аеродинамика е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
аеродинамика е46
Искам да задам един въпрос към всеки от вас как може да се подобри аеродинамика на Е46 седан преди фейса? Моята кола е чувствам леко нестабилна над 190 км и се чудя как може да се подобри аеродинамика на колата ! Моля да пишат само хора които вече са подобрили своята аеродинамика!
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Re: аеродинамика е46
Аз първо си мисля, че трябва да кажеш дали си правил нещо по окачването. Без добро спортно окачване, колкото и крила да слагаш на колата, нищо няма да се промени.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
ilia1984 написа: леко нестабилна над 190 км и се чудя как може да се подобри аеродинамика на колата ! Моля да пишат само хора които вече са подобрили своята аеродинамика!
Няма да намериш тук хора, които слагат спойлери и си подобряват аеродинамиката, която при Е46 мисля че е доста добра. Иначе по темата, ако колата ти е нестабилна, търси проблема в окачването, като под окачване не визирам само амортесьори. При БМВ се прави реглаж както на преден, така и на заден мост, а от зад има едни “буренца“ дето като се поразбият колата действително започва да се държи странно

П.С. При 190км/ч нестабилността в повечето случаи е по вина на “хубавите“ ни пътища.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ilia1984 написа:Искам да задам един въпрос към всеки от вас как може да се подобри аеродинамика на Е46 седан преди фейса? Моята кола е чувствам леко нестабилна над 190 км и се чудя как може да се подобри аеродинамика на колата ! Моля да пишат само хора които вече са подобрили своята аеродинамика!
Незнам с каква кола си,но тези 190+ ако са ти постоянна скорост

Хубаво за аеродинамиката - М пакет ,по ниска,евентуално спойлер ,който върши работа а не лип...но как така нестабилна в завои ли,направо ли...бяга настрани...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
потърси GTR M3 пакет колега
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Коефициентът на челно съпротивление на Е46 М3 е 0.33. За сравнение на един болид от формула 1 е от 0.75 до 1.3 в зависимост от настройките на крилата. Не виждам какво повече може да се иска откъм аеродинамика на масов автомобил. Мога да ти гарантирам, че е адски устойчива на абсолютно всякаква скорост. И това не е до аеродинамика, а до окачване и ходова част (включително гуми). Търси проблема под ламарините, колега, не над тях.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Гумите или окачване според мен са ти проблема 
На мен с едни предни пирели галоши, колата ми се носеше като народна песен, ту наляво, ту надясно, супер нестабилна беше. Смених ги и всичко си дойде на мястото.

На мен с едни предни пирели галоши, колата ми се носеше като народна песен, ту наляво, ту надясно, супер нестабилна беше. Смених ги и всичко си дойде на мястото.

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Колеги не се излагайте, серийно Е46 нито има как да стои сериозно на пътя със 180-190, нито е изчислено окачването и спирачките за такива постоянни скорости, който иска да стои на пътя с 180+ да си купи М3
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
BMW///M-ma6inata написа:Колеги не се излагайте, серийно Е46 нито има как да стои сериозно на пътя със 180-190, нито е изчислено окачването и спирачките за такива постоянни скорости, който иска да стои на пътя с 180+ да си купи М3

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
BMW///M-ma6inata написа:Колеги не се излагайте, серийно Е46 нито има как да стои сериозно на пътя със 180-190, нито е изчислено окачването и спирачките за такива постоянни скорости, който иска да стои на пътя с 180+ да си купи М3
Всеки е дигал такива скорости с Е46

А колкото до колегата - окачване, най-вероятно

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
И без М3 тези скорости са си никакъв проблем трябва само: джанти поне 17' , М tech 2 окачване и някое моторче да ги вдигне и си готов 

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Не говорим да ги "вдигнеш" а да пътуваш с постоянна скорост 190км/н и да се чувстваш сигурен същевременно 

- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
BMW///M-ma6inata написа:Не говорим да ги "вдигнеш" а да пътуваш с постоянна скорост 190км/н и да се чувстваш сигурен същевременно
В България не можеш да караш с такава постоянна скорост, иначе съм съгласен с теб

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
ilia1984 написа:Искам да задам един въпрос към всеки от вас как може да се подобри аеродинамика на Е46 седан преди фейса? Моята кола е чувствам леко нестабилна над 190 км и се чудя как може да се подобри аеродинамика на колата ! Моля да пишат само хора които вече са подобрили своята аеродинамика!
Можеше поне да уточнош с какви гуми я караш, щото ако си със 185 или 195 15"цола и GTR пакет да я напрайш.....

50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4