e46 320d 1999г. проблем колеги помощ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

e46 320d 1999г. проблем колеги помощ

Мнение от donpatrona » 21 Май 2013, 19:45

Днес карах моята за смяна на горивен филтър и проверка на вакумните пътища на турбото. Смениха ми филтъра и 2 маркуча. Не знам кои.
Взех я от сервиза, минах към 5-6 километра и на едно кръстовище (в Пловдив) изгасна... Помислих, че не съм дал достатъчно газ, че бях набузил музиката... запалих я отново - проблем ... не може да се форсира , да върви... като подадеш газ, неравномерно (леко вдигне към 2к обороти и намали, и така постоянно ) най много 2000- 2300об., пуши яко дори и на празен ход, мирише ... бяло сивкав дим. и не върви ... едвам се измъкнах от кръстовището на безопасно място да чакам пътна помощ.
Като я оставиш на празен ход след 2-3 секунди гасне ... Върнах я обратно в сервиза с платформа. Ще я гледат утре. Колеги дайте идея за какво да се подготвям психически, че беля ... горе долу това са симптомите...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Re: e46 320d 1999г. проблем колеги помощ

Мнение от NicKo_8 » 21 Май 2013, 20:12

Можеби от някъде постъпва въздух в системата,след смяната на горивния филтър.От там невъзможността да се изфорсира.Имах същия проблем на другата кола (Вектра Б) след сваляне на резервоар.Взимаше въздух от една връзка и забиваше муцуната,не можеше и да се изфорсира.
The Power of Dreams!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 22 Май 2013, 16:11

Мерси за мнението Нико!
Ъпдейт:
Взех колата от сервиза оправена. Налъгаха ме, че ми бил блокирал ЕГР клапана. Като съм я изфорсирал и той блокирал и тя угаснала ... и после не снабдявала горивната система с вздух ...
Моето мнение, че някой нещо е сбъркал. Оправили са си го. И за да не си признаят и да ме запазят като клиент - Ай му изчистим ЕГР-а да има нещо ...
Та ... след описаните по-горе симптоми, цял ден престой в сервиза, Сметка от 38лв. 20лв пътна помощ (в рамките на Пловдив) и 18лв. почистване на ЕГР.
Приветствам всички мнения и коментари.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D 99г.

Мнение от pepi_grafa » 22 Май 2013, 17:16

Здравейте колеги,да не отварям нова тема ще пиша тук.Значи при мен е почти същия проблем...Колата вървеше до към 3000 об без никакъв проблем,но от 3000 на горе не иска повече,започва да пуши и все едно не и достига гориво.Закарах я на един колега да я прочете и се оказа,че проблема е в ГНП-то.На обороти всичко си е Ок,но като и подам газ и стигне до тези 3000 и бяга центровката (нз как да го нареча,но колегата ще ме поправи ако бъркам).От там в сервиз качваме 1-ГНП пак същата работа (за него не бяхме сигурни,че работи безупречно).Взех 2-ро от кола която на 100% е работещо,но уви пак същата работа=>помпата в резервоара и тя е Ок :banghead: => дюзи,всички и пак няма подобрение => сменихме и компа, и все същото :banghead: :banghead: :banghead: Моля Ви помагайте,че хванах диабет вече с тая кола,а за майстора не знам и на него какво му е....

П.С. Горивния филтър е на не повече от 1000-1500км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 22 Май 2013, 17:24

Тук мисля, че си за нова тема ... ;) Сериозно е. Дай уточнение как сте разбрали че е за ГНП и сте започнали да сменяте ГНП-та наред ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepi_grafa » 22 Май 2013, 17:37

donpatrona написа:Тук мисля, че си за нова тема ... ;) Сериозно е. Дай уточнение как сте разбрали че е за ГНП и сте започнали да сменяте ГНП-та наред ...

Ами такава грешка излезе (ама как точно и беше името не знам).Не е заминал ел. блока,а механичната част.На обороти си е в норми,но като стигне 3000 обо. и бяга аванса(май така го каза колегата) с 4-5 градуса.Колега не сам много в час с тези работи,сигурен съм,че колегата ще се включи и ще обясни по точно :oops:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Май 2013, 17:42

Ако имаш проблем с авансатора на помпата пробвай да сипеш 0.5л. двутактово масло в нафтата и покарай така - това масло разкисва гнусотиите по авансовото бутало и го смазва - така то започва да работи по-добре и колата би трябвало да се оправи (това при положение че наистина проблема е в аванса).
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepi_grafa » 22 Май 2013, 20:50

Zagy написа:Ако имаш проблем с авансатора на помпата пробвай да сипеш 0.5л. двутактово масло в нафтата и покарай така - това масло разкисва гнусотиите по авансовото бутало и го смазва - така то започва да работи по-добре и колата би трябвало да се оправи (това при положение че наистина проблема е в аванса).

Колега и това го мислихме...айде моето да е патасъло,но и с другите 2-ве е пак същата работа.И най странното е,че и с моето и с другите проблема си е след 3000 обо. Няма никаква разлика и с трите :dunno: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 22 Май 2013, 20:53

След като не е в ГНП. Т.е. сте сменяли 3 помпи , остава Турбо ... ако след 3к обороти пренадува и изключва - няма да върви. Тук вече ти трябва добър майстор ... тук във форума, а и аз нам няколко добри. От къде си?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Май 2013, 22:35

donpatrona написа:Тук мисля, че си за нова тема ... ;) Сериозно е. Дай уточнение как сте разбрали че е за ГНП и сте започнали да сменяте ГНП-та наред ...

проблема при колегата е че на 3000 оборота без значение на коя скорост просто колата спира и от аспуха пуши чернилка.
Закачена колата на празен ход аванса е перфектен т.е зададена и актуална стойност, но на 3000 оборота бяга в плюс с 4-5 градуса предварение и това ни наведе на проблем в механиката на помпата, но от тук се почна с мъките една помпа цял ден правене на аванс, втора помпа пак същото като аванса е като по учебник, но на 3000 оборота същото, след това информационна дюза и компютър от друга кола и пак така.
Иначе турбото не пренадува държи се добре, а грешката която записва е тайминг дивайс и то е логична щом бяга аванса.
Луда работа вече 3-та седмица.
Добре, че поне части има та колегата да не се набива излишно, но проблема няма решение поне за сега.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 22 Май 2013, 23:00

Той ми каза на ЛС, че колата е при теб. Що не я закарате на Ванката в София. Тези момчета правели чудеса. (DSCPerformance)
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=300742&hilit=DSCPerformance
Иначе има едно момче което също е много в час, но е далече ... в Пазарджик...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 22 Май 2013, 23:31

donpatrona написа:Той ми каза на ЛС, че колата е при теб. Що не я закарате на Ванката в София. Тези момчета правели чудеса. (DSCPerformance)
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=300742&hilit=DSCPerformance
Иначе има едно момче което също е много в час, но е далече ... в Пазарджик...

Аз още преди да я гледам тази кола звънях на Ванката и той беше на мнение че проблема е в помпата, явно това не е от стандартните проблеми, а и колко такива коли ни минаха през ръцете само тази се опъва нещо и помпи рециклираме и какво ли не правим ама ето че винаги има първи път.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 23 Май 2013, 8:47

Много е тъпо така. Обикновенно накрая ще се окаже някаква дебилщина ... дребно ...но важно. Винаги така става. Ангажирах се да питам на 2-3 места където знам че правят такива неща. Лошото е че са в Пловдив-Пазарджик. Имах подобен дерт и аз. Карам една седмица - без проблеми ... после една седмица не мога да я запаля ... маса народ я гледа. ГНП-то проблем. Даже искаха да ми я сменят. Накрая при правилните хора се оказа, че е О пръстен на ГНП-то. Спекъл се, не оплътнява и дърпа прекалено много въздух и греда - нема палене ... Правилните хора и проблема изчезна. За това няма да го оставим колегата да се мъчи. Аз мисля да я карам моята при ванката, щото мисля че проблема ми е за него ... но това юни средата... а моята е същата 1 към 1 с тази с която се мъчите...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 23 Май 2013, 9:37

прав си обикновенно при такива коли проблема е елементарен, но намирането му е доста трудно, същото е както при проблем в комуникационната шина обикновено е кабелен, но ходи го търси отнема някой път по два дни докато намериш кой кабел да смениш.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 23 Май 2013, 9:58

Колеги, да не би да се е преебал (примерно да се е запушила маслената магистрала и да не смазва добре и да задържа буталото или пък пружината в него да е сдала багажа) обтегача на веригата и при 3000 оборота и повече да не може да я държи стегната, и оттам да бяга центровката??
Просто според прочетенот това ми мина през главата.

Следваща

Назад към E46