Подвиване/Раздуване на вежди
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
Подвиване/Раздуване на вежди
Привет колеги,
Трбява да подвия ръба на задните вежди на купето. Някой да има идея къде в София може да ми бъде извършена тази услуга, без да се налага пребоядисване на детайла?
Мерси предварително
П.П.
И да, ползвах търсачката и не намерих нищо смислено.
Трбява да подвия ръба на задните вежди на купето. Някой да има идея къде в София може да ми бъде извършена тази услуга, без да се налага пребоядисване на детайла?
Мерси предварително
П.П.
И да, ползвах търсачката и не намерих нищо смислено.
Re: Подвиване/Раздуване на вежди
Ако нямаш кит по калниците - всеки кадърен тенекиджия.
Може и сам да пробваш, има доста писано - ползвай търсачката.
Може и сам да пробваш, има доста писано - ползвай търсачката.
Live it like you Love it
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Не става с подгъване,2ма сме пробвали ефект минимален,треа с флекса да се изреже ръба.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
На мен ми трябва само да се прибере ръба който е на края на веждата. Мисля че ще е достатъчно.
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Тема във форума.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
zoomer написа:На мен ми трябва само да се прибере ръба който е на края на веждата. Мисля че ще е достатъчно.
Да и на мен ми трябваше толко ама тц,нагряхме с пистолет и след тва с машинка за ролване,тя се изкриви от напъване,но ефект минимален.Или го режи или не се занимавай,от опит ти казвам.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
и аз до вчера имах проблем с опирането на гумите във веждите понеже съм с Eibach PRO KIT и 15мм фланци на стандартните 255 гуми отзад. отпред няма никакъв проблем даже и с 20мм фланци, но отзад си е дразнещо като опира...
решението е много лесно. гумите бяха отбелязали по вътрешния ръб на веждите. резнахме отбелязаното + още малко, така че вече няма как да опира. Проблемът беше около 5-6мм така, че самият ръб се запази, но беше леко скосен в горния си край.
после се загладиха веждите с ето такъв накрайник
накрая база против корозия + боя и цялата газ
какво ли не правих скачах със 160км/ч по разни бабуни, мятах се по завои с неравности и навсякъде, където преди ми опираше яко, сега няма проблем...
решението е много лесно. гумите бяха отбелязали по вътрешния ръб на веждите. резнахме отбелязаното + още малко, така че вече няма как да опира. Проблемът беше около 5-6мм така, че самият ръб се запази, но беше леко скосен в горния си край.
после се загладиха веждите с ето такъв накрайник
накрая база против корозия + боя и цялата газ

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
bai_ILIA ламарината, която изряза не е двойна нали? Смисъл няма нужда от заварки после?
Питам защото днес смених гумите с чисто нови и макар че бяха същия размер, новите опираха зверски ... джантите са стил 122, гумите 215/45/17 и пружини H&R червени. Временно съм сложил старите пружини отзад, че не се траеше.
Питам защото днес смених гумите с чисто нови и макар че бяха същия размер, новите опираха зверски ... джантите са стил 122, гумите 215/45/17 и пружини H&R червени. Временно съм сложил старите пружини отзад, че не се траеше.

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
ламарината не е много тънка, но не е имало нужда от заварки. ръбчето е доста голямо и ние му резнахме да речем 5-6мм. вътре в самия ръб има фабрично поставено гумено уплатнение, за да не събира вода във веждата. то си остана разбира се.
style 122 е за Е60, което значи че е с много грешно ЕТ за 3-ка. от там ти идва проблема. сигурно има начин да се нагласи, но ако опира яко е проблем.
при мен комбинацията окачване + джанти + фланци се получи супер. следата отзад и отпред стана широка и стойката няма какво да я коментираме. даже отзад до калника влиза 1 пръст спазвайки правилото, че има две места, където колкото по-малко пръсти влезнат, толкова по-добре по-добре
едното е калника...
тук окачването е смачкано, за да симулира потъването на гумата...всичко минава за малко, но го нагласихме перфектно. накрая даже подпряхме с крик задния носач и 2 магарета по 110кг в багажника
style 122 е за Е60, което значи че е с много грешно ЕТ за 3-ка. от там ти идва проблема. сигурно има начин да се нагласи, но ако опира яко е проблем.
при мен комбинацията окачване + джанти + фланци се получи супер. следата отзад и отпред стана широка и стойката няма какво да я коментираме. даже отзад до калника влиза 1 пръст спазвайки правилото, че има две места, където колкото по-малко пръсти влезнат, толкова по-добре по-добре

тук окачването е смачкано, за да симулира потъването на гумата...всичко минава за малко, но го нагласихме перфектно. накрая даже подпряхме с крик задния носач и 2 магарета по 110кг в багажника

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dido0o```
- ентусиаст
-
И при мен е въпрос на 5-6мм така че смятам, че с рязане по описания от теб метод няма да имам проблем. Мерси за информацията 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
dido0o``` написа:И при мен е въпрос на 5-6мм така че смятам, че с рязане по описания от теб метод няма да имам проблем. Мерси за информацията
в такъв случай като свалиш гумата на самата вежда отвътре ще имаш отбелязано от гумата къде е опирало и така ще разбереш колко да изрежеш + малко повече и си готов

- zoomer
- младши ентусиаст
-
Като гледам как е станало при теб може и аз да пробвам.
Но аз се опитвам да натикам джанта 17-ка 8.5J ЕТ13 в момента с гума 205/50 колата долу горе се кара, ако е празен багажника.
Ще тествам и ще пиша как е станало.
Но аз се опитвам да натикам джанта 17-ка 8.5J ЕТ13 в момента с гума 205/50 колата долу горе се кара, ако е празен багажника.
Ще тествам и ще пиша как е станало.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
Ми голяма греда.
След като изрязах почти целия вътрешен ръб, се остановиха 2 неща:
1. Джантите пак опират
2. Там ламарината е двойна и трябва заварка.
Та пак съм на положението - някой има ли идея къде могат да ми раздуят задните веждни кадърно.
1. Джантите пак опират
Та пак съм на положението - някой има ли идея къде могат да ми раздуят задните веждни кадърно.
- dido0o```
- ентусиаст
-
zoomer написа:Ми голяма греда.
1. Джантите пак опират
Намери от някъде машинка тип валяк и се надявай да нямаш кит по веждите. За информация търси в youtube : fender roll
- zoomer
- младши ентусиаст
-
Кит нямам. Иначе в момента издирвам машинка, но предпочитам да дам колата на някой, който го е правил вече и ще го направи ОК
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2