318I - Няма мощност

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

318I - Няма мощност

Мнение от Демирев » 23 Юни 2013, 12:42

Е46 318 I - карам го само с бензин А95 Еконъми или А95 ОМВ от Варненските им клонове.
Сменил съм датичик разпределителен вал - на Магнети Марели купих и дебитомера е купен миналата есен от една стара англичанка.

Във всеки сервиз различно казват за светването на чека. Я дебитомер я ламбда сонда.

Колата е много зле от към мощност - 50 коня е сигурно в момента:( :( :(
При първо палене сутрин първите 5 км. не може да качи баир - патка и кюфка - има гърмежи на изгорели газове и се тътри с 35 км в час на 3500 об.....
Но дори и като загряла при висока скорост 90 км в час на баир няма никакво доускорение - ако се наложи да дам път на някои бързак с мазерати...вчера едвам свих...убих му скороста на колегата италианката.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: 318I - Няма мощност

Мнение от zvetiko » 23 Юни 2013, 13:31

Демирев написа:Е46 318 I - карам го само с бензин А95 Еконъми или А95 ОМВ от Варненските им клонове.
Сменил съм датичик разпределителен вал - на Магнети Марели купих и дебитомера е купен миналата есен от една стара англичанка.

Във всеки сервиз различно казват за светването на чека. Я дебитомер я ламбда сонда.

При първо палене сутрин първите 5 км. не може да качи баир - патка и кюфка - има гърмежи на изгорели газове и се тътри с 35 км в час на 3500 об.....
Но дори и като загряла при висока скорост 90 км в час на баир няма никакво доускорение - ако се наложи да дам път на някои бързак с мазерати...вчера едвам свих...убих му скороста на колегата италианката.

Ламбда сондата започва да генерира сигнал когато двигателят е загрял, а ти имаш проблем и на студен двигател. Това, което описваш може да се дължи на много неща и трябва да намериш някой да го конкретизира, за да не тръгнеш по пътя да сменяш всичко наред. Пробвай с откачане на буксата на дебитомера, но дори и да се оправи колата, пак не е сигурно, че проблема идва от него.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 23 Юни 2013, 13:38

Именно проблемите с ненормално ниската мощност и тяга са огромни на студен мотор...като загрее вече само при доускурение и осезаемо на дълги по няколко км. баири има проблем с мощноста.
Просто на студен мотор е трагедия.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Юни 2013, 13:49

Демирев написа:Именно проблемите с ненормално ниската мощност и тяга са огромни на студен мотор...като загрее вече само при доускурение и осезаемо на дълги по няколко км. баири има проблем с мощноста.
Просто на студен мотор е трагедия.

Колега, както ти казах може да се много неща. Това, че гърми е признак или на бедна смес или на неправилно запалване. Няма смисъл сега да ти напиша 5-6 неща, които трябва някой да ги провери- който може, ще ги знае, но трябва съответният софтуер и хардуер за да го направи, търси диагностик с GT1 DIS, за да се видят реалните грешки и живите данни при работа на двигателя. Ако проблема не е в електрониката, трябва да се погледне и горивоподаването.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 23 Юни 2013, 14:01

Демирев написа:Е46 318 I - карам го само с бензин А95 Еконъми или А95 ОМВ от Варненските им клонове.

А така също ще ти дава грешка в ламбда сондата когато дебитомера лъже все пак той е един от сензорите даващи данни за определянето на правилната горивна смес. И защо ги купувате втора употреба тези маф сензори,те са износващи се детайли . Дано не засегна някой ,но е като гащи втора употреба. Купуването на нови части за личните ни автомобили е напредък в автокултурата ни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 23 Юни 2013, 14:07

Мерси за съветите. Предполагам колегата Оци ги знае тези дис гт и като дойде юли месец във Варна да ми помогне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 23 Юни 2013, 14:25

Демирев написа:Мерси за съветите. Предполагам колегата Оци ги знае тези дис гт и като дойде юли месец във Варна да ми помогне.

В събота съм във Варна и ще я погледнем имам всичко и ГТ1 ДИС и доста друг софтуер, но ако нямаш търпение можеш да отидеш и на друго място не е нужно да е точно ДИС може и със друг скенер да се диогностицира важното е човека който я чете да знае за какво става дума, но аз съм почти на 90 процента сигурен, че проблема е в дебитомера с тези симптоми щом има и детонации значи горивната смес не е наред, аз лично съм минал по този път с моята кола и тя така паткаше на студен мотор и като и дам газ тряска и забива муцуната, като позагрее се пооправя и се оказа дебитомера.
А ти щом си го взел втора ръка явно и този не работи, дебитомер ако не можеш да го видиш дали е добър се купува само нов и то за твоя мотор само БОШОВ със същия номер, за да нямаш ядове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 23 Юни 2013, 15:05

Така е оci, знам че технически части - електроника не се купува втора ръка, ама като e 90 лв. втора ръка, а нов bosch 248 лева - какво да правя?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 23 Юни 2013, 15:07

oci написа: с моята кола и тя така паткаше на студен мотор и като и дам газ тряска и забива муцуната, като позагрее се пооправя

Абсолютно същото и при мен!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Юни 2013, 11:25

Демирев написа:Така е оci, знам че технически части - електроника не се купува втора ръка, ама като e 90 лв. втора ръка, а нов bosch 248 лева - какво да правя?

Събираш, колега...

Щото сега вариантите са ти 2:

90 вече дадени + 90-100 отново = 190лв.

90 вече дадени + 250 за нов = 340лв.

Общо взето...първите 90 лева са на вятъра :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 24 Юни 2013, 11:35

Dimitroff написа:Събираш, колега...

Щото сега вариантите са ти 2:

90 вече дадени + 90-100 отново = 190лв.

90 вече дадени + 250 за нов = 340лв.

Общо взето...първите 90 лева са на вятъра :(

Dimitroff прав си но не може за едно парче пластмаса и две жички 340 лв !!! За бога братя Не Купувайте !!! Някой си прави сериозни пачки на наш гръб!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Юни 2013, 11:38

А даваш ли си сметка, че отдавна си ги дал парите за гориво ? (с недобре работещ дебитомер разхода неминуемо се завишава!).

Прав си - скъпо е - няма спор!
Обаче дебитомера е доста важен компонент отговарящ за правилното смесообразуване на горивната смес, а от там и за цялостната работа на мотора...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 24 Юни 2013, 11:58

Dimitroff написа:Прав си - скъпо е - няма спор!
Обаче дебитомера е доста важен компонент отговарящ за правилното смесообразуване на горивната смес, а от там и за цялостната работа на мотора...

То да беше само дебитомера..... и с ред други напълно безмислени компоненти е така като почнеш от диса , датчици , шарнири и т.н ! Нека да почнем като другите бмв форуми и да започнем сами да си ремонтираме частите(разбира се където е въможно) всеки разбира по нещо и като се направи екип ще стане завършен продукт без да се налага да давеме луди пари за пластмаси ! Това нещо го има Англия Русия и т.н хората знаят телефона на членове на клуба и там ги чакат рециклирани части на добра цена с връщане на старата част!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 24 Юни 2013, 21:48

ilia1984 написа:
Dimitroff написа:Прав си - скъпо е - няма спор!

То да беше само дебитомера..... и с ред други напълно безмислени компоненти е така като почнеш от диса , датчици , шарнири и т.н ! Нека да почнем като другите бмв форуми и да започнем сами да си ремонтираме частите(разбира се където е въможно) всеки разбира по нещо и като се направи екип ще стане завършен продукт без да се налага да давеме луди пари за пластмаси ! Това нещо го има Англия Русия и т.н хората знаят телефона на членове на клуба и там ги чакат рециклирани части на добра цена с връщане на старата част!

Ми то и в нашия форум е така колега просто трябва да звъннеш на правилния човек :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 25 Юни 2013, 8:35

oci написа:Ми то и в нашия форум е така колега просто трябва да звъннеш на правилния човек :yes:

Сигурно е така ама хубаво е да се направи лист с имена телефони и кой какво прави иначе човек трудно би се ориентирал :yes:

Следваща

Назад към E46