проблем с огледала помагайте!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- joreto330
- Потребител
-
- Кара: 04'330CD coupe and 91'318is
- Мечтае да кара: 320is
- Детайли за колата: много убава :D
проблем с огледала помагайте!
Здравейте от няколко дни съм собственик на е46 330CD купе много съм щаслив! Както и да е да минем на проблема ми.
Когато гледах колата страничните огледала работеха чудесно но се качих наместих си седалката сложих задна "R" (колата е автоматик) дясното огледало падна което е нормално но
когато сложих дирекна не сее изправи пробвах през контрола да го наместя не реагира нито лявото нито дясното помислих че може да е моторчето помогнах му с ръка отново неуспех лявото изобщо не реагира дясното се сваля но не се вдига дайте съвет какво да правя и къде и какво да разглобям че така съм сляп с дясното око направо.
Благодаря ви предварително!
Когато гледах колата страничните огледала работеха чудесно но се качих наместих си седалката сложих задна "R" (колата е автоматик) дясното огледало падна което е нормално но
когато сложих дирекна не сее изправи пробвах през контрола да го наместя не реагира нито лявото нито дясното помислих че може да е моторчето помогнах му с ръка отново неуспех лявото изобщо не реагира дясното се сваля но не се вдига дайте съвет какво да правя и къде и какво да разглобям че така съм сляп с дясното око направо.
Благодаря ви предварително!
На един мъж,конски сили и женски цици все са му малко!
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: проблем с огледала помагайте!
някое кабелче се е прекъснало провери с мултицет зад корите какво ти дава.А като го подместиш с ръка нагоре и опиташ пак да включиш задна действа ли пак надолу?най-вероятно е прекъснат кабел дето подава обратен поляритет на моторчето за да заработи обратно.
- joreto330
- Потребител
-
bobi_81xx здравей ами вчера измих колата и като я измих огледалото започна да се връща обратно и така няколко пъти след това седнах и започнах да си играя понякога го мести надолу след това се чува се машинката заработва но огледалото си остава по някой път изобщо не се чува да заработи ще послушам съвета ти и ще почна да меря жици но май ще трябва да сваля и самото стъкло на огледалото за да видя дали не се е прецакал самия механизъм и ако това не стане ще го инхибитна дясното огледало!
Тук срещам проблем номер 2 лесно ли се сваля стъклото на огледалото или ще го извадя на пърченца
Проблем номер 3 защо не реагират нито дясното нито лявото от джойстика за управление местя ляво дясно не а би трябвало в определена позиция да се изкл. дясното поне така съм чел,и защо не реагират и от къде да започна с това дали и тук да меря жици или да свалям модули незнам бушоните са здрави !
Тук срещам проблем номер 2 лесно ли се сваля стъклото на огледалото или ще го извадя на пърченца

Проблем номер 3 защо не реагират нито дясното нито лявото от джойстика за управление местя ляво дясно не а би трябвало в определена позиция да се изкл. дясното поне така съм чел,и защо не реагират и от къде да започна с това дали и тук да меря жици или да свалям модули незнам бушоните са здрави !
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
joreto330 написа:bobi_81xx здравей ами вчера измих колата и като я измих огледалото започна да се връща обратно и така няколко пъти след това седнах и започнах да си играя понякога го мести надолу след това се чува се машинката заработва но огледалото си остава по някой път изобщо не се чува да заработи ще послушам съвета ти и ще почна да меря жици но май ще трябва да сваля и самото стъкло на огледалото за да видя дали не се е прецакал самия механизъм и ако това не стане ще го инхибитна дясното огледало!
Тук срещам проблем номер 2 лесно ли се сваля стъклото на огледалото или ще го извадя на пърченца![]()
Колега,свали леко огледалото,но внимавай да не го пукнеш,че един колега при свалянето точно това направи.Самото огледало е на щипки,но има разлика при свалянето на различните модели моето е преди фейса обикновенно(не се прибира електрически) го свалих много легално като леко го натегнах навън от вътрешната страна(от към прозореца) навън и то се разкачи от щипките.сигорно може и от другата страна пак да се свали но кабелите за подгреване трябва да се вардят да не се скъсат.След свалянето провери да не е влязло нещо в зъбните колелца и да задържа,даже ги смажи с някаква течна смазка (аз това не направих и сега се чуват доста шумно когато заработи).Ако всичко е ОК,свали кората на вратата там има букса разкачи е и замери на верига кабелите до моторчетата дали не са прекъснати.Провери и какво напречение ти дава когато се включи на някаква посока.
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
Здравейте колеги,да не пускам нова тема да попитам тук.Свалих стъклото на дясното странично огледало и сега
когато го сложа машинката не го движи,машинката работи,какво може да съм объркал.Поздрави
Е46 320д комби 2002
когато го сложа машинката не го движи,машинката работи,какво може да съм объркал.Поздрави
Е46 320д комби 2002
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Вкарал си 4-те щипки на огледалото, не където трябва.
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
така е станало,Благодаря
- joreto330
- Потребител
-
колеги случайно да знаете от къде мога да намеря някоя схема на огледалата при мен проблема не мога да го установя от къде е и започвам да меря релета и жици останових че и подгряването на лявото огледало не ми работи ще има голямо разглабяне сега започвам да търся как да сваля кората на вратата цяла и здрава 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
има много клипчета в саитовете как се сваля кората на врата не е нужно да я трошиш 

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
joreto330 написа:колеги случайно да знаете от къде мога да намеря някоя схема на огледалата при мен проблема не мога да го установя от къде е и започвам да меря релета и жици останових че и подгряването на лявото огледало не ми работи ще има голямо разглабяне сега започвам да търся как да сваля кората на вратата цяла и здрава
Колега скоро ми се случи да търся повреда на подгрева на огледалата.На снимката двата черни кабели са ти за подгреването на огледалото това е на дясната врата.ако можеш да се ориентираш.

- joreto330
- Потребител
-
bobi_81xx ВЕЛИК СИ!
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
joreto330 написа:bobi_81xx ВЕЛИК СИ!
Жив и здрав Колега!!!Радвам се ,че съм ти помогнал!!!!Весело посрещане на Новогодишните празници!!!!
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И аз го имам този проблем не искаха да ми се вдигат огледалата и проблемът при мен се указа нагорял ключ за управление на огледалата.Първо разглобих огледалата гледах механизми,кабели и накрая стигнах до ключът.Та колега преди да започнеш да разглобяваш каквото и да било, извади ключът от вратата и го разглоби почти 99% съм сигурен ,че е там проблема в него има контактна платка с гумени бутони ,които контактуват с платката посредством графитни контакти при мен контактите на платката бяха нагорели.И за това не ми вдигаше и двете огледала първоначално се движеха мудно и после спряха.
- joreto330
- Потребител
-
колега и мен ме съмнява ключът и чесно казано и предния собственик май е бъркал там но без успех та може ли малко инфо след като си минал през това как се сваля ключът кората на вратата трябва ли да се свали ? и другия ми въпрос е днес опитах да напъна с една отверка стъклото на огледалата да проверя механизъма вътре но ме хвана страх да не ги пукна и реших първо да попитам ако сте сваляли на към купето ли да напъна или в обратна посока и изобщо свалят ли е стъклата поне аз мисля че там са на щипки благодаря ви весело посрещане на новата година
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
След като си свалиш огледалото откачи 2 те буксички малките на огледалото вземи мултицет пусни го на 200 Ома и мери ако не ти даде никакво съпротивление ясно е що не ти подгрява огледалото..
П.П огледалата се подгряват ЦЕЛОГОДИШНО и не играят роля копчета или прочие.. Аз останах с впечатлението ,че на колегата просто не му подгрява огледалото..
П.П огледалата се подгряват ЦЕЛОГОДИШНО и не играят роля копчета или прочие.. Аз останах с впечатлението ,че на колегата просто не му подгрява огледалото..
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2