LED крушки в мигачите ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги наред...
Мечтае да кара: луноход
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

LED крушки в мигачите ?

Мнение от grandvizitor » 27 Юни 2013, 11:32

Здравейте, колеги,

Някой има ли представа какво се може да се направи, за да не се отчита като изгоряла крушка поставянето на лед такава и да не мига забързано мигача като на изгоряла крушка. Става въпрос за предните мигачи, до фаровете. Какви ли не лед крушки си взимах - обикновени лед, canbus лед и все едно и също.. Някъде бях чел, че се слагали някакви резистори или нещо такова, което вършело работа, но какви точно и къде се слагат? Отворен съм и към други предложения за постигане на резултата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: LED крушки в мигачите ?

Мнение от ивчо » 27 Юни 2013, 14:08

grandvizitor написа: за постигане на резултата :)

Привет колега ... Какъв резултат гониш ?! В сми да свети "насечено", или да не си личи крушката ?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

Мнение от grandvizitor » 27 Юни 2013, 14:37

ивчо написа:
grandvizitor написа: за постигане на резултата :)

Привет колега ... Какъв резултат гониш ?! В сми да свети "насечено", или да не си личи крушката ?!

Резултатът е много по-наситен, хубав оранжев цвят въпреки, че светлината не е толкова силна като при обикновена крушка. А и при бели мигачи, когато не светят няма да си личи оранжевия цвят на крушката вътре. Проблемът е само, че всички лед крушки се разпознават като изгоряла крушка и мигачът свети забързано.. :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 27 Юни 2013, 14:43

Има устройства за прикриване , по разни тунинг магазини ги има 10 лв е бройката на фасунка
За милиони-няма закони.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 27 Юни 2013, 15:17

Колега пробвай да сложиш в паралел някой резистор така ,че пада на напрежение да е по голям върху диодите. Пробвай с 50 ома или близко до тази стойност и да е около 5 Вата резистора .. понеже според мен компа следи тока през крушките а за диодите този ток е доста по малък затова набива грешка а тока е фунцкия от напрежейнието и мощността.
Пример.
Крушка за мигач 15 Вата ... напрежение на кола 12Волта а формулата за мощност е тока по напрежението.
следователно ако разделим 15Вата на 12 Волта се получава 1.25А .. толкова ток дърпа крушката за да свети:) а диодите с техните от 20 до 40 милиампера ток... просто винаги ще набие грешката компа поради голямата разлика в тока за това ако сложим едно съпротивление около 5 вата може да се реши проблема.. тогава пада ще е друг. непречи да се пробва :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 28 Юни 2013, 14:31

Аммм, малоумно ще ти е това което напиша, но Осрам и Филипс предлагат такива крушки с "диадем ефект" !
Цената е висока малко като за две стандартни крушки (мога да съдействам с отстъпка, пращам ти ЛС) !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Мнение от narkk » 30 Юни 2013, 12:16

Колега аз си взех тези от линка, от един магазин в Стара Загора, не отчитат грешки 75 лв. бройката. Свят супер силно, само че трябва да се изпили една подутина от вътрешната страна на пластмасата край фасонката, става за 1 мин.
http://www.ebay.com/itm/Amber-Error-Fre ... ce&vxp=mtr
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 30 Юни 2013, 21:18

Решението на проблема с т.нар. "hyper blinking" е поставянето на резистор 50W, 6 ohm по следния начин:

Изображение

След това мигачите работят нормално с лед крушки :yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Юни 2013, 22:54

ивчо написа:Аммм, малоумно ще ти е това което напиша, но Осрам и Филипс предлагат такива крушки с "диадем ефект" !
Цената е висока малко като за две стандартни крушки (мога да съдействам с отстъпка, пращам ти ЛС) !

Аз съм с такива на осрам от 7г и продължават да светят

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 01 Юли 2013, 14:42

narkk написа:Колега аз си взех тези от линка, от един магазин в Стара Загора, не отчитат грешки 75 лв. бройката. Свят супер силно, само че трябва да се изпили една подутина от вътрешната страна на пластмасата край фасонката, става за 1 мин.
http://www.ebay.com/itm/Amber-Error-Fre ... ce&vxp=mtr

150лв за крушки за мигачите.. :conf: На същото място, на което гледаш може да намериш и крушките, и резисторите за не повече от 20лв, говоря за 2 лед крушки и 2 резистора :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Мнение от narkk » 03 Юли 2013, 10:04

Извинявам се, моя грешка, 75лв двете :oops:
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW G31
Мечтае да кара: Безаварийно!

Мнение от LiviuCatan » 08 Юли 2013, 8:25

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 08 Юли 2013, 23:46

LiviuCatan написа:http://www.ebay.com/itm/1156-BAU15S-21-SMD-Amber-Yelloеw-CANBUS-Error-Free-Signal-Car-21-LED-Light-Bulb-/251182004335?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a7b9d386f

Именно, точно тези си взех и аз. Имайте в предвид само, че въпреки, че пише, че са canbus пак ви трябват резистори иначе ще имате проблема с hyperblinking-a

Потребител
Аватар
Кара: BMW G31
Мечтае да кара: Безаварийно!

Мнение от LiviuCatan » 12 Юли 2013, 9:11

grandvizitor написа:
LiviuCatan написа:http://www.ebay.com/itm/1156-BAU15S-21-SMD-Amber-Yelloеw-CANBUS-Error-Free-Signal-Car-21-LED-Light-Bulb-/251182004335?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a7b9d386f

Именно, точно тези си взех и аз. Имайте в предвид само, че въпреки, че пише, че са canbus пак ви трябват резистори иначе ще имате проблема с hyperblinking-a

Аз нямам никакви проблеми.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 12 Юли 2013, 11:34

LiviuCatan написа:
grandvizitor написа:

Аз нямам никакви проблеми.

Явно има разлики при различните лайт модули, защото при мен - 328CI 2000г. и при мой приятел с 323CI 1999г. при пуснат мигач мига бързо като на изгоряла крушка. Дали ще махна лед крушката или ще я сложа все си мига бързо, но сложа ли стандартна крушка веднага забавя и почва да свети нормално.

Следваща

Назад към E46