кабелите и сложих по една пластина между кабелите и клемите на акумулатора за да стегнат по добре и всичко си дойде на мястото.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
nasko_hd написа:Геца бирата ще е от мен.![]()

ПП.Иди оправи я тая хлабава клема,че пак ще има да береш ядове и то някаде по път с тези пластинки.
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем със стартер е46
Лошото е че самата клема е по тънка от най-тънкото положение на кабела и няма ко да измаисторя освен да го пусна за продажба и да си купя
по- хубав с по-хубави клеми.

по- хубав с по-хубави клеми.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
При всеки който се занимава с акумулатори се продават и нови клеми.
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Те кабелите са хубави просто акумулатора явно не е стандартен и бягат с по 1мм.В магазина който работя има и клеми има и втулки за клемите на акумулатора.При мен става въпрос за милиметри. 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами колега,аз мисля че проблема не е в акомулатора,самия акумулатор на бмв е с по дебели клеми-и самите клеми на колата са по големи.След като се сложи друг акумулатор наистина не оплатняват добре

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
unikalen88 написа:ами колега,аз мисля че проблема не е в акомулатора,самия акумулатор на бмв е с по дебели клеми-и самите клеми на колата са по големи.След като се сложи друг акумулатор наистина не оплатняват добре
И аз вече съм на това мнение колега.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
А какъв е акумулатора? Щото на Бош и Монбат, клемите са си добре. 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2