Въпрос за ASC
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
Въпрос за ASC
Здравейте колега искам да ви попитам как е при вас като се задейства ASC на сняг , издавали един странен звук , защото при мен се чува едно като хъркане като задейства системата .двигателя е М52б20ту
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
Re: Въпрос за ASC
Нормално е да се чува накладките стържат по дисковете. Звука е подобен от този, когато натискаш спирачка на сняг 

- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
И при мене се чува тоя стържещ звук при премигване на АСЦ-то, но проблем не съм имал досега и системата ми работи 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Когато АСЦ се задейства се чува едно припукване от спирачките - аз при мен това съм забелязал.
Si non confectus, non reficiat.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Споко колега, има го и при мен тоя звук. Слабо се чува, но го има, явно си е нормално. 

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
И при мен се чува това. Един колега обаче каза, че сега като било заледено направо го изключил, понеже колата му направо спирала да върви с АСЦ-то. Нали беше препоръчително ако се закъса някъде, да се изключи и с повече газ да излезеш.
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
ами значи си е нормално явно , аз знам че по принцип трябва колата да е на по високи обороти за да работи системата добре , защото ако си на ниски и като задеийства може и да изгасне даже .......
иначе е препоръчително при по големи затъвания в сняг или кал и т.н. да се изключва за да не се товари ASC и евентуално да се избегнат някакви повреди на системата .
иначе е препоръчително при по големи затъвания в сняг или кал и т.н. да се изключва за да не се товари ASC и евентуално да се избегнат някакви повреди на системата .
- Zagy
- нафтения
-
ASC-то няма как да го натовариш - товариш спирачките.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Аз да питам, с DSC съм и все съм си мислил, че на сняг няма да ми позволи да се завъртя.
Снощи пробвах с включено DSC, наполовина включено DSC и с напълно изключено и между включено и тая средната степен не намерих разлика. И при двете степени колата се върти на завой в снега, но се оправя в края, а с изключената е ясно какво става.
Някой да знае, всяка от степените какво прави ?
Снощи пробвах с включено DSC, наполовина включено DSC и с напълно изключено и между включено и тая средната степен не намерих разлика. И при двете степени колата се върти на завой в снега, но се оправя в края, а с изключената е ясно какво става.
Някой да знае, всяка от степените какво прави ?
- Zagy
- нафтения
-
Средната степен е подобна на АСЦ - контролира само задните колела. ДСЦ контролира всички колела, а изключената е ясна 
Ако си на лед или на уплътнен сняг нито една от степените не помага - само можеш да се надяваш, че си с ниска скорост. С ДСЦ края на неконтролируемото хлъзгане като че ли е по-предвидим (поне от личен опит).

Ако си на лед или на уплътнен сняг нито една от степените не помага - само можеш да се надяваш, че си с ниска скорост. С ДСЦ края на неконтролируемото хлъзгане като че ли е по-предвидим (поне от личен опит).
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ljubo73 написа:ASC "отнема" газта , а не "натиска" спирачката . Не би трябвало нищо да се чува .

Zagy написа:Средната степен е подобна на АСЦ - контролира само задните колела. ДСЦ контролира всички колела, а изключената е ясна
Не е така Заги - ДСЦ натиснат веднъж - следи задните гуми ,като им позволява до 40км/ч да въртят спокойно - после има намеса но едновременно следи и ъгъла на завиване на волана - и ще блокира предните колела - респективно нужното за да изправи колата.
При 2-ра степен - не следи нищо и си като шейна
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
Към колегата Gqbriel , аз знам как действа ASC - то а ти не четеш явно какво пиша , съмнявам се за проблем в системата понеже се чува хъркаш звук от към двигателя не е от спирачките като за действа за това питам как е при колегите и ако за теб темата е безсмислена за мен не е ......приличаме на помпата на ABS ама не съм сигорен ..
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4