Полет през пешеходна пътека
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Полет през пешеходна пътека
Имах близка среща с поредната нова пешеходна пътека дето стърчи като спящ полицай
Малко като в холивудскита каскада, с предните две се ударих право в тая тъпотия и излетях с 4-те гуми във въздуха
паднах след пешеходната първо със задницата. Единственото което се чу е силен удар в тампоните на макверсона + задните два тампонана амортесьора.
И тук идва интересната част.. Колата визуално нищо! Нито тропа, нито бие... вдигнахме я на крик днес, няма видимо никакви проблеми, в движение всичко е наред
Въпроса ми е.. понеже удара беше очевадно брутален (от очевидец зад мен който каза че съм буквално излитнал с четирите гуми) трябва ли да търся дозери и стендове да мерят нещо за да съм сигурен, че колата е в добро здраве или на реглаж ще си покаже.
Знам, че темата ми е глупава, но ако не беше толкова сериозна каскадата нямаше да се занимавам с глупости след огледа, който направихме.
благодаря

Малко като в холивудскита каскада, с предните две се ударих право в тая тъпотия и излетях с 4-те гуми във въздуха

И тук идва интересната част.. Колата визуално нищо! Нито тропа, нито бие... вдигнахме я на крик днес, няма видимо никакви проблеми, в движение всичко е наред

Въпроса ми е.. понеже удара беше очевадно брутален (от очевидец зад мен който каза че съм буквално излитнал с четирите гуми) трябва ли да търся дозери и стендове да мерят нещо за да съм сигурен, че колата е в добро здраве или на реглаж ще си покаже.
Знам, че темата ми е глупава, но ако не беше толкова сериозна каскадата нямаше да се занимавам с глупости след огледа, който направихме.
благодаря
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Re: Полет през пешеходна пътека
Принципно е хубаво, да се ограничава скоростта пред пешеходните пътеки, но..
Преди 1-2 седмици сложиха 2 бабуни по "Обиколна" в кв. Овча купел, едната е толкова некадърно направена, че все едно си качваш бордюр като преминаваш през нея....
малoумна история...
Преди 1-2 седмици сложиха 2 бабуни по "Обиколна" в кв. Овча купел, едната е толкова некадърно направена, че все едно си качваш бордюр като преминаваш през нея....

Последна промяна Wolfeye на 24 Окт 2012, 15:13, променена общо 1 път

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
Тази е от новите попълнения, харесва ми как ги оцветяват в тъмно червено, много романтичен цвят
Карах с не повече от 10км над ограничението, но полета беше нечовешки..

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
На стенд ще си покаже , дали имаш отклонение в ъглите на колелото и дали то е поправимо . От такива удари може да се прецакат амортисъори или да ти се отпорят бомбетата.
За милиони-няма закони.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
На кое викаш бомбе ? Коша от пред или захватките за магарето ?
ПП: да, стоплих, около макверсоните и въобще горните части в което стой окачването.
ПП: да, стоплих, около макверсоните и въобще горните части в което стой окачването.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Точно преди около по-малко от месец - по същият начин - не осветено място, без маркировка ... не видях бордюра наречен пешеходна пътека и аз прелетях брутално.... за радост и при мен няма поражения... 

- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Колега провери амортесьорите при подобна ситуация ми испуснаха двата предни,
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
kalanak написа:Колега провери амортесьорите при подобна ситуация ми испуснаха двата предни,
Ще отида задължително на реглаж и шоков тест на тия амортесьори + оглеждане на въпросните бомбета.
xerial написа:Точно преди около по-малко от месец - по същият начин - не осветено място, без маркировка ... не видях бордюра наречен пешеходна пътека и аз прелетях брутално.... за радост и при мен няма поражения...
Тия са абсолютно луди

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
айде сега 10км над ограничението колкото толкова
, натоварването е главно върху амуртисиорите и пружините, защото има фаска на бубуната съответно колелото се търкаля и джантите не би трябвало да са изкривили, общо взето стреса за колата е при падането обратно на пътя, което според мен се изявява най-вече в евентуално изпускане на амортисьорите, за отпорване на бомбетата освен ако не е преди фейса и от зад са изгнили не може да става дума. Все пак една проверка не е излишна никога, може да си има проблеми за които да не знаеш дори.

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Темата не е глупава, но е добре да се пише и кое е мястото! Имах същото преживяване преди седмица на ,,Евлоги Георгиев'' преди Орлов мост /западното платно/. Минавам там около 30 години!!! и карам по навик, но надвечер в сумрака не видях знака и прелетях с 50 км през 15-ина см преграда. Засега не усещам проблеми в окачването. Така че предупреждавайте за такива места!
Последна промяна NikVanov на 25 Окт 2012, 11:23, променена общо 1 път
- Nafarforii_89
- Потребител
-
bscsystem написа:Тази е от новите попълнения, харесва ми как ги оцветяват в тъмно червено, много романтичен цвятКарах с не повече от 10км над ограничението, но полета беше нечовешки..
Оцветяват ги в тъмно червено за да не личи кръвта

А иначе са много брутални,не стига че си трошим колите по кратерите ами сега и по пешеходните пътеки,поне да ги обозначават по добре.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
bscsystem написа:kalanak написа:Колега провери амортесьорите при подобна ситуация ми испуснаха двата предни,
Ще отида задължително на реглаж и шоков тест на тия амортесьори + оглеждане на въпросните бомбета.xerial написа:Точно преди около по-малко от месец - по същият начин - не осветено място, без маркировка ... не видях бордюра наречен пешеходна пътека и аз прелетях брутално.... за радост и при мен няма поражения...
Тия са абсолютно лудиЗа осветление няма да мрънкам, защото знам къде живеем, но поне боята да си бяха подбрали, видях го точно 2 метра преди да излетя
Няма да се шашкаш, кръстовището на Т. Александров и Хр. Ботев, посока кв.Красна поляна има една яка дига, та с 4 човека и бая висока скорост (то колко може дъргела, ама айде

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, към автора колегата bscsystem, направи си преглед на геометрията на колата и дай да погледнем извлечението. Направиго на хубав стенд, тоест който мери всички ъгли или просто казано колкото повече цифри по-добре.
Успех на всички.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
на 99% съм сигурен, че на колата нищо й няма, тя да не е от кашкавал... дори и да се е получил полет тези движения обикновено са плавни, както плавни са направили и легналите полицаи с пешеходната пътека. Стария вид са много по-опасни, отколкото новите, там е много по-рязък удара и много по-натоварващ за цялото окачване... провери си ако искаш амортисьорите, но ме съмнява да има нещо, стига преди това да са били читави... тва, че е ударила в тампоните голяма работа... а пък това с избушването на бомбетата не искам да го коментирам... треа да паднеш в 50 метрова пропаст, за да се избушат сигурно и пак не съм сигурен дали ще стане
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Скоро четох една тема във форума - точно за избушени бомбета ставаше дума... та не е лошо да мине колегата на един преглед.
Si non confectus, non reficiat.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2