Колеги,помагайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колеги,помагайте

Мнение от Rumbata » 21 Ное 2013, 20:53

Първо да уточня,че колата е Е46 318,99г.,118к.с. с газов инжекцион.Вчера цял ден карах колата без никакви проблеми.Вечерта на един стръмен баир и дадох повечко газ, но газта ми е била на привършване и автоматично си обърна на бензин.При самото обръщане колата изгасна.Както съм си на баира пробвах да запаля, но уви.След втория,третият опит запали,но не можеше да се изфорсира и изгасна пак.Повече не запали и акумулатора ми падна от въртене.Издърпаха ме до вкъщи и я оставих така, защото се стъмни.Тази сутрин свалих акумулатора да го заредя и развих да видя свещите.Бяха мокри,значи съм я удавил,като я мъчих да запали.Помпата върти проверих я.Горивния филтър ми е нов на около 2седмици.Бензин има около 15-20л.Възможно ли е понеже баира беше голям, а бензина сравнително малко,при самото обръщане от газ на бензин помпата да е дръпнала въздух и от това да е изгаснала,а аз после да съм я удавил. Ако утре не запали, къде да търся проблема?Благодаря на отзовалите се!
We Don't Drive Fast , We Just Fly Low !

младши ентусиаст
Аватар

Re: Колеги,помагайте

Мнение от GecataBMW-E46 » 21 Ное 2013, 21:13

Може да е изпраскала бобината,искра дава ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 21 Ное 2013, 21:46

Незнам утре ще проверя,защото сега съм на работа.Това възможно ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д

Мнение от shumi66 » 21 Ное 2013, 23:23

Колега, 15-20л. бензин никак не е малко, какъвто и да е баира :driving:
Според мен проблема не е в бензина

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 21 Ное 2013, 23:30

За въпросната бобина,тя си работи и когато колата е на газ.Трябва да е голямо съвпадение да се е скапала точно при обръщането от газ на бензин :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 22 Ное 2013, 0:42

Колега наскоро имах подобен проблем с б18 има ток да ме убие бензин също ама не иска да пали върти ще се пръсне оказа се че бензина в резервуара се беше...... как да се изразя "желирал" незнам как се е случило сигорно или собственичката е наляла нещо друго или по някакв начин пали на газ а колата е с Г.И :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 22 Ное 2013, 12:55

Вече ми писна и ще я засиля към Дунава :banghead: .Значи,ток има,бензин има,а не пали.Възможно ли е помпата да върти,но дебита да не е достатъчен.Къде да търся причината да не иска въобще да запали.Днес пак само един път запали и угасна без да мога да я изфорсирам.За втори път го събарям този акумулатор.Другият вариант е нивомера да не показва вярно, но никога досега не съм имал проблеми с него.След като заредя акумулатора ще налея 5л. бензин и ще видим какво ще стане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 22 Ное 2013, 16:41

По-добре е да запалиш на газ.Ако това се случи най-вероятно е- дюзите(за бензина) да са задръстени.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 22 Ное 2013, 17:32

а как да я запаля на газ :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 22 Ное 2013, 18:41

никак не можеш да я запалиш на газ налей бензин да има дюзите не може да са чак толкова задръстени че да не си ги усетил до сега
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andy_forresite » 22 Ное 2013, 19:44

Не се разбра какво значи има ток и бензин. Отвий 1-2 свещи да видиш дали не са сухи. Ако са сухи ще (се) запали само с кибрит :D Сложи свещ на лула, подпри я на маса и докато някой върти на стартер ти гледай дали дава ток.
Ако имаш достъп, разкачи маркуча откъм бензиновата помпа (който влиза в инжекциона) и дай контакт да видиш идва ли бензин по него. Сложи маркуча в шише да не правиш мизерии.

Може някоя букса на датчик я на коляновия вал, я на разпределителния, да не прави контакт или пък да не работят въобще.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 22 Ное 2013, 23:09

Ако ти е стар бензина много също може да ти дава яд от това.. а земи да сипиш малко пресен. Не се коси толко.. не може да е кой знае какво.. и по точно..

Ток
Гориво
Въздух...

Едно от трите е .. провери си филтрити някъде нещо да не се е разкачило или затворило... клапанче.. бла бла... с газовите става така по някога
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 23 Ное 2013, 10:04

Днес пак ще я почвам,че много ме съмнява помпата.Някак си звука и ми се струва по-друг.Като дам на контакт съвсем леко издава един тънък звук за около секунда(мисля,че трябваше да е по дълъг звука),после докато въртя и тя върти, но звука като че ли не е нормалния или аз вече си въобразявам.Ще и проверя цедката и ще я мъча да видим какво ще стане :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 23 Ное 2013, 16:09

Колега,защо не направиш една диагностика!?Може датчика на коляновия вал да прави проблеми!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 23 Ное 2013, 17:25

Оказа се, че помпата си е съвсем наред.В понеделник една диагностика и няма да си правя повече експерименти.

Следваща

Назад към E46