Помощ е46 323 camshaft sensor exoust
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ е46 323 camshaft sensor exoust
Здравейте от скоро съм горд собственик на 323 и 2000г .На диагностиката която направих изписва camshaft sensor exhoust no signal ! Мисълта ми е , дали да го сменям защото на м43 мотор ми е пишело така слагал съм нов и проблема си е оставал !
Колата варви доста но след 3500 оборота до тези обороти ми се струва леко слаба ... Не съм карал много такива коли и не знам как да сържат. Моля за съвет дали да си купа датчик от интернет !
Колата варви доста но след 3500 оборота до тези обороти ми се струва леко слаба ... Не съм карал много такива коли и не знам как да сържат. Моля за съвет дали да си купа датчик от интернет !
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Re: Помощ е46 323 camshaft sensor exoust
Аз не разбрах точния модел на мотора, но би трябвало да имаш два еднакви сензора – camshaft sensor. След като им размениш местата грешката трябва да се помени на camshaft sensor intake no signal. По принцип ако гешката е “no signal” или датчика е заминал или е нещо по буксата и кабелите. В противен случай грешката е “wrong signal” или “incorrect signal”.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
M52TU25 е мотора ... но двата датчика са различни ! Изпускателния които е към пасажера е малак ... Него ми дава ... Интересува ме дали да го сменям или проблема е от другаде ! като го изключа няма разлика ама никаква !
щом ти пише no signal значи теябва да го смениши затов на върви в ниските обороти при мен един път вървеше един път не и го смених
обаче има и друго нещо дето е важно колата ти е 2000 почти съм сигурен че ще трябва да се ъпдеитне и софта защото нашите сензори са стар модел и не се произвеждат вече има по нов модел твоя е с номер 12141438082 новия е с номер 12147518628 това е в бмв не става въпрос за заместители в кутията има един лист дето пише за този ъпдеит за кои мотори от коя годин не се сещам точно оборотите ми бяха на 800 веднага след смяната паднаха на 700-720 затова е ъпдеита имаше нещо и с ванусите ето и датчика в дарукар
Номенклатурен номер : 12141438082
Описание :ДАТЧИК ОБОРОТИ РАЗПР. ВАЛ SS.12147518628
Ед.цена (с ДДС) : 145.30 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
надявам се да съм помогнал ако искаш оригинален от бмв ако искаш да спестиш някои лев в ebay го гледах за 16-17 евро и беше с нашия номер 12141438082 незнам дали ще прати този модел или този по новия
обаче има и друго нещо дето е важно колата ти е 2000 почти съм сигурен че ще трябва да се ъпдеитне и софта защото нашите сензори са стар модел и не се произвеждат вече има по нов модел твоя е с номер 12141438082 новия е с номер 12147518628 това е в бмв не става въпрос за заместители в кутията има един лист дето пише за този ъпдеит за кои мотори от коя годин не се сещам точно оборотите ми бяха на 800 веднага след смяната паднаха на 700-720 затова е ъпдеита имаше нещо и с ванусите ето и датчика в дарукар
Номенклатурен номер : 12141438082
Описание :ДАТЧИК ОБОРОТИ РАЗПР. ВАЛ SS.12147518628
Ед.цена (с ДДС) : 145.30 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
надявам се да съм помогнал ако искаш оригинален от бмв ако искаш да спестиш някои лев в ebay го гледах за 16-17 евро и беше с нашия номер 12141438082 незнам дали ще прати този модел или този по новия
Намерил съм го втора употреба ! Утре ще го поръчам ! Как да го ъпдейтна чрез Dis ли ?
Странното е само че чека не ми свети ... иначе му махам буксата слагам е разлика нулева ... Дори оборотите не потрепнаха !
и при мен не светеше в повечето сличеи не свети имаше тема за тези сензори и там казват че не светва ъдеитва се с DIS обаче щом е втора ръка може да е същия и да не се наложи да буташ софта обаче внимаваи дали е здрав при мен един път работеше един път не, беше тръгнал не напълно като при теб но все пак ти си решаваш като го смениш пиши какъв е резултата
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Колега за тия датчици зимай само нов оригинален от дару другите не работят точно а за втора ръка няма смисъл.
- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
relogin написа:Колега за тия датчици зимай само нов оригинален от дару другите не работят точно а за втора ръка няма смисъл.

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
yanko написа:Намерил съм го втора употреба ! Утре ще го поръчам ! Как да го ъпдейтна чрез Dis ли ?
Вземи го нов колега! Тези датчици са нещо като консуматив и на 150-200хил. се предават един по един, втората употреба само ако е от по нова кола, иначе може да ти изкара и няколко седмици както стана при мен

За ъпдейт на софта виж някой от всичките колеги от форума с ДИС, процедурата хич не е сложна (имаше тук даже цяла тема за това) и отнема 30мин.
Нов датчик може да пробваш и с такъв на VEMO (от колега от тъговския раздел на форума), струва 30-40лв и не дава грешки

Еее поръчах го вече ... А като го ъпдейтна софтуера ще се вдигнат ли конете като на 325 ... ?
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
И аз така го поръчах уш най скъпия колата при мен си работише нормално но си го записва като грешка,така че само нов от дару иначе знам че не 200 хиляди а близо 10-13 години издържат датчиците.
А каква ще е разликата като го сложа и ако работи... сега като му изключа буксата няма разлика ...
А новия софт прави ли колата 325 ?
А новия софт прави ли колата 325 ?
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2