Питане за крив или прав маркуч ..??
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото намери
- Мечтае да кара: служебно BMW
Питане за крив или прав маркуч ..??
Здравейте колеги ,
може да Ви се стори малко въпроса, но по този начин ще изолирам проблема...
става въпрос за бензин Е 46, 316 1,9 i 105к.с 2000г
Та въпросният маркуч от снимката както виждате е скъсан и аз го смених с такъв но не с тези кривки а обикновен прав на метър от магазина..
Имам чувството, че след като го смених като загрее колата, оборотите на са постоянни а има слабо тресене и "прехапване" на оборотите и мотора..
Та възможно ли е да е този маркуч, след като не е с фабричните си извивки да прави тези мизерии или да търся проблема на друго място.
Благодаря предварително на всички за компетентните отговори ..
може да Ви се стори малко въпроса, но по този начин ще изолирам проблема...

става въпрос за бензин Е 46, 316 1,9 i 105к.с 2000г
Та въпросният маркуч от снимката както виждате е скъсан и аз го смених с такъв но не с тези кривки а обикновен прав на метър от магазина..
Имам чувството, че след като го смених като загрее колата, оборотите на са постоянни а има слабо тресене и "прехапване" на оборотите и мотора..
Та възможно ли е да е този маркуч, след като не е с фабричните си извивки да прави тези мизерии или да търся проблема на друго място.
Благодаря предварително на всички за компетентните отговори ..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
България е страна на мечтите...всички мечтаят да избягат от нея.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Питане за крив или прав маркуч ..??
маркуча е от охлаждането предполагам, като за начало такъв експеримент може да ти излезе солено, маркуча трябва да издържа на температура да не се размеква и изхлузва лесно, ако някъде се пречупва и водната помпа усеща затруднения може да да има леки отклонения в режима на работа. вземи си купи един маркуч, оригинален така и така да ти е мирна главата и ще видиш най-лесно дали това е причината.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Май е за картерните.
Погледни си клапана на картерните газове, може вече да е пътник!
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
Точно така мисля, че е на картерните газове № 3 от картинката
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Странно, но преди с онзи маркуч не то правеше.
А този клапан за картерните газове може ли да се разглоби или нещо почисти или т.н С други думи да не се купува нов а този нещо да се пооправи така да се каже... И може ли от 318 и да стане на 316 ( имам предвид втора ръка) ??
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Странно, но преди с онзи маркуч не то правеше.

А този клапан за картерните газове може ли да се разглоби или нещо почисти или т.н С други думи да не се купува нов а този нещо да се пооправи така да се каже... И може ли от 318 и да стане на 316 ( имам предвид втора ръка) ??

- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
vavilon написа:Май е за картерните.
Може и да си прав, защото тази вечер след като загре добре ( след каране предимно градско) и угасих колата се чу някакво странно издишване точно от тази част на двигателя ...като изсъскване или нещо подобно ...
Имаш ли представа какви пари е тази част нова и читава втора употреба
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Номенклатурен номер 11151743386
Описание Маркуч
Ед. цена с ДДС 53.02 лв
склад Пловдив в наличност
склад Ст. Загора в наличност
Описание Маркуч
Ед. цена с ДДС 53.02 лв

Ако нема у глава, има у Google.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
bgpavlp написа:Номенклатурен номер 11151743386
Описание Маркуч
Ед. цена с ДДС 53.02 лв
Тези маркучи ги има и като алтернативни части.. не е нужно да се купуват оригинални

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
всяка една алтернативна част си крие своя риск при цена от 53лв не си заслужава да се купува нещо което може да се наложи да смениш скоро. Много по-лесно е да си купиш един оригинален и да приключиш казуса един път за винаги.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
kinazoberk написа:vavilon написа:Май е за картерните.
Може и да си прав, защото тази вечер след като загре добре ( след каране предимно градско) и угасих колата се чу някакво странно издишване точно от тази част на двигателя ...като изсъскване или нещо подобно ...
Имаш ли представа какви пари е тази част нова и читава втора употреба
vavilon написа:12 Юли 2012 -клапан за картерни газове-89.54 BGN, Дару Кар
Точно съскане се чува, това означава, че мембраната е заминала на клапана.
Не е било достатъчна само смяната на маркуча! Нов клапан, ОРИГИНАЛЕН и си ти!

Маркучът, който си сменил може да си остане твоя неоригиналния, стига само да е маслоустойчив. Наистина не е задължително да се купува оригинален. оригиналния обаче е дал фира именно защото вероятно ти се е прецакал клапана на картерните газове. Вероятно стария е бил спукан някъде (често явление) и затова не си забелязал проблема с оборотите, щото пукнатината в маркуча е позволявала двигателя да диша, ако мога така да се изразя. Сега с нов маркуч не може да диша и съответно разбираш за клапана. Изразява се именно в това - да клати обороти, може да ти харчи с литър два отгоре + ако я закачиш на диагностика да ти даде грешка в сондата. Грешката в сондата е фалшива обаче и смяната на клапана ще реши проблема. Обърканото газоразпределение в двигателя обърква и сондата, така че може да се заключи само едно - смени си и клапана и си ти! За проверка на горното на запален двигател се опитай да отвиеш капачката на маслото. Ако прави вакуум навътре клапанът е прецакан, ако духа навън, начи е наред. Вярвам, че ще смуче 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
slitter написа: За проверка на горното на запален двигател се опитай да отвиеш капачката на маслото. Ако прави вакуум навътре клапанът е прецакан, ако духа навън, начи е наред. Вярвам, че ще смуче
На загрят или студен мотор е хубаво да се прави този тест?
dido0o``` написа:На загрят или студен мотор е хубаво да се прави този тест?
Все тая
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
slitter написа:Маркучът, който си сменил може да си остане твоя неоригиналния, стига само да е маслоустойчив. Наистина не е задължително да се купува оригинален. оригиналния обаче е дал фира именно защото вероятно ти се е прецакал клапана на картерните газове. Вероятно стария е бил спукан някъде (често явление) и затова не си забелязал проблема с оборотите, щото пукнатината в маркуча е позволявала двигателя да диша, ако мога така да се изразя. Сега с нов маркуч не може да диша и съответно разбираш за клапана. Изразява се именно в това - да клати обороти, може да ти харчи с литър два отгоре + ако я закачиш на диагностика да ти даде грешка в сондата. Грешката в сондата е фалшива обаче и смяната на клапана ще реши проблема. Обърканото газоразпределение в двигателя обърква и сондата, така че може да се заключи само едно - смени си и клапана и си ти! За проверка на горното на запален двигател се опитай да отвиеш капачката на маслото. Ако прави вакуум навътре клапанът е прецакан, ако духа навън, начи е наред. Вярвам, че ще смуче
А възможно ли е клапана след като загрее добре двигателя да издава странно свирене дори досадно ..??? .Не мога да си обясня това пък от къде дойде ??? Прави го само като загрее добре мотора. КАто му подам малко напрежение и включа някоя скорост леко затихва и като пусна газта пак почва да свири ... Направо ше се гръмна А на всичкото отгоре и на тихи обороти тоест на място като не ги държи добре и тръгнат да падат ми примигва и лампичката за маслото...Възможно ли е да ми примигва ако маслото не е сменяно отдавна и му е паднало вискузитета... Питам защото колата я имам отскоро и предишния собственик ми каза че го е сменил преди 5-6 хил- км ,, но знам ли ?? Я го сменял я не ...

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
[/quote]А възможно ли е клапана след като загрее добре двигателя да издава странно свирене дори досадно ..??? .Не мога да си обясня това пък от къде дойде ??? Прави го само като загрее добре мотора. КАто му подам малко напрежение и включа някоя скорост леко затихва и като пусна газта пак почва да свири ... Направо ше се гръмна А на всичкото отгоре и на тихи обороти тоест на място като не ги държи добре и тръгнат да падат ми примигва и лампичката за маслото...Възможно ли е да ми примигва ако маслото не е сменяно отдавна и му е паднало вискузитета... Питам защото колата я имам отскоро и предишния собственик ми каза че го е сменил преди 5-6 хил- км ,, но знам ли ?? Я го сменял я не ...
[/quote]
Колега, ако ти примигва червената лампа на маслото това хич не е добре. Според мен първото което трябва да направиш е да си смениш маслото с някое хубаво, предишния собственик кой знае какво е наливал - ако и след това присветва червената лампа ходи веднага да ти видят маслена помпа, маслени пътища и т.н да не прецакаш мотора.

Колега, ако ти примигва червената лампа на маслото това хич не е добре. Според мен първото което трябва да направиш е да си смениш маслото с някое хубаво, предишния собственик кой знае какво е наливал - ако и след това присветва червената лампа ходи веднага да ти видят маслена помпа, маслени пътища и т.н да не прецакаш мотора.
- kinazoberk
- кандидат ентусиаст
-
А възможно ли е клапана след като загрее добре двигателя да издава странно свирене дори досадно ..??? .Не мога да си обясня това пък от къде дойде ??? Прави го само като загрее добре мотора. КАто му подам малко напрежение и включа някоя скорост леко затихва и като пусна газта пак почва да свири ... Направо ше се гръмна А на всичкото отгоре и на тихи обороти тоест на място като не ги държи добре и тръгнат да падат ми примигва и лампичката за маслото...Възможно ли е да ми примигва ако маслото не е сменяно отдавна и му е паднало вискузитета... Питам защото колата я имам отскоро и предишния собственик ми каза че го е сменил преди 5-6 хил- км ,, но знам ли ?? Я го сменял я не ...landolin написа:

Колега, ако ти примигва червената лампа на маслото това хич не е добре. Според мен първото което трябва да направиш е да си смениш маслото с някое хубаво, предишния собственик кой знае какво е наливал - ако и след това присветва червената лампа ходи веднага да ти видят маслена помпа, маслени пътища и т.н да не прецакаш мотора.[/quote]
Прав си и аз мисля да мина по тоя път.........
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2