Не мога да запаля дизела
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shao
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46, 330D, 2002
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Не мога да запаля дизела
Вчера взех Е46 320D 2004. Сипах й догоре от най-скъпият дизел. Карах из София 20км. Тази сутрин не мога да запаля. Трябва ли да подгравям двигателя (уж вече е пролет)?
Интересното е, че започна да ми свети предупреждението за двигател на светлинното табло. Някакви идеи имате ли как мога да я подкарам към сервиз поне?
Интересното е, че започна да ми свети предупреждението за двигател на светлинното табло. Някакви идеи имате ли как мога да я подкарам към сервиз поне?
Последна промяна shao на 01 Май 2012, 20:19, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Не мога да запаля дизелът
Започни с диагностика.
Помпа за високо налягане, подкачаща помпа, клапан на рейла, датчик на рейла, реле...това е само част от възможните причини да не пали колата...не те съветвам да играеш на проба-грешка с части за по 300-400 лева (единствено реленцето е 15-20 лева)
Помпа за високо налягане, подкачаща помпа, клапан на рейла, датчик на рейла, реле...това е само част от възможните причини да не пали колата...не те съветвам да играеш на проба-грешка с части за по 300-400 лева (единствено реленцето е 15-20 лева)

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
shao написа:Вчера взех Е46 320D 2004. Сипах й догоре от най-скъпият дизел. Карах из София 20км. Тази сутрин не мога да запаля. Трябва ли да подгравям двигателя (уж вече е пролет)?
Колега, напиши от къде си и помоли някай градски да ти направи диагностика ДИС. Иначе трябва боб да хвърляме. Може да са 10-тки неща. Примерно имобилайзер, подкачваща помпа и т.н.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Dimitroff написа:Започни с диагностика.

- shao
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за светкавичните отговори! Ще й направя диагностика. За съжаление нямам приятел сервизджия, а в днешно време да ходиш при непознати да ти правят колата си е самоубийствено...
Може ли да ми препоръчате все пак сервиз, в който ще могат да направят нужната диагностика и евентуално ремонт без да ме удрят скрито (с измислени проблеми, или приватизирани оригинални части)?
За КаморАуто и ДаруКар чух че трябва да се запиша за час след 2 седмици. Няма ли възможност за нещо по-спешно?
Може ли да ми препоръчате все пак сервиз, в който ще могат да направят нужната диагностика и евентуално ремонт без да ме удрят скрито (с измислени проблеми, или приватизирани оригинални части)?
За КаморАуто и ДаруКар чух че трябва да се запиша за час след 2 седмици. Няма ли възможност за нещо по-спешно?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Кажи в кой квартал е колата и ако имам възможност мога да отскоча утре 

- shao
- кандидат ентусиаст
-
Мерси, един приятел от форума дойде и я оправи. Нямаше й нищо особено, просто трябваше да се подгрее малко повече. Уж вчера й сипах най-скъпият дизел и вече не е толкова студено, ама явно сутринта пак си иска сериозна подгрявка.
Интересно в случая беше, че приятелят ми каза, че колата е на 698 000км
или поне толкова показа бордовия компютър при завъртане на ключа до подаване на електричество и някаква комбинация на бутона за зачистване на километрите. Чак ми се прииска да изчагъртам черната боя и да видя дали няма жълта отдолу 
Ужас, ужас ... 700 000 км ...
Интересно в случая беше, че приятелят ми каза, че колата е на 698 000км

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Твоят приятел...грам не разбира от Е46 явно
Колата няма нужда от подгряване при настоящите температури, колега, а това, което той е гледал ... няма нищо общо с километража

Колата няма нужда от подгряване при настоящите температури, колега, а това, което той е гледал ... няма нищо общо с километража

- shao
- кандидат ентусиаст
-
Е то не беше точно 698 000 (не е код на страната), беше 698 713 или нещо такова. Или според теб това пак не са реалните километри.
А за подгряването - утре сутринта ще пробвам с по-дълго подгряване (10секунди) ако не запали, значи действително не е в подгряването проблемът.
А за подгряването - утре сутринта ще пробвам с по-дълго подгряване (10секунди) ако не запали, значи действително не е в подгряването проблемът.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
shao написа:Мерси, един приятел от форума дойде и я оправи. Нямаше й нищо особено, просто трябваше да се подгрее малко повече. Уж вчера й сипах най-скъпият дизел и вече не е толкова студено, ама явно сутринта пак си иска сериозна подгрявка.
Интересно в случая беше, че приятелят ми каза, че колата е на 698 000кмили поне толкова показа бордовия компютър при завъртане на ключа до подаване на електричество и някаква комбинация на бутона за зачистване на километрите. Чак ми се прииска да изчагъртам черната боя и да видя дали няма жълта отдолу
Даже не мога да повярвам,че е улучил мястото за ключа да я запали

Колата явно има някакъв проблем и по-добре се разбери с Dimitroff да я прочете за по-сигурно.

- shao
- кандидат ентусиаст
-
Уф, поразрових се за този тест с ключа на контакт и занюляване на таблото. Това наистина не са били километри 
Уф, поне за това ми олекна.

Уф, поне за това ми олекна.

- shao
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на Dimitroff за помощта. Каза ми много полезни неща както за конкретния проблем, така и като цяло за колата.
Проблемът при запалването най-вероятно е реле на помпата.
Проблемът при запалването най-вероятно е реле на помпата.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Ще се сетиш колега към кого да се обърнеш.Ако колегата Димитров беше от Бургас на никой друг не бих дал да ми пипа колата макар,че за сега съм нямал проблеми. Но както казват всички една диагностика никога не е излишна
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2