Лампата за маслото светва и загасва при палене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Лампата за маслото светва и загасва при палене
При всяко палене жълтата лампа за маслото светва някъде 10-15 секунди след като се стартира мотора и загасва след още толкова. Колата е E46 318i M43. Кара се с масло магнатек 5w-40. Има и газово на около 40к км.
Проблемът започна преди няколко месеца когато лампата светна постоянно и нивото беше ниско. Долях масло, но долях малко над максимума. Помислих, че от това е проблема и източих малка част, като сега маслото е на оптималното равнище. На какво може да се дължи? Някой да е имал подобен проблем?
Проблемът започна преди няколко месеца когато лампата светна постоянно и нивото беше ниско. Долях масло, но долях малко над максимума. Помислих, че от това е проблема и източих малка част, като сега маслото е на оптималното равнище. На какво може да се дължи? Някой да е имал подобен проблем?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Лампата за маслото светва и загасва при палене
Доста често срещан проблем при Е46. Датчика за нивото се базика най-вероятно.

Мерси колега, сега като се поразрових и по номенклатурен номер изкочи много инфо. За сведение номера е 12617508003. Интересното е, че преди няколко години този датчик е струвал 200лв в Дару, сега е 355лв. Явно наистина се харчи добре 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Не е проблема само в датчика, а и в маслото с което се кара!Рано или късно,всеки решил да кара с масло , различно от пълна синтетика, трябва да си задели пари за датчик!
p.s. Не се харчи въобще и затова цената е такава!Купуват се само втора ръка или афтърмаркети,които издържат по 3-4 месеца!
Във Вари 2000 е 234.70лв
p.s. Не се харчи въобще и затова цената е такава!Купуват се само втора ръка или афтърмаркети,които издържат по 3-4 месеца!
Във Вари 2000 е 234.70лв
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
От сега си заделяй по малко парички колега докато все още свети жълто, а когато лампата не сменя цвета си от червена направо отивай и си взимай нов
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
hacker4eto1 написа:От сега си заделяй по малко парички колега докато все още свети жълто, а когато лампата не сменя цвета си от червена направо отивай и си взимай нов
Червената и жълтата лампа се управляват от два различни датчика, така че няма как от жълта лампа при която проблема е в датчика за ниво в картера да премине в червена, при положение, че за нея отговаря друг датчик освен ако не се прецакат и двата едновременно.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Ти ме хвърли във филма!Нали е само тази пишка,дето се боде в картера No:16 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=10&hl=28
- oci
- старши ентусиаст
-
dr.peshev написа:Ти ме хвърли във филма!Нали е само тази пишка,дето се боде в картера No:16 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=10&hl=28
тая пишка

и понеже ми даваш този двигател за пример ето за какво говоря виж номер 10 на схемата, този датчик включва червената лампа на маслото.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
И сега какво се оказва имало малка и голяма пишка , дето могат да те ебават!
OIl level и oil pressure switch
Аз си милех,че ги знам тези работи!Човек явно винаги може да научи нови неща!

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
dr.peshev написа:И сега какво се оказва имало малка и голяма пишка , дето могат да те ебават!![]()
И аз съм бил в заблуда като тебе колега мислех ,че за 2 те стоят едно и също нещо явно не е било така.. макар винаги да ми се е струвало станно как така един датчик преди да умре ,ще свети жълто ,а когато умре червено

- emil.ivanov.1968
- Потребител
-
И аз си мислех, че е само един датчик. Цял живот да се учим, пак няма да се научим. Благодарим ти за инфото OCI. Жив и здрав!
- oci
- старши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:dr.peshev написа:И сега какво се оказва имало малка и голяма пишка , дето могат да те ебават!![]()
И аз съм бил в заблуда като тебе колега мислех ,че за 2 те стоят едно и също нещо явно не е било така.. макар винаги да ми се е струвало станно как така един датчик преди да умре ,ще свети жълто ,а когато умре червено![]()
... Е вече ще зная отговора благодаря на колегата че разясни ситуацията

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Имам сходен проблем с лампата за масло. Двигателя е М54б25. Понякояга след като загася колата светва жълто,давам на контакт и изгасва. Няколко пъти ми го направи в движение. Маслото е 5w40 и е почти до горе. Дали филтъра на картерните газове не е за смяна?.
- oci
- старши ентусиаст
-
Драгослав написа:Имам сходен проблем с лампата за масло. Двигателя е М54б25. Понякояга след като загася колата светва жълто,давам на контакт и изгасва. Няколко пъти ми го направи в движение. Маслото е 5w40 и е почти до горе. Дали филтъра на картерните газове не е за смяна?.
филтъра няма нищо общо с лампата
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
И да продължа темата.
От скоро имам теч на масло в/у картера, погледнатот долу. Целия датчик за нивото и около него е омаслено.
Възможно ли е да е пробил теча през датчика и от там да изпуска. Напръсках го с обезмаслител, но ако се стича по картера се притеснявам, че няма да го хвана.
От скоро имам теч на масло в/у картера, погледнатот долу. Целия датчик за нивото и около него е омаслено.
Възможно ли е да е пробил теча през датчика и от там да изпуска. Напръсках го с обезмаслител, но ако се стича по картера се притеснявам, че няма да го хвана.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2