Премигване на ксенон Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Премигване на ксенон Е46

Мнение от Soultaker » 14 Апр 2012, 2:34

Здравейте колеги,
Вчера сложих заводски ксенон с лупите на моята фейска 2002ра 320д.
Разгледах доста теми от търсачката, но мисля че точно като моя проблем няма.
А той е следния:
Като подам на контакт за момент тръгва ярко бяла и хубава светлина и след 5сек почват да мигат и двата фара, след което на таблото светкат 2 грешки за 2та фара и си изгасят. Като покарам 5-10мин и реча пак да пробвам, тръгват и грешките на таблото си изчезват в движение, но светлината е някак си бледа и жълта, не е като в първите 5сек.
Като изгася и отида да пия едно кафе например и се върна след 1 час, пак се повтаря същия сценарий. Ако например се върна след 10мин то пак мигат но само за кратко.
Акумулатора ми е оригиналния на БМВ и е супер слаб. Общо взето като стои изгасена колата пада напрежението на 5-6V а колкото и да я карам не може да качи повече от 10V.
Та въпроса ми е:
Да сменям ли директно акумулатора ? Или проблема може да е в алтернатора или крушка,баласт,стартер на ксенон ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Премигване на ксенон Е46

Мнение от unikalen88 » 14 Апр 2012, 8:26

колега след слагането на ксенон оригинален или не е хубаво да се прекодира лаит модула за ксенон,защото консумацията на ксенона е по-малка от обикновенна крушка,точно това мигане са импулси изпратени за проверка както е при ангелските очи,мисля че ксенона е 35 вата а обикновенната крушка 55,така че дано с едно кодиране при някои колега с кабел да стане работата. :yes: а за акомулатора,вземи от някои да пробваш и ако работят значи тои е пречината,замери си алтернатора да не би тои да не зарежда,но по принцип на запалена кола акомулатора не играе роля.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Soultaker » 14 Апр 2012, 13:23

Добре колега ще мина една диагностика тогава тия дни :)

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 14 Апр 2012, 14:23

Не е зле да провериш и уреда, с който мериш акумулатора /вероятно мултицет?/. Без да съм голям специалист мисля, че тия стойности, които даваш /5-6 и 10 волта/ са много ниски?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Soultaker » 14 Апр 2012, 14:30

Колега не го меря с уред а чрез борда. При запалване е 6 и после в реално време показва как се зарежда и стига до 9 и спира

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 14 Апр 2012, 14:47

Провери си алтернатора. По борд трябва да ти показва, че зарежда 14.1V.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 14 Апр 2012, 15:45

При слаб акумулатор фабричният ксенон става като дискотека-дори да не си с включени фарове при опит да запалиш ;)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 14 Апр 2012, 18:42

колега да не гледаш някоя друга фунция на борда -на 5-6- жолта няма да запалиш изобщо,и след като си запалил колата и пуснеш фаровете мигат ли???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Апр 2012, 19:13

Soultaker написа:Здравейте колеги,
А той е следния:
Като подам на контакт за момент тръгва ярко бяла и хубава светлина и след 5сек почват да мигат и двата фара, след което на таблото светкат 2 грешки за 2та фара и си изгасят. Като покарам 5-10мин и реча пак да пробвам, тръгват и грешките на таблото си изчезват в движение, но светлината е някак си бледа и жълта, не е като в първите 5сек.
Като изгася и отида да пия едно кафе например и се върна след 1 час, пак се повтаря същия сценарий. Ако например се върна след 10мин то пак мигат но само за кратко.
Акумулатора ми е оригиналния на БМВ и е супер слаб. Общо взето като стои изгасена колата пада напрежението на 5-6V а колкото и да я карам не може да качи повече от 10V.
Та въпроса ми е:
Да сменям ли директно акумулатора ? Или проблема може да е в алтернатора или крушка,баласт,стартер на ксенон ?

A да си слагал така наречените залъгалки заедно с ксенона?Че не каза нищо за тях,и е нормално от липсата им и това,че консумацията е различна да премигват...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 14 Апр 2012, 22:02

Gqbriel написа:
Soultaker написа:Здравейте колеги,
А той е следния:
Та въпроса ми е:

A да си слагал така наречените залъгалки заедно с ксенона?Че не каза нищо за тях,и е нормално от липсата им и това,че консумацията е различна да премигват...

колега тои е с оригинален ксенон ,закво са му китаиски залагалки-само се прекодира модула за ксенонови фарови и е готов :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от s_max » 14 Апр 2012, 22:38

unikalen88 написа:само се прекодира модула за ксенонови фарови и е готов :yes:

Ако се смени лайт модула с такъв от кола с оригинален ксенон и се монтират и машинките за автоматично регулиране нужно ли е някакво прекодиране?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 15 Апр 2012, 8:01

s_max написа:
unikalen88 написа:само се прекодира модула за ксенонови фарови и е готов :yes:

Ако се смени лайт модула с такъв от кола с оригинален ксенон и се монтират и машинките за автоматично регулиране нужно ли е някакво прекодиране?

незнам колега може и да стане но какъв е проблема ако е нужно само прекодиране-отиваш при някои колега които има кабел и срещу 10-20 лева ти го прекодира и готово-не е болка за умиране :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от s_max » 15 Апр 2012, 22:28

Аз имам кабел и DIS, къде точно в програмата е кодирането на ксенона?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Soultaker » 18 Апр 2012, 0:02

Отидох и ми го прекодираха. Премигването се махна. Купих си нови крушки Филипс и сега свети като пушка - нощта става ден :). Обаче сега пък стана следния друг проблем: не работи функцията за смяна на вертикалния ъгъл на фаровете... въртя колелцето нагоре/надоло - никаква промяна, заседнало е на едно ниво е и това е... Преди тази софтуерна интервеция си работеше това, макар и да премигваше, да не би като са ми сменяли крушките да са откачили някакъв кабел ? Или това е от софтуера на лайт модула, който прекодираха ?

П.С.
Акумулатора и алтернатора са си наред, замерихме по стария начин, всичко е ОК, и това е оригиналния акмулатор на БМВ още от 2002ра :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Soultaker » 18 Апр 2012, 10:07

Всъщност от сервиза ми казаха че ксеноновите фарове нямали ръчна смяна на вертилакния ъгъл и това си било автоматично от лайт модула в зависимост от тежестта на задницата. Ако съм сложил много багаж отзад и колата клекне назад, то фара автоматично щял да се регулира. Има ли нещо вярно в това ? И моя лайт модул имал такива датчици.

Следваща

Назад към E46