виене на определени километри

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

виене на определени километри

Мнение от Joni99 » 19 Яну 2013, 20:08

здравейте колеги от скоро съм собственик на бмв е46 купе , искам да помоля за помощ.Имам следния проблем : когато карам автомобила се получава виене някаде или от дифа или от кардана, но само на 60км и като вдигна 120 до 140 когато се кара на други скорости колата е тиха виенето е като на диференциал. Ако някой е имал същия проблем моля нека сподели как го е премахнал. Благодаря

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 318i , E90 320i
Мечтае да кара: E92 M3

Re: виене на определени километри

Мнение от toyo_bg » 20 Яну 2013, 14:09

Здравейте колеги!Извинявам се на колегата ще използвам неговия пост да питам за същия проблем който и тои е споменал!Получава се виене някаде от задния краи на колата!Проверил сам лагерите на главините идеални са дифа няма почти никакав луфт,наскоро смених и полуоските!Изклучвам вариянта да е от некачествени гуми(ментета) защото по някога и от това вие!Ходил сам поне на трима майстори така да ги нарека :) и всеки ми казва че си ваобразявам!Но както казва колегата при скорост в диапазона от 45-65 км се чува виене а при 100 и над почти не се чува само работата на двигателя!
Мерси предварително и още веднуж се извинявам на колегата че му ползвам поста просто проблема ми изглежда на 99% сходен!
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 20 Яну 2013, 14:54

много странно , ако беше дифа щеше да вие постоянно. ще следя темата ,че ми стана интересно. Поздрави
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 20 Яну 2013, 17:21

toyo_bg написа:Здравейте колеги!Извинявам се на колегата ще използвам неговия пост да питам за същия проблем който и тои е споменал!Получава се виене някаде от задния краи на колата!Проверил сам лагерите на главините идеални са дифа няма почти никакав луфт,наскоро смених и полуоските!Изклучвам вариянта да е от некачествени гуми(ментета) защото по някога и от това вие!Ходил сам поне на трима майстори така да ги нарека :) и всеки ми казва че си ваобразявам!Но както казва колегата при скорост в диапазона от 45-65 км се чува виене а при 100 и над почти не се чува само работата на двигателя!
Мерси предварително и още веднуж се извинявам на колегата че му ползвам поста просто проблема ми изглежда на 99% сходен!
Поздрави!

Същото беше и при мен, но на по-ниска скорост, имам и пост на тази тема. Оказаха се гуми - Бриджстоун. Не е лоша марка а?!
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Joni99 » 20 Яну 2013, 18:40

при мене неса гумите , купих нови мишелин алпин пилот праймаси и пак го прави , междо другото аз имам и някъв луфт отзад на лявото колело мислех че е тапона на дифа ама не е, смених го и пак си го има лошото ш че по сервизите никой не може да каже нищо , всеки вика почваме да праиме полуоски кардани дифове и тогава ще разберем :lol: :lol: :lol: :lol: много мило нали

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 20 Яну 2013, 18:56

И на мен ми вие нещо средно от скоростния лост и отзад, на 95-100 км/ч при по ниска и по висока не се чува този шум. Някъде из друга тема четох, че било нормално...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 20 Яну 2013, 19:05

И аз имах проблем с виене в задницата и вибрация отзад на определена скорост. Карах доста време така защото нз от какво е и накрач започна да стържи като на метал. Свалих кардана и се оказа че е блокирано най-задното каре до дифа. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kxy » 23 Яну 2013, 12:19

Колеги , имам почти същият проблем , само че при мен това виене се получава на около 100 км и се чува само при едно положение на педала , ако подам леко газ или отпусна педала не се чува нищо ! Ще е добре ако някой който знае какъв е проблема се обади в темата , че като гледам доста колеги имат сходен проблем ... ако е от значение колата е 330д 2000г. , ще следя темата с интерес :)

Потребител
Аватар

Мнение от Joni99 » 23 Яну 2013, 13:47

междо другото и при мене е така , само като натисна педала за газта иначе по енерция не вие , много шантава работа , май тва ще се окаже някаква децка болка на е46 , като гледам бая колеги са така , но май и никой не се е борил до сега с тоя проблем хаха :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 02'
Мечтае да кара: e90 m3
Детайли за колата: Сива и лоша

Мнение от P.Markovski » 23 Яну 2013, 16:22

Аз имах виене в диапазона 70-80 км/час и се оказа, че една от накладките на ръчната се е разлепила и от нея виеше, след като смених накладките виенето изчезна :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 23 Яну 2013, 23:12

kxy написа:Колеги , имам почти същият проблем , само че при мен това виене се получава на около 100 км и се чува само при едно положение на педала , ако подам леко газ или отпусна педала не се чува нищо ! Ще е добре ако някой който знае какъв е проблема се обади в темата , че като гледам доста колеги имат сходен проблем ... ако е от значение колата е 330д 2000г. , ще следя темата с интерес :)

Колега със същата кола и същия мотор съм и аз и имам абсолютно същото нещо и аз :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 27 Мар 2013, 14:36

330 бензин ... аналогичен проблем. При мен се получава на 5та предавка на около 120км/ч :mhihi: Не мога да определя дали се чува отзад или отпред. Някакви идеи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 27 Мар 2013, 22:58

За начало се взимат гуми от изправен автомобил за тест,и ако след него виенето продължи се търси проблем в дифа,лагери и др.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 28 Мар 2013, 13:39

Wolfen написа:330 бензин ... аналогичен проблем. При мен се получава на 5та предавка на около 120км/ч :mhihi: Не мога да определя дали се чува отзад или отпред. Някакви идеи?

При мен е подобно ,но между 105 - 115 км/ч на 5та при ускорение .Отнема ли газта и
лекото виене изчезва. Обаче отскоро правя едни проби при тия скорости на 4та и виене
не мога да хвана . От там си правя извода ,че не е от дифа а от кутията . При движение
на първа с 10 - 15 км/ч се чува също виене . Може би предния лагер на първичния вал
в кутията леко е почнал да дава фира :dunno:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Мар 2013, 14:00

Виене на определена скорост и при определено положение на педала на газта се получава от лагери на кардан или тампон на дифа. Може да е и от скъсано купе.
Si non confectus, non reficiat.

Следваща

Назад към E46