Проблем със запалването
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Проблем със запалването
Колеги помагайте. Ходих с колата извън София. Тръгвам да си ходя и не искаше да запали. Въртя ключа няколко пъти и все едно и също. Климатика,радиото, всичко се включва без двигателя. След това обърнах ключа на обратно и колата запали
. Проверих да от тестовете да не е паднал акумулатора (баннер на 4 месеца) и си показваше 12v. Колата цял следобяд я е греело слънце, ако има значение. Дайте идеи от какво може да е, че да не ме остави така по-далече 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: Проблем със запалването
Колега поясни какво значи не иска да запали? Върти ли стартера изобщо?
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Хммм защо си мисля ,че чипа в ключа ти прави мизерии.
новият ми номер: 0877787835
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Не си дал много подробности как точно не пали, но я виж дали не е като при мен: цък.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
dido0o``` написа:Колега поясни какво значи не иска да запали? Върти ли стартера изобщо?
Не колега, стартера не въртеше въобще, все едно я бях пуснал само на контакт
TRR написа:Не си дал много подробности как точно не пали, но я виж дали не е като при мен: цък.
по същия начин е и при мен, разликата само е, че го направи тоя номер вчера като беше топло, зимата на -15 е палила без проблеми. Явно в стартера е проблема

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Проблем със запалването
Може би стартера си заминава. Пробвай на една диагностика какви грешки е записало.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
mumford написа:Колеги помагайте. Ходих с колата извън София. Тръгвам да си ходя и не искаше да запали. Въртя ключа няколко пъти и все едно и също. Климатика,радиото, всичко се включва без двигателя. След това обърнах ключа на обратно и колата запали![]()
![]()
. Проверих да от тестовете да не е паднал акумулатора (баннер на 4 месеца) и си показваше 12v. Колата цял следобяд я е греело слънце, ако има значение. Дайте идеи от какво може да е, че да не ме остави така по-далече
Щом не върти стартера значи,четките му са за смяна!

- drunk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006
shark1986 написа:mumford написа:Колеги помагайте. Ходих с колата извън София. Тръгвам да си ходя и не искаше да запали. Въртя ключа няколко пъти и все едно и също. Климатика,радиото, всичко се включва без двигателя. След това обърнах ключа на обратно и колата запали![]()
![]()
точно

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
marto853. написа:Хммм защо си мисля ,че чипа в ключа ти прави мизерии.
И аз мисля че ключа нещо не е уред. Изобщо да не иска да завърти и после с обръщането на ключа да запали без проблеми. Стартер не би трябвало да прави така.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
dido0o``` написа:marto853. написа:Хммм защо си мисля ,че чипа в ключа ти прави мизерии.
И аз мисля че ключа нещо не е уред. Изобщо да не иска да завърти и после с обръщането на ключа да запали без проблеми. Стартер не би трябвало да прави така.
И аз така разсъждавах, но смених стартер. Дано колегата лесно открие какъв е проблема. Тези повреди са най-неприятни, проявяват се винаги в неподходящия момент и никога пред майстора

Може да е клеморед . Провери и кабелите до стартера преди да го свалиш ако не обслужване на стартер
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
drunk написа:shark1986 написа:mumford написа:Колеги помагайте. Ходих с колата извън София. Тръгвам да си ходя и не искаше да запали. Въртя ключа няколко пъти и все едно и също. Климатика,радиото, всичко се включва без двигателя. След това обърнах ключа на обратно и колата запали![]()
![]()
точно
Такива крайно точни диагнози онлайн не са за предпочитане...хубаво е да се има в предвид и клемореда като евентуален виновник

- plachkov
- Потребител
-
- Кара: печка
И според мен е стартера, при мен се случи зимата след като чистих 1 час снега покрай колата
,въртя ключа и само цък. 4, 5 проби, накрая я запалихме с дърпане, загасих я, завъртях на стартера и запали.Така примерно си пали цял ден може и два и когато най не очакваш отказва. Четох тук за предпазители на + клемата, не добре стегнати клеми, чип на ключа.И при всеки отказ правех какви ли не магарии за да запали то не беше размърдване на кабелите отзад то не беше стягане на клеми,въртене,чистене и от време на време запали. това в продължение на 1 седмица, накрая ми писна и смених стартера и от тогава никакви ядове. Така че това че си обърнал ключа и е запалила може да е било съвсем случайно, а и сигурно ти се е случило само веднъж.
п.с. Не съм много сигурен но май стартера който ми сложиха е от Е36, по запознатите да кажат?

п.с. Не съм много сигурен но май стартера който ми сложиха е от Е36, по запознатите да кажат?
- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
И аз имам същия проблем скъса ми нервите днес утре сум на маистор ужас
Пали когато си поиска !!!
За кола320 Дизел 2003г говоря .
Пали когато си поиска !!!
За кола320 Дизел 2003г говоря .
(ЕЦВАНЕ)
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2