Светна лампата на DSC и за ръчната
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Светна лампата на DSC и за ръчната
Колата е е46, дизел, 2003 година. Светнаха сутринта след паленето лампата на ДСЦ(тази в средата) и тази на ръчната спирачка. Спирачна течност има. Сутринта запали много трудно - възможно ли е да набие грешки от слаб акумулатор и те не трябва ли да изчезнат след 2-3 натискания на спирачката?
В момента колата е в сервиз, където се обадиха и казаха, че е преебан някакъв датчик, който много често гърмял при БМВ и светвали точно тези лампи. Питах каква е грешката, но не казаха. Датчика струвал 500 лв в Дару Кар, но те щяли да го направят за 250 и след като се сложи нов датчик, ЕКУ-то на колата трябва да се препрограмира, за да работи с новия датчик. Се пак аз не съм расъл в саксия, не карам особено много БМВ, но искам да питам има ли изобщо такъв филм... има ли такъв датчик дето толкова сдава багажа и трябва да се препрограмира после компютъра на колата, за да сработи с него и тн.
Също така, кажете според Вас, каква може да е причината за проблема. Слабият акумулатор възможен причинител ли е?
Благодаря предварително!

В момента колата е в сервиз, където се обадиха и казаха, че е преебан някакъв датчик, който много често гърмял при БМВ и светвали точно тези лампи. Питах каква е грешката, но не казаха. Датчика струвал 500 лв в Дару Кар, но те щяли да го направят за 250 и след като се сложи нов датчик, ЕКУ-то на колата трябва да се препрограмира, за да работи с новия датчик. Се пак аз не съм расъл в саксия, не карам особено много БМВ, но искам да питам има ли изобщо такъв филм... има ли такъв датчик дето толкова сдава багажа и трябва да се препрограмира после компютъра на колата, за да сработи с него и тн.
Също така, кажете според Вас, каква може да е причината за проблема. Слабият акумулатор възможен причинител ли е?
Благодаря предварително!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Светна лампата на DSC и за ръчната
Колега...ебават те жестоко!
Вземи си колата от този сервиз колкото се може по-скоро!
Или се опитват да те изпарзалят или ти не пресъздаваш точно думите на хората от сервиза.
Вариантите за светването на лампата са няколко.
Датчик за ъгъл на завиване - здрав е 100%, но е излезнал от стойности и се налага калибровка...
АБС датчик на някое от колелата - възможно е да е само зацапан, възможно е и да е дал фира.
Закарай колата при читав диагностик - първо ще ти каже къде е проблема със сигурност и второ - ако е от датчик за ъгъл на завиване (седи на самия кормилен прът)...грехота е да ти го калибрира за повече от 20 лева !
Ако се окаже, че е АБС датчик - търси или нов или втора ръка.
П.с. ЕКУ-то на колата не се препрограмира за нито едно от двете неща!
Усещам, че се опитват да те товарят с целия АБС модул...явно някой има такъв за продаване
- след като се сложи е необходимо прекодиране...но мен лично силно ме съмнява ей така да изпатка АБС модула 
Вземи си колата от този сервиз колкото се може по-скоро!
Или се опитват да те изпарзалят или ти не пресъздаваш точно думите на хората от сервиза.
Вариантите за светването на лампата са няколко.
Датчик за ъгъл на завиване - здрав е 100%, но е излезнал от стойности и се налага калибровка...
АБС датчик на някое от колелата - възможно е да е само зацапан, възможно е и да е дал фира.
Закарай колата при читав диагностик - първо ще ти каже къде е проблема със сигурност и второ - ако е от датчик за ъгъл на завиване (седи на самия кормилен прът)...грехота е да ти го калибрира за повече от 20 лева !
Ако се окаже, че е АБС датчик - търси или нов или втора ръка.
П.с. ЕКУ-то на колата не се препрограмира за нито едно от двете неща!
Усещам, че се опитват да те товарят с целия АБС модул...явно някой има такъв за продаване

Колега, колата е на братовчедка ми. Тя е жена - разбираш, като са я видяли какво са помислили. Тя е закарала автомобила. Оттам й звънали, тя не можа да ми обясни. Аз се обадих и ми обесниха. Самия факт, че пиша, значи усещам че ме пързалят.
Колега, от София съм, кажи някакъв проверен сервиз, където да могат да ми помогнат.
Колега, от София съм, кажи някакъв проверен сервиз, където да могат да ми помогнат.

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
1 Слаб Акумулатор
2 Абс Датчик
3 Сензори за налягане 2са (Presure sensor)-намират се на спирачниат цилиндър точно под казанчето на спирачната течност
4 Датчик за ъгала на волана - намира се на кормилният прът
5 Сензор за странично ускорение - намира се под сьофьорската седалка
6*Абс Модула го изключваме-защото не ти свети лампата за абс
Вариант 1 сменяш всичко по горе упоменато
Вариант 2 Диагностика
2 Абс Датчик
3 Сензори за налягане 2са (Presure sensor)-намират се на спирачниат цилиндър точно под казанчето на спирачната течност

Вариант 2 Диагностика

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
ganjs написа:Колега, колата е на братовчедка ми. Тя е жена - разбираш, като са я видяли какво са помислили.
Трябваше с това да започнеш

Колегата горе над мен ти е дал всички възможни опции...аз преди това съм ти дал по-вероятните.
Изкарайте колата от сервиза - драсни 1 ЛС да се разберем и ще я преслушам

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
,,Сервизът,, е точно вторият пост в темата-Поне от диагностична гледна точка.Предполагам няма да ти откаже 
Същият проблем го имах преди няколко дена.Благодарение на Ванката всичко е ок.При мен датчика за ъгала на волана беше излязъл извън норми.След адаптация всичко е 6+ Работата отне 5минути

Същият проблем го имах преди няколко дена.Благодарение на Ванката всичко е ок.При мен датчика за ъгала на волана беше излязъл извън норми.След адаптация всичко е 6+ Работата отне 5минути

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Много кофти те лъжат приятел взимай си колата от този сервиз и бягай далече,на мен ми замина заден десен датчик на АБС-а и си го взех за 30 лева от колега във форума,и след диагностика при колегата Dimitroff,изтрихме грешките и всичко заспа.Според мен няма никаква повреда по АБС модула защото лампата на АБС-а не ти свети..най-добре се обърни към някой колега от форума за диагностика,и ако наистина е някой от датчиците на АБС-а,на диагностиката ще видиш кой точно от 4-те датчика е заминал..сменяваш и караш
p.p Имай впредвид че след смяната на датчика лампите няма да изчезнат,нужно е да се изтрият грешките

p.p Имай впредвид че след смяната на датчика лампите няма да изчезнат,нужно е да се изтрият грешките

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Пичове напълнихте ми душата.
Толкова отзивчиви хора и толкова конкретни мнения.
Евала момчета, ще потърся колегата Димитров
Толкова отзивчиви хора и толкова конкретни мнения.
Евала момчета, ще потърся колегата Димитров

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Съжалявам че спамя тук но имам същия проблем от време на време и на мен ми светнат но това се случва като тръгна да паля и като видя че светят изключа от контакт и пак дам и не светят вече каза ми един приятел че от този датчик точно за ъгъла . Знаете ли в Пловдив кой може да извърши тази процедура по калиброването???
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
,,1 Слаб Акумулатор
2 Абс Датчик
Вариант 2 Диагностика''
Според мен трябва да е обратното:
Вариант 1 Диагностика
Вариант 2 Сменяш всичко по-горе упоменато
2 Абс Датчик

Вариант 2 Диагностика''
Според мен трябва да е обратното:
Вариант 1 Диагностика
Вариант 2 Сменяш всичко по-горе упоменато
Последна промяна NikVanov на 31 Яну 2012, 13:16, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ganjs написа:Колата е е46, дизел, 2003 година. Светнаха сутринта след паленето лампата на ДСЦ(тази в средата) и тази на ръчната спирачка. Спирачна течност има. Сутринта запали много трудно - възможно ли е да набие грешки от слаб акумулатор и те не трябва ли да изчезнат след 2-3 натискания на спирачката?
Благодаря предварително!![]()
След запалване или призапалване - че разлика от земята до небето - ако е второто - слаб акумулатор - всяка сутрин съм така

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Габриел е прав, но описва една малко по-различна ситуация - контакт - лампите светват...загасват...и при запалването светват пак - сигурен признак, че акумулатора е слабичък!
Проблемът в случая е, че след това лампите не са загаснали пак (след като колата е запалила) - което няма как да се дължи на слаб акумулатор
Проблемът в случая е, че след това лампите не са загаснали пак (след като колата е запалила) - което няма как да се дължи на слаб акумулатор

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Dimitroff написа:Габриел е прав, но описва една малко по-различна ситуация - контакт - лампите светват...загасват...и при запалването светват пак - сигурен признак, че акумулатора е слабичък!
Ти пък много знаеш

Братовчедката май :
1-во да се маха от "сервиза"
2-ро - да седи мирна

На прима виста - не е акумулатор
Дано се окаже лоша връзка някъде по датчиците - или просто да е замръзнал или нещо подобно

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Аз само съм чувал...не, че знам
Но иначе си прав - колата да излиза от сервиза, щото за една калибровка или датчик 250-300 лева...не си играят хората
П.с. Кой е въпросният сервиз ??

Но иначе си прав - колата да излиза от сервиза, щото за една калибровка или датчик 250-300 лева...не си играят хората

П.с. Кой е въпросният сервиз ??
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3