Спортна Генерация е46 съвети(м52туб20)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- selsleed
- Потребител
-
- Кара: e46 320ci
- Мечтае да кара: e64 <3
Спортна Генерация е46 съвети(м52туб20)
Здравейте!
Не следя много форума и съжалявам ако вече има подобна тема, но ми трябват бързи съвети, защото искам да довърша колата преди събора.
Кой ще бъде най-добрия избор за генерация за е46 купе, 320i m52tuб20? Засега идеята ми е да сложа права тръба с 2 резонатора и крайно гърне, всичко от колекторите до отзад на фи63. Идеята ми е не колата да бучи, а да се отпуши малко, защото съм със стоковата генерация и катализатори. Другия ми въпрос е колко г/д като цена мога да им взема на катализаторите, защото чух, че са железни а не керамични и не струват много? Другия ми въпрос е дали ще имам проблем със сондите? Доста познати се оплакват, че след генерацията сондите започват да заминават доста бързо. Мисля да я карам в ЕМ коплект и да стане културно. Ако някой има такава генерация на този мотор, моля да даде някой съвети и дали съм в правилна насока.
Благодаря и поздрави!
Не следя много форума и съжалявам ако вече има подобна тема, но ми трябват бързи съвети, защото искам да довърша колата преди събора.
Кой ще бъде най-добрия избор за генерация за е46 купе, 320i m52tuб20? Засега идеята ми е да сложа права тръба с 2 резонатора и крайно гърне, всичко от колекторите до отзад на фи63. Идеята ми е не колата да бучи, а да се отпуши малко, защото съм със стоковата генерация и катализатори. Другия ми въпрос е колко г/д като цена мога да им взема на катализаторите, защото чух, че са железни а не керамични и не струват много? Другия ми въпрос е дали ще имам проблем със сондите? Доста познати се оплакват, че след генерацията сондите започват да заминават доста бързо. Мисля да я карам в ЕМ коплект и да стане културно. Ако някой има такава генерация на този мотор, моля да даде някой съвети и дали съм в правилна насока.
Благодаря и поздрави!

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: Спортна Генерация е46 съвети(м52туб20)
Колега от форума предлага спортни колектори - http://imageshack.us/photo/my-images/214/jb3802.jpg/ (от тази тема viewtopic.php?f=63&t=78568), за твоя мотор са на цена 280лв.
Аз също от известно време се замислям за такива, ако има някой с такива да сподели малко мнения и впечатления
Аз също от известно време се замислям за такива, ако има някой с такива да сподели малко мнения и впечатления

- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
И на мен ми е доста интересно,но всички мълчат.Аз също като теб съм решил самоче спортни колектори + два емулатора на задните не би трябвало да прави проблеми поне на теория но никой не казва дали всъщност става.
Каква е разликата м/у спортните колектори и стандартните ?
Оригинално бях с генерация от м54б22, от половин-една година съм с генерация от м54б30 + изп. колектор.
Старите колектори бяха две тройки прави тръби, тези от б30 са пак две тройки , но едни по-плетени :-)
Оригинално бях с генерация от м54б22, от половин-една година съм с генерация от м54б30 + изп. колектор.
Старите колектори бяха две тройки прави тръби, тези от б30 са пак две тройки , но едни по-плетени :-)
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Разликата при мен ще е че няма да се занимавам да слагам резонатори и така нататък а просто ще сваля старите и ще кача тях - много по-малко нерви.
На няколко места съм писал за е46 м52б20ту, ама кой да чете... даже е на пред/последна страница в една от важните теми.
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Е да беше дал поне линк към някоя от всичките ти писаници ...
И ефекта какъв е ?
По-шумна ли работи от стоковата, как се държи на място/в ниски/високи
диша ли колата повече или е повече заблуда от шума, който издава ?
Ако някой си е пипал генерацията, да не спестява отзиви :-))
nikolae написа:И ефекта какъв е ?
Ефекта е положителен.
Разбира се, че е по-шумна от стоковата, който търси тиха кола, да търси и тихо крайно гърне.
Както ти казах и на лично, това, може би, е единствения мод без да се отваря моторът, от който можеш да извлечеш нещо, макар и минимално

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
Здравейте,
Някой знае ли как е постигнат този звук на 330D:
От 4 години карам дизел и съм с права тръба и оригинален Remus като крайно гърне, а звукът дори не наподобява този
От 4 години карам дизел и съм с права тръба и оригинален Remus като крайно гърне, а звукът дори не наподобява този

- mitkyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
- Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
- Детайли за колата: кон
Kuncavia написа:Здравейте,
С гърнета от м3 може би ?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2