Колеги моля за съвет относно е46 320 2.2 2001
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stenli_g
- Потребител
-
- Кара: BMW e92 330dA 245 ps.
- Мечтае да кара: BMW e92 335i
Колеги моля за съвет относно е46 320 2.2 2001
Здравейте колеги, отправам се към вас защото съм крайно неопитен и се доведох до една плачевна ситуация.
Влюбен съм в БМВ тата и както всеки един пишльо на 21 години работи за да си купи кола.И ето какво ми се случи:
Нямах търпение и веднага след подписването ми на постоянен трудов договор изтеглих кредит за да си купя мечтаното БМВ. Изтеглих 5800лв. И се започна търсене естествено избързах и си купих възможно най лошият избор. БМВ е46 320 2.2 2001г. Когато ходих да я гледам колата бях толкова превъзбуден и омаян от самата емблема,че не гледах за проблемите на колата а исках по скоро да се добера до нея да я подкарам.Купих въпросната кола за сумата от 4000лв., но колата се оказа пълна скръб след като отидох в сервиз. Та проблемите по колата са : Съединител, хидравлична помпа, заден ляв лагер,гумено каре на кардана,тампоните на носачите ги няма,има нужда от реглаж отзад,пуши от зад доста и харчи маслото. Съответно сумата за ремонт ще е доста голяма.Моля посъветвайте ме как да постъпя най добре.Ако тръгна да я продавам едва ли ще мога да и взема парите,ако тръгна да правя няма да ми стигнат парите.. а все пак искам да карам кола. Моля не ми казвайте какво е трябвало да направя,ами посъветвайте ме как да постъпя. Или ако някой знае как може да ми излезне по достъпен ремонтът,че съм пред нервен срив и ми иде да се хвърля от някъде.
Влюбен съм в БМВ тата и както всеки един пишльо на 21 години работи за да си купи кола.И ето какво ми се случи:
Нямах търпение и веднага след подписването ми на постоянен трудов договор изтеглих кредит за да си купя мечтаното БМВ. Изтеглих 5800лв. И се започна търсене естествено избързах и си купих възможно най лошият избор. БМВ е46 320 2.2 2001г. Когато ходих да я гледам колата бях толкова превъзбуден и омаян от самата емблема,че не гледах за проблемите на колата а исках по скоро да се добера до нея да я подкарам.Купих въпросната кола за сумата от 4000лв., но колата се оказа пълна скръб след като отидох в сервиз. Та проблемите по колата са : Съединител, хидравлична помпа, заден ляв лагер,гумено каре на кардана,тампоните на носачите ги няма,има нужда от реглаж отзад,пуши от зад доста и харчи маслото. Съответно сумата за ремонт ще е доста голяма.Моля посъветвайте ме как да постъпя най добре.Ако тръгна да я продавам едва ли ще мога да и взема парите,ако тръгна да правя няма да ми стигнат парите.. а все пак искам да карам кола. Моля не ми казвайте какво е трябвало да направя,ами посъветвайте ме как да постъпя. Или ако някой знае как може да ми излезне по достъпен ремонтът,че съм пред нервен срив и ми иде да се хвърля от някъде.

Максималната скорост с която можеш да вземеш един завой е много близка до тази с която не можеш.
- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
Re: Колеги моля за съвет относно е46
Колега,не мога да се въздържа и ще изкоментирам ситуацията ти!На това бих му казал Тройна набутвация.
1.Изхарчил си пари дето ги нямаш
2.Купил си нещо с тях,дето не си струва парите
3.Поради първите 2 точки нямаш възможност да минеш към точка 3 - оправяне на ситуацията.Да ама не.Винаги има изход!
Понеже работата ми е да давам кредити,ама в банка(не от тия бързите,дето те затриват бързо) ще ти предложа да поизтеглиш още малко кинти и да си стегнеш колата като хората.Елементарната сметка е още едни 1500лв(примерно) за 10 години,което при средни лихви на пазара 10 % прави едни 20 лв на месец.Ако пък сегашния ти кредит е за кратък период,може да го рефинансираш с добавка малко по-голяма сума.Примерно го правиш 7500 лв за 10 години и вноските са не повече от 100 лв/месец.Просто 10 год е максималния срок който дават банките.Като имаш една читава сума,хващаш някой услужлив разбирач от форума от твоя район,той те насочва за майстори и части и си стягаш колата.Така или иначе,нещо което смениш сега, ще ти спести разход за доста време напред.И така хем ще караш здрава кола,хем пък и няма да ти тежи дълга към банката.Ако имаш още въпроси за финансирането - питай.За технически въпроси не съм аз твоя човек.
3.Поради първите 2 точки нямаш възможност да минеш към точка 3 - оправяне на ситуацията.Да ама не.Винаги има изход!
Понеже работата ми е да давам кредити,ама в банка(не от тия бързите,дето те затриват бързо) ще ти предложа да поизтеглиш още малко кинти и да си стегнеш колата като хората.Елементарната сметка е още едни 1500лв(примерно) за 10 години,което при средни лихви на пазара 10 % прави едни 20 лв на месец.Ако пък сегашния ти кредит е за кратък период,може да го рефинансираш с добавка малко по-голяма сума.Примерно го правиш 7500 лв за 10 години и вноските са не повече от 100 лв/месец.Просто 10 год е максималния срок който дават банките.Като имаш една читава сума,хващаш някой услужлив разбирач от форума от твоя район,той те насочва за майстори и части и си стягаш колата.Така или иначе,нещо което смениш сега, ще ти спести разход за доста време напред.И така хем ще караш здрава кола,хем пък и няма да ти тежи дълга към банката.Ако имаш още въпроси за финансирането - питай.За технически въпроси не съм аз твоя човек.
Според мен вариантите са ти два:
1. Почваш лекичко да оправяш във времето каквото можеш, като започнеш от най-важните неща.
2. Продаваш я за 3500 или 3000 и си назад поне със сигурна сума, че почнеш ли ремонти не се знае колко ще се овътриш, а веднъж вече автомобила изпуснат до такова състояние.....
Успех, другия път гледай внимателно.
1. Почваш лекичко да оправяш във времето каквото можеш, като започнеш от най-важните неща.
2. Продаваш я за 3500 или 3000 и си назад поне със сигурна сума, че почнеш ли ремонти не се знае колко ще се овътриш, а веднъж вече автомобила изпуснат до такова състояние.....
Успех, другия път гледай внимателно.

- stenli_g
- Потребител
-
Мисля леко леко да я оправя каде с части 2ра ръка къде не .. да върви добре на пръв поглед и да я продам на парите които ми е излезнала. Или пине с по малка загуба. Ще видим до къде ще я докарам,но повече кредит не мизля да тегля...
Максималната скорост с която можеш да вземеш един завой е много близка до тази с която не можеш.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ти си я купил за 4,ще я закрепиш за още 1000 и стават 5 губиш 1000 лева.ако сега я дадеш за 3000-3500 пак губиш 500-1000 лева.По добре или я продаваи,или почни едно по едно да си я правиш качественно с цел да си я караш.Започни с горенето на маслото,ходова част и така нататък.А за прецакването е така да,първата кола винаги е така-все едно сме слепи.на бензиностанцията заредих нафта и от еуфория несъм видял че и няма капачката.После като я продадох даже с 3 бона печалба
идеше ми да заколя една овца и да направя курбан за здраве
То нямаше тъде да няма забележка+това че правише магарии с електрониката,влизаше в авариен режим и тем подобни.

Ако е добре откъм купе и не си я намразил вече,по-добре си я стягай полека.
No time like the present.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Моя съвет - продай я. Ще загубиш по-малко пари, отколкото ако я оправиш. Още повече, че такава морга гаранция в скоро време ще изплюе и още някой ремонт, който в момента е маскиран. И още нещо - направил си най-голямата възможна глупост, като си теглил кредит за кола, която не можеш да си позволиш. Простирай се според чергата си.
Si non confectus, non reficiat.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ако си сръчен , а не си кат мен с две ръце у за...ка
и си правиш колата сам, имаш шанс да я пооправиш и да си я караш...известно време. Части от ударени коли има колко искаш и са на добри пари.
Колко са читави е друг въпрос. При всички положения последващата поддръжка на тая гробница дет си я зел, нема ти е по джоба. Не че са некви кой знае кви страшни цени, ама то като излязат 20- неща за по 100 лв и си 2 бона назад. Но е вариант да си я пооправиш за сума от порядъка на 600-800 лв, ако труда си е от теб. Караш я 2 месеца и ако те кефи си я оставяш, ако не - продаваш я вече пооправена малко. При всички положения си назад, въпроса е с колко. За сериозно оправяне с хубави части ще си трябват пари. Дет вика Заги, тва са и сега проблемите, след 2 месеца не се знае кви ще са.
Карай я някъде, на много разбиращ човек да даде оценка какво и има още.

Колко са читави е друг въпрос. При всички положения последващата поддръжка на тая гробница дет си я зел, нема ти е по джоба. Не че са некви кой знае кви страшни цени, ама то като излязат 20- неща за по 100 лв и си 2 бона назад. Но е вариант да си я пооправиш за сума от порядъка на 600-800 лв, ако труда си е от теб. Караш я 2 месеца и ако те кефи си я оставяш, ако не - продаваш я вече пооправена малко. При всички положения си назад, въпроса е с колко. За сериозно оправяне с хубави части ще си трябват пари. Дет вика Заги, тва са и сега проблемите, след 2 месеца не се знае кви ще са.
Карай я някъде, на много разбиращ човек да даде оценка какво и има още.
Хм,хм...
- stenli_g
- Потребител
-
Колеги,току що се връщам от сервиза. Слава богу,че майсторът ми е близък приятел и частите за мен са с отстъпка смисъл той не взима печалба от частите.А пари за работа минавам пак тънко пък и все пак имам 2 приятелчета които се въртим покрай него и вършим общо взето черната работа доколкото можем и мога да спестя пари.Та какво се установи всъщност и какво ще направя утре.Проблемите с които съм се заел да оправя са съединител с маховик,и рециклиране на предните носачи. Надявах се само с съединител да се размина,но изкочи и маховика,а рециклирането излиза доста по евтино от смяна на целият носач. Утре със сигурност ще знам в цифри да говоря,но някак си съм се заинатил да я правя колата и тва си е.Знаете как е с 1вото БМВ. Мерака е големо нещо и само с пари се гаси.Приготвил съм някаква сума пари,но лошо за хората които ми дължат пари налага се резко да ги натисна
. Все пак ако я стегна едно 5 - 6 години се надявам да си я карам със здраве и за това ще я правя.Ще споделям тук в тази тема какво правя и ако някой има идея за нещо което има вариант да ми излиза изгодно съм отворен за предложения.

- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
Свържи се с някой от колега от София поне за по-конкретни съвети.Със сигурност има отзивчиви и знаещи хора тук.Ако намериш и някой с повечко свободно време...Щото няма да вземаш нови неща(много са скъпи) ама и за втората употреба е важно да се знае кое има хляб,кое не.Не бързай,вече се опари един път,сега внимателно и по - мъдро действай,питай,чакай да ти се отговори и така.Радвам се че си се заинатил да стягаш колата,то без малко инат не стават някой неща,но действай МЪДРО вече!
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
propov написа:Колега,не мога да се въздържа и ще изкоментирам ситуацията ти!На това бих му казал Тройна набутвация.
10години ? за е46 тоест сега е на 21години на 31 ( се предполага че вече ще е най малко семеен и още ще плаща ... ) и тва ако не е набутвация

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- stenli_g
- Потребител
-
Колеги да споделя прогреса на колата. 2та носача ги рециклирах за една доста прилична сума от 140лв за двата носача
чисто нов съединител LuK комплект за сумата от 320лв. и демпферен маховик 2ра употреба за сумата от 180лв. и 100 лв за труд.
смятам,че минавам тънко като имам на предвид какви са цените за работа и части
.Но имам проблем трудно ми е да намеря хидравлична помпа 2ра употреба тъй като моята била някаква рядка и по специфична.И ми казаха,че 2ра употреба са продавали от порядъка на 200 - 250 лв.Което ми се струва много,но тази морга като цяло са скъпчий като се има на предвид,че за маховик 2ра употреба ми искаха 300лв.,а аз го намерих за 180. Ако може някой да ме насочи или някой има такава помпа и знае за какво говоря да сподели.Остава ми заден лагер хидр.помпа,дискове и накладки. Ще видим в бъдеще какво ще се случи.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Само не рециклирай накладките, моля те! Всички сме правили грешка с първата си кола, но при теб положението е тегаво, дано успееш да я съживиш!
Never mistake motion for action...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Така се трупа житейски опит и мъдрост. Всеки греши, така че няма смисъл да се филмираш излишно. Въпросът е да решиш какво да правиш оттук нататък и да се поучиш от грешката си. Според мен си поел правилният път, защото дори да купиш някаква е46 за 14 000 лева, пак нямаш пълна гаранция какво е състоянието на мотора отвътре, дали няма нещо замаскирано, колко още ще изкарат важните, проблемни и скъпи компоненти и т.н. Тази, която си взел може да е гроб, но поне ще знаеш, че ще й поправиш сам почти всичко възможно и в случай, че го направиш качествено, няма да имаш проблеми дълго време. Не бързай, оправи си я бавно и славно. Дори да тръгнеш да я продаваш, няма да й вземеш повече от 2500 лева, щом е в това състояние. Рядко някой би направил твоята грешка и би я купил без диагностика, преглед и т.н, където тези дефекти неминуемо ще проличат. Така че почни от нулата, стегни си я и си свиркай дълго и безаварийно.
- stenli_g
- Потребител
-
Еми станалото станало. Като не слушам родителите какво ми говорят .. така е.Макар,че все пак те ми казваха Тойота. Е не я искам тая гад.Дядо ми като бях мялък караше БМВ и от тогава съм влюбен в марката.Не мога да си върна парите които съм дал и не мога да превъзмогна да изгубя 1000 лв. и да започна пак с търсене на евентуално нова дарака. Каквато такава.Даже съм малко амбициран,защото всичко ми казват,че това не е кола с тия проблеми,аз пък ще им покажа,че това е истинска кола макар и с малко повече занимавка и вложения.Но най обичам когато кажа.Е да зле е ама си е мойто БМВ. А колегата относно с рециклирането на накладките за 1ви път чувам подобна глупост. Не ми звучи никак добре 

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2